מתכון בורגול עם עדשים, מנה בריאה, מזינה, צמחונית, פרווה ועשירה בוויטמינים. יכולה לומר לכם שגם ילדים אוהבים את המנה הזאת, בעיקר את הבורגול שמזכיר את גרגירי הקוסקוס הידועים. שילוב של בורגול עם עדשים הוא וריאציה מעניינת למג'דרה המוכרת שמורכבת מאורז ועדשים, אבל יותר קלילה בטעם ו"בכובד" המנה. מנה מומלצת מאוד ויכולה לשמש כתוספת לכל ארוחה (חלבית או בשרית). יש הנוהגים לאכול מג'דרה עם שמנת חמוצה, ויש כאלה שמוסיפים אותה לארוחה בשרית. אמנם זאת לא מג'דרה, אבל בהחלט מנה היכולה לשמש אתכם במגוון אפשרויות..
כדי לראות את הסירטון להכנת המנה ולעוד סירטונים אחרים כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם, כאן בלחיצה על הקישור: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
בורגול עם עדשים /אתי משה-חביב:
2 כוסות בורגול בינוני
כוס עדשים ירוקות או שחורות
1 בצל סגול בינוני
כפית מלח או לפי הטעם
כפית שטוחה פלפל שחור
כפית שטוחה כורכום
כפית כמון
4 כפות שמן
4 כוסות מים רותחים מחולקים ל2 פעמים (הסבר במתכון)
הכנה:
להשרות את העדשים בצלוחית עם מים למשך חצי שעה-שעה.
לשטוף ולהשרות את הבורגול בקערה עם מים קרים מהברז. להניח בצד.
בינתיים לטגן את הבצל בשמן. עד הזהבה.
להוסיף את העדשים לאחר ההשריה לבצל המטוגן ולהוסיף כוס וחצי מים רותחים ולבשל את העדשים על אש בינונית עד ריכוך (בערך 20 דקות, עד שהעדשים מתרככים מעט והנוזלים מתאדים).
להוסיף את הבורגול המושרה (הנוזלים בתוכו כבר נספגו. במידה ולא נספגו,לסחוט אותם היטב), להוסיף תבלינים ואת יתרת הנוזלים – עוד 2.5 כוסות מים חמים.
לערבב הכל יחד ולבשל 15דקות עם מכסה סגור.
לפתוח מכסה ולערבב את תוכן הסיר עם מזלג לפירור הבורגול.לסגור מכסה ולחכות 10 דקות לפחות לפני ההגשה כאשר האש כבויה.
מתכון לבורגול ועדשים
בהצלחה ובתיאבון, אתי .