חזה עוף ופטריות מוקפצים, מנה קלה מהירה ופשוטה להכנה. רק 2 מרכיבים ותיבול נכון ואתם מסודרים.
מנה שמתאימה לאירוח, לארוחת צהריים או ערב. יכולה לשמש כמנה עיקרית, מנה ראשונה, נשנוש או כתוספת בארוחה.
מנה מהירה מאוד להכנה ולכן מומלצת מאוד במיוחד שאתם רעבים אבל לא רוצים לנשנש שטויות..
ממליצה לכם להכין.. 10 דקות והמנה שלכם מוכנה.. מתחילים?
חזה עוף ופטריות מוקפצים / אתי משה-חביב:
8 חתיכות פילה עוף חתוכות לקוביות.
5 פטריות פורטבלו גדולות מאוד (הפטריות שמיועדות למילוי)- לחתוך לקוביות עבות.
6 כפות שמן
3 כפות סויה
5 כפות טריאקי
1 כפית שמן שומשום
1 כף צ'ילי מתוק
כף דבש
כף חומץ
פלפל גרוס לפי הטעם
כף/חופן בצל ירוק קצוץ
חופן שומשום
הכנה:
לחמם במחבת ווק את השמן, להכניס את חזה העוף לטיגון מכל הצדדים עד שמחליף צבע ולתבל במעט פלפל גרוס.
להוסיף את הפטריות ולהקפיץ אותן יחד עם חזה העוף. לערבב כל הזמן. הקפצה של 2 דקות (שהפטריות ישארו קראנצ'יות ולא יהפכו לסמרטוטים).
להוסיף את הרוטב:
בקערה לשים ולערבב יחד את הסויה, טריאקי, שמן שומשום, צ'ילי, דבש,חומץ ופלפל גרוס. לערבב יחד ולשפוך על חזה העוף והפטריות המוקפצות.
לערבב ולהקפיץ כל הזמן ולצמצם מעט את הרוטב. הקפצה קלה בלבד, לא לבשל.
לסיום להכניס את הבצל הירוק ולערבב ערבוב קל.
שמגישים לפזר מעט שומשום.
ניתן להגיש לצד או על אורז. או לאכול כך,בלי תוספת.
מתכון חזה עוף ופטריות מוקפצים
בהצלחה ובתיאבון, אתי ?