חיתוכיות פיצוחים בקרמל, עוגיות ממכרות בטירוף שלא תפסיקו לנשנש, ראו הוזהרתם! בצק פריך ועדין בתחתית, מעל פיצוחים מקורמלים מושלמים וכל זה ביחד נותן את הביס המושלם!
אני מאוד אוהבת את השילוב של הפיצוחים עם הקרמל, בכלל אני אחת שאוהבת מאוד קרמל 🙂 ובתחתית כל העסק הטעים הזה נמצאית עוגיה פריכה, רכה, ועסיסית שמתפוררת בפה בטעם חמאה נפלא..פשוט גן עדן..
אז במקום לחפור הרבה..לכו קנו מצרכים ולא תצטערו.. (או שאולי בעצם כן, כי בכל זאת לא תפסיקו לנשנש ובטח הקלוריות פה חוגגות 😉 ..חחח..)
יאללה, מתחילים?
*חיתוכיות פיצוחים בקרמל / אתי משה-חביב:
לתחתית הבצק-
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
1 שקית סוכר וניל
2 חלמונים
300 גרם קמח מנופה
לפיצוחים-
50 גרם פקאן טבעי קצוץ גס
50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
50 גרם שקד טבעי קצוץ גס
50 גרם בוטנים טבעיים קצוצים דק
לקרמל-
1/2 כוס סוכר+ כף
30 גרם חמאה
120 גרם שמנת מתוקה
הכנה:
הכנת הבצק-
במיקסר עם וו גיטרה או במג'ימיקס להכניס קוביות חמאה,אבקת סוכר וסוכר וניל. לערבב עד קבלת מרקם משחתי. להוסיף את החלמונים עד הטמעה ולסיום את הקמח המנופה לאיחוד בלבד.
להכין מהבצק כדור,לעטוף בניילון נצמד ולמקרר לחצי שעה לפחות.
הכנת הפיצוחים-
לקצוץ גס את הפקאן, האגוזים והשקדים. את הבוטנים לקצוץ דק. לערבב אותם יחד בקערה.
הכנת הקרמל-
להמיס סוכר וחמאה בסיר קטן עד למצב שהתערובת הופכת לצבע חום. לערבב מידיי פעם. לא לעזוב את הסיר ולא לשכוח לערבב כל 10 שניות..שלא ישרף.
בינתיים לחמם את השמנת המתוקה במיקרוגל שתהיה חמה מאוד.
שהסוכר והחמאה הופכים לחומים והסוכר נמס לגמרי להנמיך את האש למצב הכי נמוך ולשפוך בזרם דק ובהדרגה את השמנת החמה ולערבב מהר מהר שלא יקרה מצב שהעיסה תהפוך להיות קשה.
לאחר שכל השמנת בפנים לערבב למשך 10 שניות ולהכניס את הפיצוחים הקצוצים פנימה ולערבב עד שכל הפיצוחים עטופים בקרמל.
הרכבת המנה:
לאחר שהבצק התקרר, לפתוח אותו לצורת מלבן או ריבוע (תלוי בתבנית שלכם), התבנית שהיתה בשימוש היא בגודל 24×24. נשאר קצת בצק שאפשר להכין ממנו עוגיות.
לחורר את הבצק שבתוך התבנית עם מזלג ולהכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד השחמה (בערך 20-30 דקות). תתיחסו לאפיה לפי הצבע של הבצק ופחות לפי הזמן כי כל תנור אופה אחרת, הבצק אמור להיות שחום, חום בהיר.
שמוכן להוציא לצינון.
שהבצק מתקרר להעביר עליו את הפיצוחים העטופים בקרמל (את הפיצוחים עם הקרמל להכין רק אחרי שמוציאים את הבצק מהתנור, כי אסור שהפיצוחים המקורמלים יחכו אחרת יהפכו להיות גוש). להכניס את הבצק יחד עם הפיצוחים המקורמלים שמעליו לתנור בחום 150 מעלות למשך 4 דקות בלבד.
להוציא, לצנן מעט ולחתוך לריבועים קטנים.
זהירות, ממכר!!!
מתכון חיתוכיות פיצוחים בקרמל
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂
* המתכון והתמונות מתוך יום אפייה משותף עם חברתי האהובה לי רובין 🙂
נראה סוף הדרך! הערה קטנה- קראתי את המתכון ורק בסוף רשום שכדאי לאפות את הבצק קודם, ניראה לי עדיף שתבהירי את זה בהתחלה שלא יהיו טעיות מבאסות..
היי..
האפיה כתובה בהוראות ההכנה של הבצק, זה לא בסוף 🙂
תודה על תשומת הלב..
ממליצה להכין את העוגיות המטריפות האלה 🙂
הי,
האם אפשר להפוך לפרווה? אם כן, איך?
לא ניסיתי להכין בפרווה. אבל לרוב חמאה מחליפים למרגרינה או מחמאה -לא שמן!. ושמנת מתוקה לשמנת צמחית .
בהצלחה 🙂
האם אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס?
לא ניסיתי.
הי אתי האם אפשר להכין עם קרמל מלוח? דעתך?
תןדה?
אין כמו קרמל מלוח, בהחלט אפשר אם אוהבים 🙂
היי רציתי לדעת איזה גובהה זה אמור להיות אחרי רידוד הבצק
תודה. ❤️
לא יודעת להגיד לך גובה מדוייק, אבל בערך 2 ס"מ. רואים לפי התמונה.
הכנתי ויצא מושלם! כיצד הכי טוב לשמור אותן? אם במקרר, יש לצורך לחמם אחרי? או לחכות שיתרככו מעט? וכמה זמן הן מחזיקות?
שמחה שאהבת.
אפשר להקפיא. אפשר לשמור במקרר. אם לא אוכלים ב 3 ימים מאז ההכנה עדיף להקפיא.
להפשיר בטמפרטורת החדר.