בשר עם שעועית ירוקה

בשר עם שעועית ירוקה לצד אורז לבן או עם לחם טרי או חלה זה פשוט טעים. סיר של בית, של שבת,חג או אמצע שבוע. מתאים בכל מצב למי שאוהב.

יכולה לגלות לכם שגם ילדים מאוד אוהבים (את הבשר לפחות..חחח..) .

בראש השנה ניתן להחליף את השעועית בלוביה/ רוביה. יש צורך בבישול יותר ארוך כי היא מגיעה טריה ולא כמו במתכון שמשתמשים בשעועית ירוקה קפואה. שימו לב.

כדי לראות את הסירטון להכנת התבשיל ולעוד סירטונים אחרים כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם, כאן בלחיצה על הקישור:  https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

בשר עם שעועית ירוקה/ קראנצ'ית:

לבשר:
700 גרם קוביות בשר אונטריב
4 כפות שמן
כפית מלח גס
כפית פלפל שחור גרוס
מים רותחים- עד 3/4 מגובה הבשר

לרוטב:
1 בצל גדול
3/4 שקית שעועית ירוקה עדינה קפואה
1 קופסת שימורים של עגבניות מגורדות או חתוכות דק. או לחלופין 3- עגבניות רכות מגורדות או חתוכות לחתיכות קטנות ללא קליפה
4 כפות שמן
מלח- לפי הטעם
פלפל שחור- לפי הטעם
כף פפריקה אדומה מתוקה
כפית כורכום
כפית סוכר או דבש
מים חמים

הכנה:
סיר 1: שמים את השמן בסיר וצורבים את קוביות הבשר מכל הצדדים,מתבלים במלח ופלפל ושמים מים רותחים,כמות שכמעט מכסה את הבשר. מבשלים עד ריכוך,זה בערך שעה וחצי שעתיים. כדי לבדוק אם מוכן, תנעצו מזלג,אם הנעיצה חלקה וקלה הבשר מוכן או הנעיצה קשה והבשר קשה וצמיגי הוא לא מוכן.
את הפעולה של בישול הבשר ניתן לעשות יום קודם או אפילו כמה ימים מראש ולהקפיא את הבשר מבושל ומוכן.
ניתן לשמור את מי הבישול לתבשילים נוספים.
מי שרוצה יכול גם להשתמש בסיר לחץ.

סיר 2: בסיר אחר מטגנים בצל,מתבלים בכפית סוכר או דבש ומוסיפים את העגבניות,מערבבים, מתבלים במלח,פלפל שחור, פפריקה אדומה וכורכום. מוסיפים את השעועית ואת הבשר המבושל. להוסיף מים או ציר בקר או שילוב ביניהם. כמות הנוזל צריכה להגיע לגובה המרכיבים שבסיר.
מכסים מכסה ומתחילים עם להבה גבוהה עד לרתיחה ואז מנמיכים לאש נמוכה למשך כשעה.
לסיום לפתוח מכסה ולצמצם רוטב או להכניס לתנור ללא מכסה לקבלת השחמה וצימצום רוטב.

מתכון בשר עם שעועית ירוקה
בהצלחה ובתיאבון, אתי.

דירוג
recipe image
שם המתכון
בשר עם שעועית ירוקה
תאריך פרסום
זמן הכנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *