קרקרים ביתיים

קרקרים ביתיים, קראנצ'ים ומתפצחים בפה, ממש פשוטים וקלים להכנה. אפילו עשויים מרכיבים בריאים- קמח כוסמין, שומשום, גרעינים, צ'יה ונטורינה שהיא בעצם ללא חומרים משמרים, ללא שומן טראנס וטבעונית..

הקרקרים הם פרווה (ואפילו טבעוניים) ולכן ניתן לשלב אותם גם בארוחה בשרית בתוך סלט עשיר  (כמו קרוטונים), גם כנישנוש בין ארוחות וכמובן איך לא עם גבינות מטריפות, ירקות ופירות.

קרקרים שמשתלבים עם הכל מהכל, נחטפים וממכרים.

היתרון הוא השימוש בנטורינה שנותנת מרקם מתפצח מבחוץ ועוגייתי מבפנים, שילוב מצויין לקרקר בייתי איכותי.

קרקרים/אתי משה-חביב :

מה צריך? 
כוס וחצי קמח כוסמין מלא  ( 190 גרם)
אפשר להמיר בקמח רגיל (בכמות 210 גרם)
1/2 כוס שומשום (70 גרם)
100 גרם נטורינה קרה (השתמשתי בנטורינה שמן זית, אפשר גם של הקוקוס)
כף שטוחה פטרוזיליה יבשה
3 כפות גרעיני חמניה ודלעת (מעורבבים או אחד מהם)
3 כפות זרעי פשתן 
1/2 כוס מים ( 120 גרם)
כפית מלח דק רגיל

בנוסף מלח גס לפיזור לפני הכניסה לתנור (לא בתוך העיסה עצמה)

אפשרות לתוספות בתוך הבצק:
צ'ילי יבש למי שרוצה קרקרים פיקנטים.
אבקת שום.
פפריקה מתוקה.
זעתר.
טימין.

הכנה:
קולים את הפיצוחים (שומשום והגרעינים), את זרעי הפשתן להשרות ב 4 כפות מים. משאירים בצד את הפיצוחים שיתקררו ואת הפשתן שיספוג נוזלים.
במיקסר עם וו גיטרה ללוש את הנטורינה, הקמח והמים למרקם רך. להוסיף את הפיצוחים הקלויים, הפשתן והפטרוזיליה.
לתת לבצק לנוח 30 דקות במקרר .
לאחר מכן לחלק אותו לשני חלקים, ולרדד כל חלק בין שתי ניירות אפיה (לקמח מעט) לעלה דק, רצוי דק מאוד אם רוצים קרקרים קריספיים.
חותכים לריבועים, מעויינים או כל צורה שאתם רוצים..  להעביר יחד עם הנייר לתבנית התנור, לפזר מעל טיפת מלח גס ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות לאפיה קצרה של 10-15 דקות, עד השחמה קלה.
שיוצא מהתנור, לא לגעת מיד, לתת לקרקרים להתקשות. שמתקשים להעביר לצנצנת אטומה או קופסה אטומה ולנשנש להנאתכם.

מתכון קרקרים ביתיים 
בהצלחה ובתיאבון, אתי.

שלבי הכנה (הכנתי חלק מתובלים עם פפריקה ושום וחלק טבעיים) :

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
קרקרים ביתיים
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

2 thoughts on “קרקרים ביתיים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *