לביבות פרא

לביבות פרא עשויות מפירה תפוחי אדמה עם תוספת שמקפיצה אותו כמה רמות קדימה..תוספת של גזר, בצל והכי חשוב המנגולד (עלי סלק) שאני מאוד אוהבת ומשתמשת בירק הזה המון במתכונים שלי.

לביבות עטופות בסולת, פריכות ונמסות מבפנים וקראנצ'יות מבחוץ בגלל הסולת.. שילוב מעולה.

למה פרא אתם שואלים? כי במקור תכננתי להכין אותן פרועות, פשוט לזרוק למחבת את העיסה ושיצאו פרועות, אבל בגלל שיש לי "בעיה" של סדר ואסטטיקה, היה לי קשה לראות אותן פרועות אצלי בצלחת..חחח… (כל אחד והשריטה שלו..) אז החלטתי להכין אותן מדוגמות ומסודרות כמו שאני אוהבת.. אבל בלב הן עדיין פראיות..     אתם יכולים להכין אותן כמובן פראיות כמו לביבות אורגינליות ויכולים להכין אותן גם מסודרות ומעוצבות.. בשני המקרים הן יוצאות מצוין.

כמובן שזה פתרון מצוין למי שנתקע עם פירה בבית שאף אחד לא רצה לאכול, לא צריך לזרוק, אפשר פשוט לשדרג (מי ידע? ;))

לביבות קלות ופשוטות להכנה, לא מהירות כי בכל זאת הטיגון לוקח זמן.. אבל טעימות ששות את המאמץ.. ילדים מאוד אוהבים את הלביבות האלה והן נחטפות בשניות..

לביבות פרא /אתי משה-חביב:

6 תפוחי אדמה בינוניים
2 גזרים בינוניים מגורדים
4 עלי מנגולד קצוצים דק (רק העלים,ללא הגבעול)
1 בצל גדול מאוד מגורד
2 ביצים L
4 כפות גדושות פירורי לחם
1 כף גדושה קמח
כפית פלפל שחור
כפית מלח
כפית שטוחה מרק עוף

לעטיפת הלביבה-
סולת

לטיגון-
שמן (כמות שמן לטיגון הלביבות שמגיעה עד לחצי מגובה הלביבה,לא יותר)

הכנה:
לבשל את תפוחי האדמה, לקלף ולמעוך לפירה (ללא נוזלים). לקרר היטב! חשוב לקרר.
לגרד גזר ובצל ולסחוט את הנוזלים.
לקצוץ את עלי המנגולד ולשים בקערה עם מים רותחים מהקומקום,להשרות ל 2 דקות ולסנן.
לחבר את תפוחי האדמה,הבצל והגזר המגורד, המנגולד הסחוט מנוזלים, הביצים, הקמח,פירורי הלחם והתבלינים ולערבב היטב (ללוש עם הידיים לעיסה חלקה במרקם משי).
להכין צלוחית עם שמן ובין הכנת כל לביבה לטבול את הידיים בשמן ולהכין לביבה. כל לביבה לטבול בסולת משני הצדדים ולטגן במחבת עם מעט שמן. לטגן משני הצדדים.
להעביר לנייר סופג ולטרוף בהנאה.

מתכון לביבות פרא
בהצלחה ובתיאבון, אתי ?

לביבות פרא

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
לביבות פרא
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *