טארט גבינה ואגוזים מקורמלים /כרמית דהאן

טארט גבינה ואגוזים מקורמלים /כרמית דהאן

לטארט
1 1/2 קמח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
4 כפות סוכר
כפית שטוחה אבקת אפיה
2 חלמונים
4 כפות מים קרים

למלית
גביע גבינת שמנת נפוליאון
גביע גבינה לבנה 9% 250 גרם
חצי כוס סוכר
כפית תמצית וניל
חצי שקית אינסטנט פודינג וניל
3 ביצים

לציפוי
גביע וחצי שמנת חמוצה
2 כפות סוכר

לאגוזים מקורמלים
כוס אגוזי פקאן קצוצים
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
4 כפות סוכר חום
2 כפות דבש
50 גרם של חמאה מומסת
ביצה

במעבד מזון שמים את הקמח מוסיפים את הסוכר והאבקת אפיה מערבבים ערבוב קל ומוסיפים את החמאה
מעבדים בפולסים למרקם חולי מוסיפים את החלמונים והמים ומעבדים שוב בפולסים לדקה או שתיים
מוציאים את הבצק למשטח ומעבדים עם הידיים לכדור
עוטפים בנייתון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים.

משמנים תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24
מרדדים את הבצק ומסדרים בתבנית מהדקים היטב את דפנות הטארט שלא יגלוש מטה ואז נאבד את השוליים
מחוררים את הבצק עם מזלג
מכסים בנייר כסף ומכניסים להקפאה לרבע שעה
מניחים משקולת על גביי נייר הכסף(קטניות)
ואופים אפייה עיוורת
בחום של 180 מעלות למשך 25 עד 30 דקות
מוציאים את התבנית משחררים את נייר הכסף ומצננים מספר דקות
מנמיכים את חום התנור ל1500 מעלות

מכינים את המלית
מערבבים את הגבינות עם הסוכר מוסיפים תמצית וניל ואת הביצים (ביצה אחר ביצה)
מוסיפים את האינסטנט פודינג ומערבבים עד שהתערובת חלקה
יוצאים לתוך הטארט את המלית מחזירים לתנור לאפיה של עוד כחצי שעה

להכנת האגוזים
מערבבים את האגוזים עם הסוכר הדבש והחמאה המומסת מוסיפים ביצה ומערבבים.

כשהקצוות התייצבו ומרכז העוגה עדיין רוטט
מוציאים מהתנור ושופכים את ציפוי השמנת
(מערבבים את השמנת החמוצה עם הסוכר)
בעדינות ומיישרים מסדרים מסביב את תערובת האגוזים ומחזירים לתנור לעשר דקות נוספות
מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להצטנן בתנור מספר שעות
מעבירים ללילה במקרר

*אל תמהרו להוציא את הטארט מהתבנית
תעשו את זה רק אחרי לילה במקרר שהעוגה התייצבה היטב.

בהצלחה

דירוג
recipe image
שם המתכון
טארט גבינה ואגוזים מקורמלים
תאריך פרסום
זמן הכנה

2 thoughts on “טארט גבינה ואגוזים מקורמלים /כרמית דהאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *