חצילים מטוגנים הכי פשוט וקל להכנה.. למי שחושב שהוא לא יודע להכין, תקראו ותראו כמה זה פשוט. מאוד פשוט.
חצילים מטוגנים מתאימים עם כל ארוחה אפשרית, בסנדביץ, במאפה, בשקשוקה וכמובן עם החלה של שבת.
כל מה שצריך זה חציל,מלח ושמן לטיגון.
שימו לב- חציל טוב צריך להיות קל מבחינת המשקל. שאתם הולכים לסופר ובוחרים חציל, תחזיקו ביד ותבדקו מי מהם החציל הקל ביותר ואותו תיקחו. חציל קל יהיה מלא בשר ופחות גרעינים.
ניתן להכין את החצילים גם בתנור, ללא טיגון. יש לרסס את נייר האפייה שעליו יהיו החצילים ולרסס גם את החצילים עצמם או למרוח את השמן עם מברשת. אפשרי גם שמן זית
מוכנים?
חצילים מטוגנים /אתי משה-חביב:
1 חציל
מלח
שמן לטיגון
הכנה:
בוחרת חציל שיהיה הכי קל שיש, ככה הוא יצא עם כמה שפחות גרעינים ויותר בשר.
שוטפת את החציל מבחוץ-את הקליפה ומקלפת חלק מהקליפה.
לחתוך את החציל לעיגולים/קוביות/חצאי עיגול (מה שאתם אוהבים), לשים במסננת ולפזר עליהם מלח. לתת לנוזלים לצאת מהחציל שבתוך המסננת לתוך קערה. (את המסננת לשים על צלחת עמוקה או בתוך קערה כי הנוזלים שיוצאים מהחציל מלכלכים). בערך חצי שעה של סינון (אפשר כמובן יותר).
לא שוטפים את החצילים שוב להוצאת המלח!
להעביר את החצילים המסוננים על נייר סופג. מעל החצילים להניח עוד נייר סופג. כך שהחצילים יהיו עטופים בנייר סופג גם מלמעלה וגם מלמטה לחציל על מנת לספוג את הנוזלים שנשארו. לספוג היטב.
לטגן את החצילים בשמן חצי עמוק,שהחצילים רכים ומשחימים להעביר לצלחת עם נייר סופג לספיגת השמן.
אני הכי אוהבת חצילים חמים..:)
מתכון חצילים מטוגנים
בתיאבון ובהצלחה, אתי 🙂