בצק פילאס / אוראל אליהו:
לבצק פילאס:
חצי קילו קמח
16 מל' חומץ
100 מל' שמן
12 גרם מלח
240-300 מל מים
הכנה:
מעבדים את כל החומרים לבצק. מנוחה 10 דקות, מחלקים ל2-8 כדורים בשמן ל24 שעות.
למילוי:
250 גרם תרד שטוף טוב
בצל אחד בינוני חתוך סלייס
320 גרם גבינה בולגרית מעודנת
במחבת טפלון עם מעט שמן מטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את התרד ומאדים כ3 דקות… מוציאים נוזלים ומערבבים אותו עם הגבינה … מוסיפים קורט פלפל … משטחים כדור בצק לעלה דק וממלאים במילוי… מגלגלים לנקניק ולשבלול… מורחים ביצה פזרים שומשום ואופים ב200 מעלות 25-30 דקות…
אולי יעניין אותך
דירוג
שם המתכון
בצק פילאס
תאריך פרסום
זמן הכנה