בקלאווה מתוקה ומלאה בכל טוב עם כל מיני פיצוחים בריאים ועשירים כמו אגוזים, פיסטוקים, שקדים ובוטנים. מגולגלים בבצק פילו קראנצ'י וטעים. ממליצה להכין לראש השנה ולשאר החגים, ממש קינוח מוצלח.. במיוחד לאוהבי המתוק אחרי הארוחה. הקינוח פרווה ולכן מתאים אחרי ארוחה בשרית (לשומרי הכשרות).
מתאים לאירוח וגם לקחת איתכם שאתם הולכים להתארח, קינוח מרשים, יפה וטעים בהחלט.. 🙂
ואל תשכחו שהוא ממש ממש ממש פשוט, קל ומהיר להכנה שכל אחד יכול להכין בלי בעיה..
סרטון נמצא אצלי באינסטגרם, בואו לעקוב: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
בקלאווה /אתי משה-חביב:
1 חבילת עלי פילו (בחבילה יש 14 עלים)
למילוי:
350 גרם של תערובת פיצוחים טחונים גס של – פיסטוקים, אגוזי מלך, בוטנים, שקדים (מה שיש ואוהבים)
כף קינמון
1/2 כוס סוכר
75 גרם חמאה/מרגרינה מומסת או 3/4 כוס שמן. העיקר שיהיה משהו שומני למרוח על הדפים. ניתן גם לרסס בתרסיס שמן לשומרי משקל.
לערבב את הפיצוחים הטחונים עם הסוכר והקינמון ולערבב יחד.
כדאי לקלות תחילה את הפיצוחים הטבעיים ואז לטחון. לקלות על מחבת חמה דקה או שתיים (ללא שמן! ושהפיצוחים יהיו טבעיים). יש אפשרות לטחון את הפיצוחים יחד עם הסוכר והקינמון.
לסירופ סוכר:
2 כוסות סוכר
2.5 כוסות מים
מיץ מחצי לימון טרי
הכנה:
להפשיר את עלי הפילו מהלילה במקרר.
לפתוח עלה ראשון ולמרוח אותו בשמן, לשים עליו עוד דף פילו ולמרוח גם אותו בשמן. לשים עוד עלה ולמרוח בשמן.
לפזר על העלה השלישי 1/3 מהמילוי.לפזר על החצי הקרוב אלינו (כמו בתמונה). לשים דף פילו על הדף עם המילוי ולמרוח אותו בשמן.
לקפל טיפונת את צד ימין ושמאל כלפי פנים (רואים בתמונה) , כמו שסוגרים אגרול, כדי שהמילוי לא יצא החוצה. לגלגל מהחלק שקרוב אלינו כלפי חוץ. כמו רולדה.
סך הכל 4 דפים לרולדה. 3 מתחת למילוי ואחד מעל המילוי.
מגלגלים את מה שהכנו לרולדה. להניח בתבנית משומנת. ולמרוח את הרולדה בשמן גם מלמעלה ובצדדים.
להכין עוד 2 רולדות כאלה בדיוק מהעלים שנשארו.
בחבילת פילו יש 14 עלים. סך הכל יוצאות 3 רולדות.
נשארים 2 עלים שאפשר להכין מהם בקלאווה אישית וקטנה.
לשים את 2 הרולדות הנוספות בתבנית משומנת יחד עם הקודמת ולמרוח אותן בשמן מכל הכיוונים.
לחתוך בעדינות את הרולדה (כמעט עד הסוף) לפזר שומשום ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 40 דקות (עד הזהבה).
כמובן שניתן להכין בכל צורה שרוצים- ספירלה, בקלאווה אישית, רולדות וכו'.
בינתיים להכין את סירופ הסוכר:
להרתיח את הסוכר,המים והלימון ולערבב היטב עד המסת הסוכר. לבשל על אש נמוכה כמה דקות. לכבות ולהניח בצד לקירור (לא במקרר).
שהבקלאווה יוצאת חמה מהתנור לשפוך עליה את סירופ הסוכר הפושר. מה שנשפך לצדדים לאסוף עם כף ולהמשיך "להשקות" את הבקלאווה עד שהכל נספג.
מי שאוהב בקלאווה ממש מתוקה, להפחית 1/2 כוס מים מסירופ הסוכר ל 2 כוסות ולא 2.5. אני מעדיפה מתיקות מעודנת יחסית. לשיקולכם.
מתכון לבקלאווה
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂
אהבתי מאוד את הבקלאווה שלך
תודה רבה יקירה ♥
חג שמח שנה טובה ומתוקה כדבש
תודה רבה..שנה טובה 🙂
הכל נראה נפלא למעט הסירופ.2 כוסות סוכר אני לא מעלה על דעתי לתת לבני המשפחה
את יכולה להכין עם פחות סוכר. כל הרעיון של בקלאווה שהיא מתוקה מאוד, אבל כמובן שאפשר להכין אותה פחות מתוקה. תכיני את הסירופ לפי הטעם האישי שלכם.
בהצלחה 🙂
אתי, מה קורה מאמי? הפיצוחים צריכים להיות קלויים או לא? סליחה על הבורות ?
כדאי קלויים טבעי. לקלות קלות על מחבת חמה .
בהצלחה ❤
היי אפשר להשתמש בבצק פילאס במקום פילו?
אפשר גם עם פילאס וגם בצק עלים.. אבל עם כל בצק המרקם שונה. טעים זה טעים בכל בצק, הקראנצ'יות והמרקם שונים. בהצלחה 🙂
יש לי שאלה אם תוכלי לעזור בקשר לבקלאווה
ראיתי בקלאווה ירוקה או בכל מיני צבעים ,זאת אומרת הבצק . את יודעת איך זה נהיה בצבע ?
תודה מראש
אין לי מושג, יכול להיות שאלה צבעי מאכל או תבלינים.
היי
את יודעת לומר לי כמה זה 350 גרם פיצוחים טחונים במדידה עם כוס?
לא כי כל סוג של פיצוחים שוקל אחרת. הכי טוב להשתמש במשקל בייתי (זה שימושי מאוד, לא תופס מקום וזול) או לבקש בחנות תבלינים שישקלו לפי כמויות שצריכים.
האם לאחסן במקרר למשך אחרי האפייה? או להשאיר בחוץ (עד מתי אפשר)
תמיד עדיף לשמור במקרר. אפשר גם להקפיא.
אם זה לאותו היום אפשר לשמור בחוץ.