מגולגלות פריכות לפסח, כל כך נמסות בפה ומתפוררות במרקם קסום וממכר. פשוט מושלם לצד הקפה/ תה/ שוקו ובעצם בכל מצב.
ניתן להכין כחיתוכיות ולא רק כמגולגלות (יש הסבר במתכון במידה ותחליטו להכין כחיתוכיות).. יוצא מדהים גם כחיתוכיות וגם כמגולגלות.
בצק נפלא ומוצלח במיוחד, עם מעט מאוד חומרים,חומרים שיש לכולנו בבית, בלי התחכמויות. קל, מהיר ופשוט להכנה.
השנה גם בפסח תוכלו להנות מקינוחים ונשנושים מדהימים שלא תחלמו שהם בכלל כשרים לפסח..
מוכנים?
מחכה לכם באינסטגרם שלי עם סרטונים.
מגולגלות פריכות לפסח /אתי משה-חביב:
2 שקיות קמח תופח של פסח (400 גרם בסך הכל)
100 גרם חמאה/מרגרינה/מחמאה רכה
1/2 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס + 3 כפות מים או מיץ תפוזים
*ניתן להכין רק עם 200 גרם חמאה/מרגרינה במקום גם השמן.
*ניתן להוסיף לעיסת הבצק גם 50 גרם שקדים מולבנים טחונים דק לאבקה (קמח שקדים). זה מעשיר את הבצק.
הכנה:
לערבב הכל יחד למרקם של בצק. לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר ל 30 דקות. הבצק מאוד עדין ומתפורר..לכן כדי לפתוח את הבצק ולרדד אותו הניחו חתיכת בצק בין 2 דפים של נייר אפייה ורדדו מעל הנייר.. כך הבצק ישאר יציב ולא ידבק או יתפורר.
לחלק את הבצק ל 2 או 3 חלקים. לפתוח כל חתיכת בצק למלבן (בין 2 ניירות אפיה) , למרוח מה שאוהבים ולגלגל לרולדה, לחרוץ חריצים על הבצק המגולגל ולהכניס לאפייה לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך כ 30 דקות. עד שמשחים מעט.(שימו לב לפי התנור שלכם, זמן האפיה משתנה בין תנור לתנור).
שיוצא לקרר מעט ולחתוך במקום שעשינו חריצים ולפזר אבקת סוכר.
בצק פריך מאוד ונמס בפה..מומלץ במיוחד ולא מורגש בכלל שזה מאכל שקשור לפסח.
ניתן להכין כחיתוכיות:
לפתוח בצק למלבן, למרוח שוקולד או מה שאוהבים, להניח מעל עוד שכבת בצק ושוב למרוח ממרח שאוהבים וככה עד שנגמר הבצק, כך ששכבת בצק תהיה עליונה מבין השכבות.
לאפות ב 180 מעלות למשך 25-30 דקות. שיוצא לקרר מעט ולחתוך לקוביות.לפזר מעל אבקת סוכר.
מתכון מגולגלות פריכות לפסח
בהצלחה ובתיאבון, אתי:)
איך קמח תופח במתכון לפסח???
יש קמח תופח לפסח 🙂
היי
נראה מעולה! אפשר לוותר על המרגרינה/חמרה ולהוסיף שמן?
תודה. לא לוותר על החמאה/מרגרינה/מחמאה כי זה מה שנותן את הפריכות לבצק. בהצלחה ?
הבצק לא נדבק לנייר?
אם נדבק אפשר לקמח מעט. או לגלגל בעזרת קלף או עם הנייר עצמו.
אנחנו לא משתמשים במרגרינה בפסח ולא בקמח תופח אלא אך ורק שמן אגוזים/זית/דקלים
קמח תפו"א או קמח מצות
איך מכינים?
בנוגע למתכון הספציפי הזה לא ניסיתי בורסיות אחרות. ברגע שאכין מתכון שיתאים לנתונים שכתבת אני אעדכן אותך. 🙂
קודם כל אני ממש אוהבת את המתכונים!את מסבירה בצורה נהדרת ומובנת גם למתקשות כמוני?
רציתי להכין כמה קינוחים לחג הפסח כבר מהיום, אז אשמח אם תוכלי להגיד לי איזה מהם מתאימים להקפאה או כאלה שנשמרים ממש טוב כמה ימים.
תודה רבה!
תודה רבה 🙂
יש מעל 20 מתכונים שמתאימים לפסח. בעיקרון כל מה שהוא בצק פריך ומוס ניתן להקפיא. מה שיש בו קרם או קצפת לא להקפיא.
בהצלחה ❤
איך אפשר להפוך את המתכון לקמח לא של פסח?
400 גרם קמח תופח לא של פסח.
בכל מקרה יש כמה מתכונים באתר של מגולגלות לא של פסח.
בהצלחה 🙂
האים ניתן להשתמש במתכון הזה כבסיס לפאי אגוזים? אשמח לתשובה. תודה רבה
לא ניסיתי אבל מאמינה שכן.
נדיר עם שוקולד השחר,לפזר מעל קינמון ומעט שברי אגוזי מלך!!
אששש?
האם ניתן להשתמש באבקת סוכר? במקום סוכר רגיל?
כן