חיתוכיות פצפוצי אורז ומרשמלו

חיתוכי פצפוצי אורז ומרשמלו, הגירסה העכשוית לממתק הנוסטלגי לפצפוצי אורז עם שוקולד ושמנת.
שהיינו קטנים לא היה מבחר מטורף כמו היום של ממתקים וחטיפים ולרוב שרצינו להכין משהו זריז בבית היינו מכינים כדורי שוקולד או פצפוצי אורז עם שוקולד.. שני מתכונים קלים ופשוטים.
הפעם הכנתי את אותם פצפוצי אורז נוסטלגים בשידרוג עם מרשמלו ועשיתי אותם גם פרווה עם נטורינה.
במתכון יש 3 אופציות להכנת הממתק, אחד פרווה עם מרשמלו ושוקולד מריר, שני עם מרשמלו וציפוי חלבי והשלישי עם מרשמלו ורוד.
בכולם השתמשתי בנטורינה, מה שנותן את המרקם הקראנצ'י של החיתוכית. מי שלא יודע, נטורינה היא תחליף צמחי למרגרינה וחמאה, היא פרווה וטבעונית,ללא חומרים משמרים וללא שומן טראנס.
אגב, את החיתוכיות אתם יכולים להכניס למשלוח מנות (הן מקושטות ומשמחות), ניתן לארוז בשקית יפה לאמא/אבא שבת לגן, כנשנושים ביום הולדת ועוד.
חיתוכיות קלות,פשוטות ומהירות להכנה.. אין צורך במיקסר ולא בתנור.. מתחילים?

כל התוספות האפשריות, כל אחד בתבנית שונה. אם רוצים רק צבע אחד לשים בתבנית גדולה יותר ממה שרשום במתכון.

 

חיתוכיות פצפוצי אורז ומרשמלו/אתי משה-חביב:

גודל תבנית: 23×20.הגודל מתאים לכמות אחת מהשלושה.

75 גרם נטורינה קוקוס (אין טעם וריח של קוקוס!)
290 גרם מרשמלו ( 2 שקיות ורבע)
5+1/4 כוסות פצפוצי אורז (200 גרם)
4 כפות מים/חלב/שמנת מתוקה/צמחית
*לחיתוכיות משודרגות אפשר להוסיף גם רבע פחית חלב מרוכז (לא חובה!!!)

תוספות וציפויים אפשריים:
תוספת: שוקולד צ'יפס (100 גרם)
ציפוי: שוקולד מריר (100 גרם) +כף שמן.
קישוט: סוכריות צבעוניות.

תוספת: עדשים צבעוניים(100 גרם)
ציפוי: שוקולד לבן (300 גרם) +2 כפות שמן.
לצביעת השוקולד-צבע מאכל שרוצים.
קישוט: סוכריות כסופות או צבעוניות.

אם רוצים חיתוכיות עם מרשמלו ורוד ולא לבן:
מה צריך?
מרשמלו ורוד (120 גרם-2 כוסות)
80 גרם שוקולד לבן
2 כוסות פצפוצי אורז (75 גרם)
25 גרם נטורינה
ציפוי:
שוקולד לבן( 180 גרם+ 2 כפות שמן)
קישוט: סוכריות צבעוניות.

הכנה:
במחבת עמוקה מאוד או בסיר עם ציפוי שלא נדבק בו האוכל (חשוב סיר או מחבת עם ציפוי נון סטיק ולא סיר מנרוסטה, אחרת המרשמלו ידבק). להכניס את הנטורינה ולהמיס אותה, חשוב שתיגע בכל חלקי המחבת/סיר , גם בדפנות למניעת הידבקות שאר המצרכים. שהנטורינה נמסה להכניס את המרשמלו עד המסה מלאה, לערבב כל הזמן, להכניס את המים/שמנת/חלב ואם בחרתם חלב מרוכז אז גם אותו, לערבב ולהוריד מהאש. להכניס את פצפוצי האורז ולערבב עד כיסוי מלא של הפצפוצים.
אם בחרתם להכניס את העדשים לעיסה, זה הזמן להכניס אותם ולערבב לפיזור אחיד של העדשים. אם בחרתם שוקולד צ'יפס אז להכניס אותו לתערובת ולערבב לפיזור אחיד. להעביר את העיסה מיד שזה עוד חם לתבנית, חשוב לשמן את התבנית מכל הכיוונים (רצוי עם מעט נטורינה). להדק את העיסה היטב וליישר שלא יהיו גבעות. להניח בצד (לא צריך לקרר). בינתיים מכינים את הציפוי.
הכנת הציפוי: להמיס את השוקולד הנבחר במיקרוגל יחד עם השמן, לערבב למרקם חלק. שימו לב שאתם מחממים בזהירות ובפולסים קצרים אחרת השוקולד ישרף או יתקשה.
אם אתם צובעים את השוקולד הלבן אז אחרי שהוא נמס להכניס טיפת צבע מאכל ולערבב לקבלת הצבע הרצוי.
לשפוך את הציפוי על תערובת פצפוצי האורז שבתבנית. למרוח מעט שיגיע לכל הכיוונים. לפזר קישוט שאתם רוצים,סוכריות או מה שאתם אוהבים. ****הכמות של המרשמלו הלבן מתאימה ל 2 תבניות בגודל הרשום למעלה, זאת אומרת שמהכמות הרשומה הכנתי את התוספת עם העדשים והתוספת עם השוקולד. למרשמלו הורוד יש כמות משל עצמו. ***
להניח בחוץ להתקשות ולחתוך לקוביות עם סכין חדה מאוד. ניתן לשמור בקופסא אטומה 3 ימים בחוץ. או שבוע במקרר.
לחיתוכיות עם מרשמלו ורוד, להמיס את הנטורינה, להכניס את המרשמלו הורוד עד המסה (לא כל המרשמלו הורוד נמס,יש סוגים שנמסים ויש שפחות, כך או כך זה בסדר כי מוסיפים שוקולד לבן לעיסה), מוסיפים שוקולד לבן וממיסים יחד, מורידים מהאש ומוסיפים את פצפוצי האורז. מסדרים בתבנית ומשטחים, להניח בצד להתקשות. להמיס את השוקולד הלבן ולשפוך מעל , לפזר סוכריות. לחתוך לקוביות.

מתכון חיתוכיות פצפוצי אורז ומרשמלו
בהצלחה ובתיאבון,אתי 🙂

 

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
חיתוכיות פצפוצי אורז ומרשמלו
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *