לחמניות סקונס הן לחמניות מתוקות אנגליות, אותן נהוג לאכול בשעת התה לצד ריבה וחמאה. לחמניות קלות, פשוטות ומהירות להכנה מחומרים פשוטים שיש לכולנו בבית, לחמניות לא מתיימרות ואין בהן שום דבר מתנשא או מפחיד להכנה. 10 דקות הכנה, 20 דקות אפייה ויש לכם לחמניות על השולחן. בזמן שאתם מחכים שיצאו מהתנור, תכינו את השולחן והן כבר יצאו ישר לתוך ארוחת בוקר או ערב מעניינת ולא שיגרתית.
את הלחמניות הכנתי עם שמנת חמוצה, אבל הגירסה המקורית שלהן היא עם חלב והמרקם שלהן הרבה יותר מוצק וקל לעבודה, אך גם הטעם שונה והן יותר יבשות בגירסה ההיא. אני החלטתי לתת להן טאץ' קצת יותר קליל ואוורירי.
הלחמניות עברו גילגולים והמתכונים שלהם עברו מדור לדור בעל פה.. בלחמניות המקוריות לא היו חומרי התפחה ולכן היו דחוסות יותר וטעמם היה יותר מזכיר עוגיה..היום כבר מוסיפים להן גם חומרי תפיחה ולכן הן קצת יותר אווריריות. ללחמניות אלו יש גירסאות שונות בעיצוב, התחיל כלחם עגול,לאחר מכן חתכו אותו למשולשים ואז הגירסה המרובעת ויש כמובן את הגירסה העגולה..כנראה בכל מקום מכינים אחרת או שפשוט הלחמניה עברה וריאציות עם השנים. מה שזה לא יהיה הלחמניה הזאת פשוט להיט קוצר מחמאות. ניתן להכין את הלחמניות עם כל מיני תוספות שאוהבים כמו צימוקים, חמוציות, אגוזים, שוקולד ועוד.
הלחמניות מאוד ידידותיות להכנה, בלי שמרים, בלי זמני התפחה, בלי לחכות, בלי לעצב.. פשוט לערבב קלות ולהעביר לתבניות מאפינס.. מה שהכי כייף בהן זה שגם ברגע ספונטני, שבאים חברים או משפחה וגם ככה בלי שום סיבה רק כי בא משהו טעים לאכול, פשוט ניתן להכין אותן לארוחה בכמה דקות.. זה היופי בהן..הפשטות. וכמו שאנחנו יודעים שהכי פשוט הוא הכי טעים..וזה תמיד מוכיח את עצמו כל פעם מחדש.
אז החלטתם להכין ארוחה..סלט נחמד, חביתה מעניינת והופ..הנה גם לחמניות פשוטות, מהירות וקלות להכנה נמצאות איתכם על השולחן..נכון שזה שווה?
תוכלו להכין עם הילדים, הם גם יכולים להכין בעצמם.
חשוב! להגיש את הלחמניות שהן טריות, אם לא משתמשים בהן באותו רגע,יש להקפיא אותן מיד ולקראת השימוש לחמם קלות.
לחמניות סקונס/ אתי משה-חביב:
כמות ל 12 לחמניות קטנות.
350 גרם קמח תופח מנופה (או קמח רגיל ושקית אבקת אפיה)
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
4 כפות מלאות סוכר (70 גרם)
1/4 כפית מלח
1 גביע שמנת חמוצה 9% (200 מ"ל) או יוגורט בטעם טבעי
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
2 ביצים m
תוספת ללחמניות: 40 גרם צימוקים שחורים (אפשר להמיר לשוקולד צ'יפס/אגוזים וחמוציות ועוד).
לצימוקים: להשרות ב 2 כפות מים וחצי כפית תמצית וניל. לא חובה להוסיף וניל כי הטעם משתלט והלחמניה הופכת ללא נייטרלית בטעמה.
אני הכנתי חלק עם צימוקים וחלק עם שוקולד שקצצתי עם סכין לקוביות.
להברשה על הלחמניה:
1 ביצה
1/2 כפית סוכר חום
לטרוף יחד בצלוחית קטנה.
הכנה:
בקערת המיקסר עם וו גיטרה לשים את החמאה, הסוכר המלח והשמנת. למרקם משחתי, להוסיף את הביצים עד הטמעה ולסיום את הקמח מעורבב עם האפייה והסודה לשתיה לאיחוד בלבד. אין צורך בלישה ארוכה.
להעביר את הבצק על משטח מקומח היטב, לחתוך עם סכין חתיכות בגודל שווה (כמה שאפשר) ופשוט לגלגל עם ידיים מקומחות לכדור. העיסה רכה ולא צריך להתעקש על כדור מושלם. מעבירים לתבניות מאפינס, הצורה תתעצב שם. למרוח ביצה על כל כדורי הבצק שבתבניות.
להעביר לתנור שחומם מראש ל 190 מעלות לאפייה של 20 דקות. עד שמשחים.
מתכון לחמניות סקונס
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂
הלחמניות מקסימות וגם הפיצות עם הגבינה אנסה אותם בעזרת.השם לשבת תודה לך.וחג חנוכה שמח
תודה רבה:) חג שמח