טירמיסו קלאסי

טירמיסו קלאסי ואמיתי.. טירמיסו זוהי עוגת גבינה איטלקית, פירוש השם טירמיסו זה "הרם אותי" באיטלקית. הטירמיסו מורכבת משכבות ביסקוטים וקרם שמנת עשיר, עם אלכוהול וטעם קליל של קפה..

מי שאוהב קפה, אוהב קקאו, אלכוהול וגבינה עשירה זה המתכון עבורכם.

את הטירמיסו ניתן להכין כעוגה וניתן להכין כקינוח כוסות. הטירמיסו מרשים, מיוחד ומתאים לכל אירוע.

המתכון הזה הוא מתכון לטירמיסו קלאסי ומקורי המורכב מביצים, גבינה שמנה, ג'לטין,ליקר אמרטו ובעצם מורכב מרכיבים של טירמיסו אמיתי. קצת יותר עבודה ואולי טיפה יותר מורכב מהמתכון לטירמיסו הקל להכנה שיש באתר. זה בעצם הטירמיסו האמיתי, אבל שאין זמן ואין רצון או יכולת גם הטירמיסו השני יכול לשמש כטירמיסו נפלא וטעים בהחלט. לטירמיסו הקל כנסו באתר ל"טירמיסו קל להכנה".

מוכנים להכין מתכון לטירמיסו קלאסי?

טירמיסו קלאסי /אתי משה-חביב:

החומרים:
3 חלמונים
80 גרם סוכר
250 גרם מסקרפונה
1 שמנת מתוקה (250 גרם)
3/4 כוס נס קפה (2 כפות נס קפה גדושות על שלושת רבעי כוס מים רותחים)
8 גרם ג'לטין ,מומס ב 40- גרם חלב
תמצית שקדים או ליקר אמרטו בכמות של פקק (מה שיש בבית)
כפית ברנדי
בישקוטים (1 לכוס או חבילה לעוגה)

טירמיסו
טירמיסו

 

 

 

 

 

 

אופן הכנת הטירמיסו:

פסטור החלמונים- (לא חובה לפסטר!!)

יש שתי אופציות לפסטור החלמונים, האופציה השניה הרבה יותר קלה. כמו כן, אין חובה לפסטר במידה והחלטתם להשתמש בביצים טריות:

  1. להרתיח את הביצים שלמות,עם הקליפה בסיר עם מים קרים מהברז, להרתיח עד שטמפרטורת המים מגיעה ל 60 מעלות (צריכים מד חום למטבח בשביל זה), מיד שמגיעה הטמפרטורה הנ"ל, מוציאים את הביצים ושמים בקערה עם מי קרח למשך 3 דקות על מנת לעצור את תהליך הבישול,אחרת יצאו ביצים מבושלות.
  2. לשים בקערה על בן מארי את הסוכר והחלמונים ולערבב כל הזמן, לערבב היטב! ולהמשיך לפי הוראות המתכון.

***מציינת שאיו חובה לפסטר. רוב הזמן אני לא מפסטרת. רק חשוב לדאוג לביצים טריות!

מערבבים יחד את המסקרפונה, את החלמונים, את הסוכר,הברנדי וחצי מכמות הנס קפה.
מקציפים את השמנת המתוקה, מוסיפים את הג'לטין המומס ואת התמצית שקדים.
מקפלים את השמנת בתערובת המסקרפונה, ומוזגים לכוסות.
ניתן להכין עוגת טירמיסו ולא רק כוסות. כאשר יוצא מכמות זאת תבנית "אינגליש קייק" + שאריות של 4 כוסות קינוח. חשוב להשאיר את הטירמיסו לקירור 6 שעות לפחות לפני האכילה והחיתוך על מנת שיתייצב.
לעוגה- לטבול את הבישקוטים טבילה קצרת מאוד של שניה בתערובת נס הקפה ולסדר בתחתית התבנית, לשים מעל את הבלילה שנוצרה ולבסוף לפזר קקאו.
לקינוח כוסות- למלא את הכוס בבלילה, לטבול את הבישקוט (כמעט בשלמותו, את ראש הבישקוט להשאיר יבש) ולדחוף אותו בתוך הבלילה, כך שהחלק היבש ישאר מחוץ לבלילה, לפזר מעל קקאו.

טירמיסו
טירמיסו

מתכון לטירמיסו קלאסי
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

 

דירוג
recipe image
שם המתכון
טירמיסו קלאסי
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *