בלינצ'ס במילוי גבינה

בלינצ'ס במילוי גבינה, מתכון פשוט, קל ומהיר להכנה. כל מה שצריך זה עלי בלינצ'ס קנויים (כי אנחנו תמיד מעדיפים את החיים הקלים), קערה וכף ולמילוי מצרכים שיש בכל בית ובית. תוך 5 דקות סיימתם, כולל שטיפת כלים.

המילוי בטעם וניל נפלא, אני מחובבי הוניל אז הריח והטעם ממש ממכרים בעיניי.. פשוט חלום. אפשר להוסיף מעל גם סירופ מפירות שאתם יכולים להכין בבית: לבשל פרי שרוצים יחד עם סוכר ולהגיע לטעם ולמרקם הרצוי. אפשר לטחון ואפשר להשאיר עם חתיכות פרי.

*בהמשך המתכון הוספתי גם את הגירסה המלאה להכנת בצק הבלינצ'ס, למי שרוצה להכין בבית את הבצק ולא להשתמש בקנוי.

כדי לראות את סירטונים להכנת מאפים/תבשילים ועוד כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם, כאן בלחיצה על הקישור:  https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

 

בלינצ'ס במילוי גבינה/אתי משה-חביב:

10 עלי בלינצ'ס מופשרים
למילוי-
גביע וחצי של גבינה לבנה 5% (סך הכל 375 גרם גבינה)
1 ביצה
2 סוכר וניל
2 כפות מלאות וגדושות מאוד של אינסטנט פודינג וניל
2 כפות מלאות סוכר
כפית תמצית וניל
*מי שאוהב ניתן להוסיף צימוקים לתערובת ו/או מעט רום.

הכנה:
לערבב בקערה את כל המצרכים של המילוי.
להפשיר את עלי הבלינצ'ס על השיש.
לפתוח כל עלה, לשים בקצה מעט מהמלית, לקפל משני הצדדים כמעט עד למרכז ואז לגלגל מהחלק של הגוף שלנו כלפי חוץ (ראו תמונות להסבר).

שלב ראשון
שלב שני
שלב שלישי

כך למלא את כל עלי הבלינצ'ס.
לסדר את כל הבלינצ'סים הממולאים בתבנית מתאימה (מרובעת או עגולה), לרסס אותם עם ספריי חמאה או שמן ולפזר מעל הכל כף סוכר, אפשר גם אבקת סוכר.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 25 דקות בחלק האמצעי ועוד 5 דקות בחלק העליון של התנור.

להוציא מהתנור ולחכות 2 דקות, לפזר מעל סירופ שוקולד/ אבקת סוכר / אבקת שוקולית / קקאו/ סוכר/ לצד גלידה / עם קצפת / ובעצם איך ועם מה שאתם אוהבים.

בצק בלינצ'ס/אתי משה-חביב:

מצרכים לבצק:
2 כוסות קמח לבן (280 גרם)
2 כוסות חלב או מים (480 גרם)
3 ביצים L
3 כפות שמן או 25 גרם חמאה מומסת
לבצק עם מילוי מתוק-להוסיף-
2 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל (לא חובה)
לבצק עם מילוי מלוח- להוסיף-
1/2 כפית מלח

לשימון המחבת:
מעט שמן או טיפת חמאה

הכנה:
לערבב את כל החומרים יחד לבלילה חלקה ללא גושים. להניח את הבלילה בצד ל 10 דקות מנוחה, לערבב שוב לפני השימוש.
מחממים מחבת נון סטיק, כזאת שלא מצריכה שימון יתר, משמנים קלות (ממש טיפונת ולא כל הזמן, רק שיש צורך) שופכים כל פעם מעט מהבלילה ומנענעים את המחבת שהבלילה תהיה בגובה ובגודל זהה, מטגנים עד שהשוליים מזהיבים קלות, הופכים ומטגנים גם מהצד השני לשניות בודדות.
עורמים את כל הבלינצ'סים יחד.

*ניתן להקפיא את הבלינצ'סים, ללא מילוי. חשוב מאוד להפריד אותם עם נייר אפייה לפני הכניסה למקפיא, זאת אומרת שבין כל עלה בלינצ'ס לשים חתיכת נייר אפיה. שרוצים להשתמש, להפשיר בטמפ' החדר או במקרר.

*ניתן להכין את הבלילה מתוקה למילוי מתוק, ניתן להכין מלוחה לבלילה מלוחה. ניתן להכין חלב וניתן כפרווה. לשיקולכם בהתאם לצורך ולטעם שלכם.

מתכון בלינצ'ס במילוי גבינה
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

 

דירוג
recipe image
שם המתכון
בלינצ'ס במילוי גבינה
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
41star1star1star1stargray Based on 12 Review(s)

4 thoughts on “בלינצ'ס במילוי גבינה

  1. הי,
    1. אחרי שמכנסים לתנור, המלוי לא נוזל מהחום החוצה?
    2.אפשר לרסס את העלים הקנויים בספריי חמאה ולהכניס לתנור שיקבלו מעט צבע ואחר כך למלות?
    אשמח לתשובות לשאלות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *