קובה סלק

קובה סלק אדומה/סגולה, בטעם נפלא וצבע מיוחד שכל אחד יכול להכין. אני מאוד אוהבת קובות למיניהם, כל צבע וכל צורה, מטוגן או מבושל, זה חלק מהשורשים שלי.. 🙂 סבתא שלי ז"ל אלופת הקובות (כל סוג שתבחרו, היא לוקחת בגדול..אני משוחדת זה נכון,אבל יודעת שכל מי שטעם את הקובה שלה אמר שזה היה הכי טעים שאכל )..

קובה סלק עטופה בבצק ובפנים יש בשר טחון מתובל, נכנסת לתוך מרק של סלק בטעם חמוץ מתוק בצבע משגע שאי אפשר לעמוד בפניו.

אפילו ילדים מתלהבים לאכול רק בזכות הצבע.. 🙂

קובה מרשימה מאוד ולכן מתאימה לאירוח, מתאימה לחגים ושבתות וכמובן ליום יום, בקיצור כמו שאמרתי אני מחובבי הקובות אז מבחינתי בכל אירוע אפשרי אפשר להכניס לתפריט קובה 🙂  מבטיחה לכם שכל מי שיאכל מהקובה יתאהב <3

הקובה לא קשה להכנה, רק חשוב להקפיד ללכת לפי ההוראות.

מוכנים?

 

קובה סלק /אתי משה-חביב:

לבצק:
3/4 כוס ג'רישה (בורגול דק).
2.5 כוסות סולת.
2.5 כוסות מים פושרים.
כפית מלח.
הכנת הבצק:
להשרות את הג'רישה עם 2 כוסות מים ולהניח בצד למשך 30 דקות.
לאחר מכן להוסיף עוד 1/2 כוס מים ולערבב. להוסיף את הסולת וללוש היטב.להוסיף מלח ולהמשיך ללוש עד קבלת בצק רך מגובש ונעים.חשוב ללוש היטב! להניח בצד או במקרר למשך 15 דקות. במידה ואחרי שהבצק נח הוא עדיין דביק,ניתן להוסיף טיפת קמח.
מילוי הקובה:
1 בצל גדול קצוץ דק מאוד
1/2 קילו בשר טחון
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה דק
כפית פלפל שחור
כפית מלח
כף פפריקה מתוקה (לא חובה)
כפית כמון או בהרט לקובה (תלוי בטעם האישי)
הכנת המילוי:
לטגן את הבצל עד הזהבה קלה, להוסיף את הבשר הטחון ולפורר עם מזלג להמשיך לטגן יחד עם הבצל ולפורר ולערבב כל הזמן עד שהבשר משנה את הצבע שלו. להוסיף תבלינים ואת הפטרוזיליה ולערבב.
לכבות את האש ולהניח בצד לצינון על מנת שיהיה נוח למילוי.

קובה סלק
קובה סלק

הכנת הקובה:
לפתוח חתיכת בצק ולהכין ממנה מעין פיתה קטנה,ליצור בור בבצק ולמלא בפנים מהמילוי של הבשר ולסגור היטב לצורה של כדור. לשים לב שהבצק עוטף היטב את הבשר. לגלגל.
להרטיב את הידיים במים או בשמן בכל פעם שלוקחים חתיכת בצק. (יוצאות בערך  25 קובות בינוניות)

לרוטב:
1 בצל קצוץ
6 כפות שמן
3-4 סלקים חתוכים לפרוסות או קוביות
4 כפות שטוחות ומחוקות סוכר
2 כפות שטוחות ומחוקות מלח
מיץ מלימון שלם
ענף עליי סלרי (גבעול+עלים מענף שלם)
5 כוסות מים רותחים (תלוי כמובן בגודל הסיר, אולי יותר אולי פחות)
*יש ששמים גם כפית רסק עגבניות וכפית פפריקה מתוקה, אבל לדעתי לא חובה. אני לא מוסיפה. הצבע תלוי בסלק עצמו אם הצבע שלו יוצא טוב או לא. לפעמים הסלק לא בצבע חזק מספיק.

הכנת הרוטב:
לטגן בצל, להוסיף את הסלק ואת המים לבשל 20 דקות, לאחר 20 דקות להוסיף את התבלינים והסלרי ולבשל עוד 20-30 דקות. להוסיף את הקובה ולתת בישול נוסף לעוד 20 דקות בערך על אש נמוכה-בינונית.

מתכון קובה סלק
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

קובה סלק
קובה סלק
קובה סלק
קובה סלק

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
קובה סלק
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
4.51star1star1star1star1star Based on 8 Review(s)

7 thoughts on “קובה סלק

  1. נראה כל כך מזמין!
    המון זמן רוצה לנסות להכין וחוששת מהכנת הבצק……
    רוצה לנסות אבל זקוקה למלית צמחונית ולא פטריות.
    יש לך מה להציע לי ?

    תודה לך אשפית המטבח ❣️

    1. תודה רבה 🙂 ?❤
      ניתן למלא בבצל, פטריות ואגוזים. לקצוץ בצל לקוביות ממש קטנות וכך גם את הפטריות לקצוץ דק, אפשר לטחון גם. לטגן את הבצל ולהוסיף את הפטריות הקצוצות לאידוי נוזלים. בסיום אפשר להוסיף אגוזים טחונים דק (כמו לאבקה) ואפשר בלי אגוזים בכלל. לתבל אותו תיבול. לקרר ולמלא.
      אפשר למלא גם חומוס כמו לסמבוסק (יש מתכון למילוי באתר, תחת המתכון של הסמבוסק).
      בהצלחה ❤

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *