מאפה ספירלה תפוחים וקרם שקדים

מאפה ספירלה קרם שקדים ותפוחים מטריף, יפה למראה וחגיגי בטעמים נהדרים כי אין כמו חיבור של קרם שקדים ותפוחים.
הספירלה אמנם יפה וחגיגית אבל דורשת הרבה סבלנות בהרכבה ובגלגול, אבל קטן עליכם, קצת מאמץ ותפציצו במאפה מטריף ומיוחד.
קצת טיפים לקראת הכנת המאפה:
1. המאפה נעשה עם בצק עלים, בצק עלים שנמצא מחוץ למקרר מתחמם וקשה לעבוד איתו. לכן חשוב להקפיא את הבצק בין כל פעולה על מנת להשאיר את הבצק יציב לעבודה בין גלגול לגלגול. חשוב!
2. את התפוחים לאחר החיתוך חשוב לשים במי קרח עד השימוש אחרת יהיו שחורים.
3. לפני השימוש בתפוחים, להניח בכל פעם כמה על נייר סופג לפני ששמים אותם על רצועות הבצק עם הקרם. אין צורך לייבש את כולם מראש כי יש הפסקות של הקפאה בין גלגול הרצועות.

****ניתן ואפשר להכין את המאפה בתבניות של מאפינס ולעשות אותם יותר קטנים. היתרון הוא קיצור הזמן וגם מקל מאוד על העבודה ****

הכנתם? אהבתם? שלחו לי תמונות ותייגו אותי באינסטגרם או בפייסבוק.
שיהיה בהצלחה 🙂

שלב הטעימות 🙂
המאפה המוגמר והמוכן

מאפה ספירלה תפוחים וקרם שקדים/אתי משה-חביב:

רינג/תבנית מס' 20.

1 חבילת בצק עלים חמאה מופשר לילה במקרר. (600 גרם), לפרווה בצק עלים פרווה.

3 תפוחים אדומים-לחתוך לחצאי עיגול דקים
2 תפוחים ירוקים כהים- לחתוך לחצאי עיגול דקים

לקרם שקדים-
100 גרם שקדים טחונים דק
75 גרם חמאה רכה (לפרווה מחמאה)
3 כפות שמנת מתוקה (לפרווה שמנת צמחית או מים)
1 ביצה m
1/2 כוס אבקת סוכר (60 גרם)
1 כף קמח או קורנפלור (10 גרם)
כפית תמצית שקדים (לא חובה)

הכנה-
הכנת הבצק-
להפשיר לילה קודם במקרר.

הכנת קרם השקדים:
להקציף חמאה עם אבקת סוכר למרקם משחתי.
להוסיף קורנפלור/קמח ושקדים טחונים.
להוסיף ביצה,להמתין עד איחוד חומרים.
להוסיף את השמנת המתוקה ולהכניס את המילוי למקרר.

הכנת התפוחים:
לחתוך לחצאי עיגול , לא לקלף את הקליפה. לשים את הפלחים החתוכים במי קרח עם מיץ לימון,או חתיכות לימון פרוסות. שמסיימים לחתוך את הכל, לקחת את התפוחים עם כף מחוררת ולבשל אותם בסיר עם מים + 3 כפות סוכר (להמיס את הסוכר במים ולהרתיח ואז להכניס את התפוחים) לבשל את התפוחים ל 2-3 דקות ולהחזיר מסוננים עם הכף המחוררת בחזרה לקערת המי קרח עם הלימון. אני הוספתי בשלב הזה לתוך הקערה גם 2 כפות ברנדי. סמוך לשימוש בתפוחים להעביר אותם על נייר סופג ולספוג נוזלים.

הרכבת המאפה:
נתחיל בזה שאתם צריכים הרבה סבלנות ומקום במקפיא 🙂 כל פעם עושים שלב ומקפיאים לכמה דקות כי אחרת הבצק מתחמם וקשה לעבוד איתו ולגלגל אותו.
*נתחיל עם זה שנשאיר כמות של 2 רצועות מהבצק,נחבר אותן ונפתח אותן לעיגול על מנת שישמשו לתחתית של העוגה. זאת אומרת להכין תבנית/רינג ולרפד את התחתית עם הבצק הזה. עליו ניצור את צורת הספירלה.
הכנת הספירלה-
לפתוח את בצק העלים ולמרוח את קרם השקדים. לחתוך לרצועות בעובי סנטימר-שני סנטימר (למדוד עם סרגל ולחתוך) -להקפיא.
לאחר הקפאה של 5-6 דקות להוציא ולהניח על הרצועה הכי שמאלית פלחים של תפוחים , לסדר בצורה כזאת שהצד של הקליפה כלפי חוץ (ראו תמונה), לגלגל את רצועת הבצק לצורת שבלול (ראו תמונה). את הגליל שיצא לכם ממשיכים לגלגל עם הרצועה הבאה (שוב לסדר תפוחים. אני סידרתי רצועה עם תפוחים ירוקים ורצועה עם אדומים לסירוגין על מנת שיהיה צבעוני ומעניין), מאיפה שהסתיים הגלגול של הרצועה הראשונה לחבר ולגלגל עם הרצועה השניה. ככה לעשות עם ה 4 רצועות הראשונות. להעביר את הספירלה לתבנית/רינג. מפה כבר קשה לתפוס את כל ערמת הספירלה שיצאה ולכן לוקחים כל רצועה עם תפוחים ומסדרים בתוך התבנית. בין כל שתי רצועות שגילגלתם מומלץ להקפיא את רצועות הבצק הנותרות. חשוב שהבצק ישאר קר מאוד ויציב,אחרת הוא נהיה דביק ונמתח ואי אפשר לעבוד איתו. חשוב!!! גם את הספירלה המגולגלת מומלץ להקפיא מידי פעם שתישאר יציבה.
לאחר שגילגלנו הכל וסידרנו בתבנית (הרצועות הסופיות קצת קשות לעיצוב כי הספירלה כבר צפופה, אבל תנו מאמץ קטן ואתם מסיימים).
שמסיימים להכין את הספירלה ,להכניס אותה למקפיא למשך 10 דקות ומיד מההקפאה
להכניס לתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות למשך כ 40 דקות, עד השחמה קלה.

שהעוגה יוצאת מהתנור למרוח ריבת משמשים או ריבת תפוחים, אפשר גם דבש מומס בטיפת מים רותחים ולסיום לפזר אבקת סוכר.

****ניתן ואפשר להכין את המאפה בתבניות של מאפינס ולעשות אותם יותר קטנים. היתרון הוא קיצור הזמן וגם מקל מאוד על העבודה****

מתכון מאפה ספירלה תפוחים וקרם שקדים
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

כל השלבים להכנת המאפה:

שלב ראשון-להשרות את התפוחים במי קרח ולימון
שלב שני-מריחת קרם שקדים על הבצק וחיתוך לרצועות
שלב 3- סידור תפוחים וגלגול הרצועה
שלב 4- גלגול רצועה שניה.
שלב 5- כל הרצועות מגולגלות ונמצאות בתוך הרינג

המאפה המוגמר והמוכן
דירוג
recipe image
שם המתכון
מאפה ספירלה תפוחים וקרם שקדים
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
41star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)

5 thoughts on “מאפה ספירלה תפוחים וקרם שקדים

  1. אלופה. מתכונים מדהימים והולכת להכין…אשלח לך צילום. תודה
    ושאלה – בספירלה ציינת שיש לשטח שכבת בצק על התבנית ועליה להניח את הספירלה. מדוע 2 רצועות לחבר ולא חתיכה אחת, והאן למרוח על השכבה קרם שקדים. מה עובי השכבה? המון תודה ושנה טובה ומתוקה

    1. תודה רבה 🙂
      הכוונה גודל של 2 רצועות זה מספיק לתחתית, זה רק כדי שהמילוי לא יצא החוצה ויהיה בסיס לעוגה. אין צורך למרוח על זה קרם. שכבה דקה זה מספיק.
      שנה טובה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *