מגולגלות במילוי תמרים ופירות יבשים

מגולגלות ממולאות בממרח תמרים, אגוזים ופירות יבשים. בצק נוח לשימוש שתמיד מצליח. עוגיות פריכות שנמסות בפה. ממכרות.
רולדות מגולגלות עשויות מבצק נוח,קל ופשוט להכנה, יוצא תמיד מוצלח,לא נסדק. בצק פריך, נמס בפה ומאוד מוצלח.
בצק המגולגלות נמרח בממרח תמרים וקינמון (מי שלא אוהב קינמון, אפשר לוותר), בניגוד למגולגלות המוכרות שמוסיפים רק אגוזים, הפעם נכנסו גם פירות יבשים להקפצת הטעמים. הזדמנות טובה לתת לט"ו בשבט ולפירות היבשים את המקום הראוי להם 🙂
מומלץ בחום.. טעים מאוד ותמיד מצליח 🙂
מגולגלות לט"ו בשבט
מגולגלות לט"ו בשבט

etimoshehaviv_megulgalot_tu_bishvat3

*מגולגלות במילוי תמרים ופירות יבשים / אתי משה-חביב:

לבצק-
350 גרם קמח
200 גרם חמאה רכה
1 שמנת חמוצה 15%
2 כפות סוכר
1 סוכר וניל
ללוש עד קבלת בצק אחיד ונעים למגע. לעטוף בניילון נצמד ולמקרר לחצי שעה לפחות.
למילוי-
3/4 קופסא של ממרח תמרים
כף שטוחה קינמון
לערבב יחד ולמרוח על הבצק.
מעל הממרח לפזר:
3 תאנים מיובשות קצוצות גס
50 גרם צימוקים
4 משמשים מיובשים קצוצים גס
4 שזיפים מיובשים קצוצים גס
50 גרם אגוזי מלך קצוצים בין גס לדק.

(כמובן שאפשר להשתמש עם כל פרי יבש אחר שאוהבים)

מגולגלות לט"ו בשבט
מגולגלות לט"ו בשבט

הכנה:
לאחר שהבצק התקרר, לחלק אותו ל 2, לפתוח כל חלק למלבן. למרוח על כל מלבן את ממרח התמרים המעורבב עם הקינמון ומעל לפזר מהפירות היבשים והאגוזים ולגלגל לרולדה.
אחרי שמגלגלים לרולדה, לסמן חריצים עדינים עם הסכין על גבי הרולדה (סימנים אלו יעזרו לכם בחיתוך הרולדה וכך היא לא תיסדק או תתפורר).
להניח את הרולדה על נייר אפייה בתבנית התנור ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד השחמה קלה.
להוציא, לקרר מעט ולפזר מעל אבקת סוכר.
טעיםםם ?

מתכון למגולגלות במילוי תמרים ופירות יבשים
בהצלחה ובתיאבון, אתי ?

*המתכון והתמונות מתוך יום אפייה משותף עם חברתי האהובה לי רובין.
מגולגלות לט"ו בשבט
מגולגלות לט"ו בשבט
דירוג
recipe image
שם המתכון
מגולגלות במילוי תמרים ופירות יבשים
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
4.51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)

6 thoughts on “מגולגלות במילוי תמרים ופירות יבשים

    1. שמנת חמוצה נותנת מרקם מעולה לבצק הזה. אם את רוצה בצק פרווה למגולגלות תלכי על הבצק של המגולגלות האחרות באתר שהן פרווה ותמלאי במילוי הזה של התמרים והפירות היבשים. בהצלחה:)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *