בצלים ממולאים

בצלים ממולאים ברוטב חמוץ-מתוק הם בין הירקות המועדפים עליי בתור ממולאים (במועדפים שלי יחד עם עגבניות ממולאות ומנגולד ממולא ?). במיוחד אוהבת אותם חמצמצים עם הרבה לימון. הפעם עשיתי אותם בסגנון חמוץ מתוק עם רוטב שעושה פלאים לממולאים. מלבד הצבע המשגע שהוא נותן להם, הם מקבלים טעם חזק ומיוחד.. הרוטב הוא כמובן רכז רימונים. אם עוד לא קניתם אותו,זה הזמן שיהיה אצלכם בארון במטבח.. בעיניי הוא משדרג כל ממולא שתכינו.
הפעם השתמשתי בשני סוגי בצלים, חצי לבנים וחצי סגולים, סידרתי אותם כמניפה בסיר,אחד לבן אחד סגול וכן הלאה.. פשוט מראה מדהים.
הוספתי לכם תמונות שתראו איך חותכים את הבצל לפני ותוך כדי בישול.

אני מכינה את הממולאים צמחוניים, בלי בשר. ככה מכינה את כל מתכוני הממולאים שלי. לא אוהבת אותם עם בשר טחון.. לכן המנה יכולה להתאים גם למי שצמחוני, למי שטבעוני, למי שרוצה את המנה פרווה, למי שרוצה אותה כתוספת לארוחה חלבית ושומר כשרות וכיו"ב.

מתכון לבצלים ממולאים עם הסבר מפורט ומדוייק, סיר שנראה מליון דולר עם רושם ועם טעם מ-ד-ה-י-ם!!! אז אם בא להם להשוויץ או לחדש, לארח או לפנק..זה הסיר בשבילכם.
כן, יש בו קצת עבודה.. אבל לא משהו שלא תעמדו בו.. תהליך פשוט רק עם טיפת עבודה. אבל קטן עליכם, אתם אלופים.
בקיצור.. לכו תכינו ושלחו לי תמונות שאשוויץ בכם בסטורי.. (שלחו בפייסבוק או באינסטגרם בהודעה פרטית)❤

בצלים ממולאים/אתי משה-חביב:

מה צריך?
יוצאים כ- 30 יחידות בצלים ממולאים (בערך)
4 בצלים גדולים מאוד (אני השתמשתי ב 2 לבנים + 2 סגולים)
כוס וחצי אורז-לשטוף היטב ולסנן (לא צריך לבשל קודם!)
למילוי-
2 גזרים בינוניים
2 עגבניות בשלות
1 בטטה קטנה
1/2 בצל בינוני (את החצי השני להשאיר לרוטב)
החלק הפנימי של הבצלים שלא ניתן למלא
2 שיני שום
חצי צרור פטרוזיליה
רבע צרור כוסברה
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
כף שטוחה מרק עוף פרווה (לא חובה אם לא משתמשים או אוהבים)
כף פפריקה אדומה מתוקה

לרוטב:
1/2 בצל מטוגן
1/4 כוס שמן
כפית שטוחה סוכר
מלח
פלפל שחור
מים חמים
1/4 כוס רכז רימונים
1/2 לימון -מיץ מחצי לימון.

תוספות אפשריות:
צימוקים
חמוציות

הכנה:
הכנת הבצלים למילוי-
לקלף את הקליפה של הבצלים, לחתוך את החלקים המלוכלכים בקצוות, לשטוף את הבצלים. לחתוך את הבצלים עד לחלק האמצעי שלהם (כמו בתמונה), להכניס לסיר ולשפוך על הבצלים מים רותחים. לבשל את הבצלים עד שהם מתנפחים וניהים טיפה רכים. לא לבשל אותם מידיי, רק עד שהם טיפה מתרככים והעלים מתחילים להיפרד.
לבשל עם מכסה סגור.
לאחר שהבצלים מוכנים לתת להם להתקרר טיפה שיהיה אפשר להפריד את השכבות (שזה חם קשה לגעת בבצל,שזה נעים למגע תתחילו בקילופים).
הכנת המילוי:
לגרד את הבצל, העגבניה, הגזר, השום והבטטה בחלק הקטן שבפומפיה (או אם יש לכם מעבד מזון עם חלק כמו של פומפיה אז תקלו על עצמכם ותשתמשו בו), לקצוץ היטב דק דק את הפטרוזיליה והכוסברה. לקצוץ גם את השאריות של הבצלים שאי אפשר למלא אותם (מה שנשאר מהבצלים שבושלו,את הליבה של הבצל והעלים הפנימיים הקטנים לא ניתן למלא,לא זורקים אותם,קוצצים אותם דק ומכניסים אותם למילוי) לערבב את כל הירקות יחד (עם הנוזלים שלהם,לא לסחוט!!!), לתבל ולהניח בצד ל 5 דקות.
למלא כל עלה של בצל מהמילוי ולגלגל. לסדר בסיר על הרוטב.
הכנת הרוטב:
לטגן את הבצל ,לחתוך אותו לקוביות, להוסיף סוכר, מלח ופלפל ולערבב. להוריד מהאש. לסדר את הבצלים הממולאים בסיר. אחרי שכל הממולאים מסודרים, לזלף את הרכז רימונים על הבצלים. לשפוך מים חמים בין הבצלים עד לגובה 3/4 מגובה הבצלים ולנער את הסיר בעדינות. לסגור מכסה ולבשל על אש בינונית כ 10 דקות. אחרי 10 דקות להנמיך את האש ולסחוט חצי לימון פנימה. לנער טיפה את הסיר ולהמשיך בישול לעוד 50 דקות בערך. לקראת סיום פזרו צימוקים או חמוציות אם אתם אוהבים.
אני אוהבת רוטב מצומצם ושהתחתית של הממולא שרוף לכן בסיום הבישול אני פותחת את הסיר ומבשלת עד שכמעט ואין נוזלים בסיר.
**אם נשאר לכם מילוי או שאתם רוצים למלא חלק בבצלים וחלק בירק אחר זה אפשרי בהחלט. ניתן למלא גמבה,עגבניה,קישוא וכו'***

מתכון בצלים ממולאים
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
בצלים ממולאים
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
4.51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *