מגולגלות מבצק חש"ק- כשרוצים להתפנק עם קינוח איכותי, טעים ויראה מושקע אבל מצד שני רוצים משהו פשוט,קל ומהיר להכנה עם מעט מאוד מצרכים, בלי להתעסק עם כלים והפעלת מיקסר.. זה הקינוח האידיאלי!!!
בצק הכי פשוט,קל ונוח לעבודה.
אני מרבה להשתמש בבצק הזה ללא מעט מאפים (מלוחים או מתוקים), הוא תמיד מצליח, תמיד טעים ומשמש כבסיס להרבה מאפים טובים.
אז אתם כבר מכירים אותו מהבוריקיטס שלי, מהמגולגלות, ממאפה הגבינות שלי ועוד.. ועכשיו אתם מכירים אותו בעוד גרסה מתוקה שלו ואפילו פשוטה יותר מכולם.
אני בטוחה שעוד רבים מכינים את הבצק הזה, הוא לא משהו חדש בתחום האפיה. אני מכינה אותו כבר שנים, אבל משום מה היה נראה לי מוזר להכניס מאפה כל כך פשוט לאתר,לא חשבתי שכל כך הרבה יתעניינו בו.. אבל וואחה הפתיע 🙂 ממש המון אנשים מבקשים מתכון, אז שאני לא אשקיע בכם ואכתוב לכם מתכון?
קלי קלות.
קחו בחשבון שאתם הולכים להתמכר לבצק הזה ותמצאו את עצמכם מכינים אותו שוב ושוב ושוב.. כי זה בהחלט בצק שעושה חשק לחזור אליו כל פעם מחדש.. אז תכירו את בצק החש"ק שיעשה לכם חשק להיכנס למטבח ?
כתבתי לכם כאן מספר אפשרויות למאפים אפשריים מהבצק הזה, שבלולים, קרואסונים או מגולגלות.
אין מי שלא מאוהב בתוצרים של המאפה הזה, הילדות שלי מטורפות עליו..שאני מכינה כל הבית מתמלא ריח משגע ואיך שהתבנית יוצאת היא כבר מתחסלת. אין מושלם מזה!
מגולגלות מבצק חש"ק / אתי משה-חביב:
לבצק-
350 גרם קמח תופח (2.5 כוסות מידה)
200 גרם חמאה רכה
1 גביע שמנת חמוצה 15% (200 מ"ל)
למילוי-
ממרח שוקולד שאוהבים. (אני שמתי בחלק השחר ובחלק נוטלה)
כמובן שאפשר לשים ממרחים אחרים שאוהבים כמו ממרח תמרים, ממרח חלבה, ריבה ועוד.
למריחה מעל-
ביצה טרופה (לא חובה למרוח,לרוב אני לא שמה)
לפיזור מעל אחרי האפיה-
אבקת סוכר (לא חובה)
הכנה:
להתחיל בהוצאת החמאה מחוץ למקרר כשעה קודם שתהיה רכה. ללוש עם הידיים את כל חומרי הבצק יחד עד למרקם של בצק (אפשר גם במיקסר,לשים הכל וללוש). זה מתחיל כפירורים ומתגבש לבצק. בסיום הוא גם הופך קצת דביק וזה בסדר. מחלקים את הבצק ל 2, עוטפים כל חלק מהבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למינימום חצי שעה.
לאחר שהבצק היה בקירור, פותחים את הבצק על משטח מקומח קלות לצורת מלבן. מומלץ לפתוח לעלה דק. מורחים מה שרוצים ומגלגלים לרולדה. חותכים לרצועות ומניחים בתבנית עם נייר אפייה. ניתן להכין כחיתוכיות/מגולגלות ואז החתיכה עבה יותר. אפשר להכין כשבלולים ואז חותכים דק יותר ומניחים כאשר המילוי כלפי מעלה ולא הבצק.
אפשר להכין כקרואסון ואז לפתוח את הבצק בצורת עיגול, לחתוך למשולשים ולגלגל מהחלק הרחב לצר.
בקיצור, מלא אפשרויות מבצק אחד. למעלה תראו תמונות של כל האפשרויות.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 20-25 דקות. שמשחים מעט.
מגולגלות מבצק חש"ק
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂
במה אפשר להחליף את השמנת בשביל עוגיות פרווה??
במתכון הזה לא מומלץ להמיר לפרווה. יש עוד מתכון באתר של מגולגלות שהן פרווה מלכתחילה.
במה אפשר להחליף את השמנת חמוצה? אפשרי בשמנת מתוקה?
אפשרי