שוב אני מביאה לכם בצקים ללא התפחה, בעבודה זריזה ותוצאות נפלאות..
בצק חש"ק= חמאה,שמנת,קמח. כן,כן קראתם נכון- חש"ק ולא שק"ם.. הבצק הזה יביא לכם חשק ליצור עוד ועוד מאפים..מתוקים ומלוחים.. בצק נדיר וממכר. הצלחה מובטחת!
אז קדימה..תכינו את בצק החש"ק וספרו איך יצא..
אני הכנתי את הבצק במילוי גבינות ומנגולד – שילוב נפלא וטעים מאוד. שבאים אורחים ורוצים להכין ארוחה חלבית זה המאפה האידיאלי שיחכה על השולחן לנשנוש עם הסלט..וכמובן יכול לשמש כארוחת ערב זריזה ויעילה.. 🙂
בצק חש"ק במילוי גבינות ומנגולד /אתי משה-חביב:
כמות- 3 מאפים גדולים.
לבצק החש"ק:
קמח תופח- אריזת נייר (350 גרם)
חמאה- (200 גרם)
שמנת חמוצה 15% שומן- גביע (200 מ"ל)
המילוי:
250 גרם גבינה צהובה מגורדת
250 גרם מוצרלה מגורדת
קופסת קוטג' (250גרם)
2 כפות גבינה לבנה
ביצה L
חבילת עלי מנגולד (סלק)
כפית שטוחה מלח
כפית שטוחה פלפל שחור
כפית שטוחה אבקת שום
הציפוי:
ביצה טרופה עם כפית חלב
שומשום
הכנה:
- לערבב את מצרכי הבצק עם וו לישה במיקסר עד שנהיה בצק אחיד, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה מינימום (אפשר לשים במקרר גם שבוע אבל המינימום זה חצי שעה כדי שיהיה אפשר לעבוד עם הבצק). הבצק רך ונוח לשימוש. הוא לא דביק אלא משומן היטב בגלל החמאה. חשוב לקרר אחרת הבצק הולך לאיבוד.
- להרתיח את המנגולד במים עד לריכוך ושינוי צבעו, לסנן, לסחוט ולקצוץ (מהרגע שהמים רתוחים ומבעבעים רק אז להכניס את המנגולד למים ל- 5-6 דקות).
- לערבב את כל מצרכי המילוי יחד בקערה.
- לחלק את הבצק ל- 3 עיגולים. לפתוח ולרדד כל עיגול למלבן, למלא במילוי בקצה אחד ולגלגל כמו רולדה. לשים בתבנית עם נייר אפייה, למרוח ביצה טרופה עם חלב ולפזר שומשום, לאפות בתנור בחום של 180 מעלות למשך 20-30 דקות. ניתן גם לגלגל ולעשות חיתוך מעל כמו שעושים ללחם עם סכין.
- מתכון לבצק חש"ק במילוי גבינות ומנגולד.
בתיאבון ובהצלחה,אתי 🙂
הערה:
- יוצאים 3 מאפים גדולים מאוד. אפשר לעשות אותם קטנים יותר ואז יוצא 6 או אפילו להכין כבורקסים קטנים.
- לאחר שממלאים את הבצק נשאר קצת מילוי. את המילוי שנותר ניתן לגלגל לכדורים בתוך פירורי לחם ושומשום ולטגן בשמן (אילתור מוצלח). אפשרות נוספת,במקום לטגן את המילוי שנותר ניתן גם להקפיא ולהשתמש בפעם אחרת.
הכל נראה פשוט מושלם האתר מושקע קל לשימוש פשוט מדהים בהצלחה יקירתי
תודה רבה 🙂 שמחה לשמוע שהמטרה הועברה.. 🙂
שלום אתי
מתכון "בצק חש"ק במילוי מנגולד"
מרשים מאד
אפשר למלא בעלי בזילקום במקום מנגולד ?
לא. הבזיליקום חזק מאוד. לעומת זאת אפשר לשים תרד.
אם אכין אותם בורת וגודל של
סמבוסקים(כמו שמוכרים במאפיות בטאבון,מנה אישית גדולה)כמה יחידות ייצאו לי לדעתך??
בערך 8
ממש עשה לי חש"ק!!!!!!! נראה מעוללללה!!! גם אני רוצה….עכשיו!
חחח.. מוזמנת להכין 🙂
שלום רב, נראה מתכון נפלא. שאלה לגבי החמאה. האם צריכה להיות מומסת? קרה מהמקרר או בטמפרטורת החדר?
האם ניתן להחליף בנטורינה?
חמאה בטמפרטורת החדר, להוציא מהמקרר בחורף שעה קודם או בקיץ חצי שעה קודם. ניתן להחליף לנטורינה, מרגרינה, מחמאה.
בהצלחה:)
שלום לגבי מתכון הבצק חש״ק
הכנתי לפי ההוראות שלך ויצאה עיסה שלא התגבשה לבצק. הוספתי קמח תופח כמאה ועשרים גרם והתגבש יפה.
האם מפני שהחמאה הוכנסה רכה מאוד (מומסת במיקרו) והיתה אמורה להיות קשה יותר? או שהכמויות קמח במתכון לא מדוייקות?
החמאה לא אמורה להיות מומסת, אלא קרה או להוציא מהמקרר 10 דקות לפני שימוש.
בכל מקרה גם אם הוספת קמח המתכון לא אבוד,אפשר להשתמש בבצק שיצא לך.
המילוי שהכנתי:
גביע שמנת חמוצה של פעם
ביצה אחת
חבילת ברוקולי לא מבושלת קצוצה
שמנת לבישול
מלח
פלפל שחור
אגוז מוסקט מגורד
כף פסטו ביתי
רבע קוביה בולגרית
רצועות פרובולונה חתוכות
מנצ׳גו כמהין מגורד
גראנה פדאנה מגורדת
נהדר. אפשר למלא בכל מה שאוהבים, זה כל הכייף.