טארט אגסים וקרם שקדים משגע, פריך בתחתית ובשוליים ובפנים קרם שקדים נימוח עם אגסים מתובלים וטעימים.
את הטארט ניתן להכין בכמה שלבים, למשל אם אין לכם זמן אתם יכולים להכין את הבצק מראש ולהקפיא (גם חודש מראש) . את המילוי גם כן ניתן להכין יומיים קודם ולשמור במקרר. אפשר לשחק עם זה.
כדי לראות שלבים של הכנת הטארט או בכלל סרטונים להכנת מאפים או בישולים כנסו לעקוב אחרי באינסטגרם:
https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
טארט אגסים וקרם שקדים/אתי משה-חביב:
רינג קוטר 22 או 24.
לתחתית:
לבצק הפריך:
250 גרם קמח
150 גרם חמאה/מרגרינה חתוכה לקוביות
1 ביצה
1/4 כוס אבקת סוכר (35 גרם)
2 כפות שטוחות סוכר
טיפת מלח
כפית תמצית וניל או 1 סוכר וניל
לקרם שקדים:
200 גרם שקדים טחונים
200 גרם חמאה
150 גרם אבקת סוכר
2 ביצים m
30 גרם קורנפלור
לאגסים:
3 אגסים, לקלף מקליפה
240 גרם מים (כוס)
200 גרם סוכר
כף שטוחה קינמון
3 כפות ברנדי או רום
להוסיף גרידת לימון או 3 כפות מיץ לימון טבעי
לקישוט:
שקדים פרוסים
הכנה:
הכנת הבצק:
לשים את כל הרכיבים היבשים, להוסיף חמאה, לעבד בפולסים במעבד מזון ולסיום להכניס את הביצה. ניתן להשתמש גם במיקסר עם וו גיטרה.
לעטוף את הבצק עם ניילון נצמד ולהכניס למקרר. (ניתן להקפיא את הבצק גם חודש)
הכנת קרם השקדים:
להכניס הכל יחד למעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה. לשמור בקירור.
הכנת האגסים:
לקלף את האגסים. לבשל את כל הרכיבים יחד, שהסוכר נמס להכניס את האגסים לבישול עד ריכוך ממש קל. מידי פעם לסובב את האגסים כדי שיקבלו טעם וצבע מכל הכיוונים. לקרר את האגסים בתוך הסיר עם הנוזל. לחתוך את האגסים לחצי ולרוקן את הליבה, להשאיר את הגבעול לקישוט. להחזיר לסיר כך שהחלק הפנימי יהיה בתוך הנוזל. להשאיר כך עד הרכבת הטארט.
הרכבת הטארט:
לסדר את הבצק ברינג קוטר 20 או 22, בצק בתחתית ובשוליים. למלא בקרם שקדים, לסדר את חצאי האגסים מעל (לחרוץ אותם, אבל לא עד הסוף, רק לעשות פסים, למרות שניתן לחתוך אותם או לעצב אחרת, אבל אני כותבת לכם מה אני עשיתי).
לפזר שקדים מולבנים בחלקים הריקים, בלי האגסים.
להכניס לתנור שחומם מראש ל170 מעלות למשך שעה או עד השחמה של בצק הטארט. אפיה בשליש התחתון של התנור-חשוב.
מתכון טארט אגסים וקרם שקדים
בהצלחה ובתיאבון, אתי:)
שלבי ההכנה: