סלט חצילים בתחמיץ, בטעם של ילדות. אחד הסלטים שאני מאוד אוהבת. כבר הרבה זמן שאני רוצה להכין את החצילים האלה ולא יצא לי, אלה חצילים שאמא שלי היתה מכינה שהיינו קטנים, היא לא הכינה את זה שנים ולא ממש זכרה את המתכון המדוייק..זכרה רק בערך,קצת מזה וקצת מזה.. כבר הרבה זמן שהם בראש שלי ולא הכנתי, ככה נמרחו להם כמה שנים שרציתי להכין ובסוף לא.. הפעם החלטתי שאני מכינה, מה שיצא יצא.. ו..וואלה יצא ליגת העל פלוס פלוס..הכי קרוב למקור ? מזל שיצא יום שישי שהכנתי כי כבר חצי חלה נבלעה איתם..חחח..
אז קבלו את החצילים בתחמיץ עם פלפלים קלויים,שום, פטרוזיליה והמון אהבה.
מעכשיו שאתם מכינים חצילים מטוגנים או אפויים בתנור,תכינו כפול שישאר לכם לסלט הזה, כי הוא בהחלט הולך להיכנס לאוסף הסלטים שלכם.
שאתם מכינים,שלחו תמונות שאשוויץ בכם, מוזמנים לשלוח בפייסבוק או באינסטגרם ❤
חצילים בתחמיץ/אתי משה-חביב:
2 חצילים קטנים פרוסים לעיגולים
2-3 כוסות שמן לטיגון החצילים/אפשר גם לאפות,הוראות באופן ההכנה.
לרוטב:
1/4 כוס מיץ מלימון טרי
1/2 כוס חומץ
2-3 שיני שום קצוצות לקוביות קטנות ודקות
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
גמבה קטנה קלויה קצוצה, אפשר גם גמבה טריה קצוצה לקוביות קטנות (אפשר לשלב צבעים)
טיפת מלח
מי שרוצה חריף אפשר להוסיף פלפל צ'ילי
הכנה:
לחתוך את החציל לעיגולים, להמליח ולהניח במסננת להוצאת נוזלים. בתחתית המסננת לשים צלחת לנוזלים שיצאו מהחציל.
לאחר חצי שעה לפרוס את החצילים על נייר מגבת ולייבש מכל הכיוונים. לשים נייר מגבת בתחתית, להניח את פרוסות החצילים ומעליהם עוד נייר מגבת. לספוג נוזלים ולטגן את החצילים בשמן החם. טיגון משני צידי החציל. להוציא את החצילים המטוגנים לנייר סופג לספיגת השמן.
לאחר שכל החצילים מטוגנים,להכין את הרוטב.
אם החלטתם לאפות את החצילים, במקום לטגן, תסדרו נייר אפייה על מגש התנור, תמרחו שמן על כל צד של החציל (למרוח מכל הכיוונים) והכניסו לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד שהחצילים מתרככים ומשחימים. אם לא טיגנתם את החצילים,הוסיפו לתערובת הרוטב כף שמן. אם טיגנתם אז לא להוסיף שמן לרוטב,יש מספיק מהטיגון.
הכנת הרוטב:
לקצוץ גמבה לקוביות קטנות, להוסיף פטרוזיליה קצוצה,שום קצוץ דק וחתוך לקוביות,לימון,חומץ ומעט מלח. לערבב הכל יחד.
שיטה נוספת להכנת הרוטב הוא להקפיץ את השום והגמבה עם החומץ במחבת, לכבות אש ולהוסיף את השאר.
סידור הסלט:
להניח שכבת חצילים ומעליה חלק מהרוטב, ושוב שכבת חצילים ועוד שכבת רוטב, ככה עד שנגמרים החצילים והרוטב. לא מערבבים.
להכניס למקרר לספיגת טעמים לשעתיים לפחות.
מתכון חצילים בתחמיץ
בהצלחה ובתיאבון,אתי 🙂