טארט פיצוחים וקרמל פשוט נפלא, טעמים מעולים ושילוב מושלם של בצק פריך עם פיצוחים וקרמל. ניתן להכין בתבנית שקעים וכך יוצרים טארטים אישיים, כמו כן ניתן להכין כפאי אישי או פאי גדול בקוטר 24. מתכון נפלא ומוצלח, מלא פיצוחים קראנצ'ים מיוחדים אשר מתקרמלים בטעמים של סוכר,שמנת וחמאה על בסיס פריך שנמס בפה וביחד הביס הופך להיות מושלם, גם פריך וגם מתפצפץ בפה..פשוט אושר.
מוכנים?
טארט פיצוחים /אתי משה-חביב:
למילוי:
50 גרם פקאן מסוכר
50 גרם אגוזי מלך
50 גרם פיסטוקים
100 גרם אגוזי לוז
1 שמנת מתוקה
כוס סוכר
50 גרם חמאה
כפית תמצית וניל
כמובן שניתן לשנות את כמויות הפיצוחים, למשל לשים יותר אגוזים ופחות פיסטוקים וכיו"ב. בסופו של דבר שיהיו 250 גרם פיצוחים-אתם תבחרו מה אתם מעדיפים יותר או פחות.
לבצק:
150 גרם קמח
50 גרם קורנפלור
100 גרם חמאה
50 גרם אבקת סוכר
2 חלמונים
הכנה:
לבצק-
בקערת המיקסר להכניס את החמאה והסוכר עד למרקם משחתי, להוסיף את החלמונים ולסיום את הקמח והקורנפלור. לא לשחק עם הבצק או לחמם אותו יותר מידיי.
לעטוף בניילון נצמד ולמקרר לשעה לפחות.
לאחר שעה לרדד מעט, לחתוך לריבועים ולשים כל ריבוע בתבנית שקעים או אפשרי בתבנית פאי אחת גדולה.
לחורר את הבצק עם מזלג ולאפות למשך 15 עד 20 דקות בחום 220 מעלות.
למילוי-
להמיס את הסוכר לקרמל, למצב שהופך להיות חום. לערבב כל הזמן את מה שנמס, מה שעוד לא נמס לא לגעת בו שלא יווצר גוש סוכר.
לחמם את השמנת במיקרוגל.
להוסיף את השמנת החמה לקרמל ולסיום להוסיף את החמאה ותמצית הוניל. לערבב כל הזמן לא לעזוב את הסיר.
שהכל נמס להוסיף את הפיצוחים ולערבב עד שמעט מסמיך.
הרכבת המנה:
להעביר את המילוי על הבצק האפוי למחצה.
להכניס לתנור ל 15 דקות על חום 170 מעלות.
מתכון טארט פיצוחים וקרמל
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂