פאי תפוחים / מזל גרשון

חברים במטבח – מזל גרשון עם מתכון ל- פאי תפוחים.

פאי תפוחים / מזל גרשון

מצרכים לקתית הפאי
300 גר קמח
100 גר סוכר
200 גר חמאה קרה
1 ביצה
1-2 כפות מים קאים מאוד במידה וצריך
אופן ההכנה
בקערת מעבד מזון לשים את הקמח הסוכר והחמאה ולערבב עד לתערובת פירורית להוסיף את הביצה ולעבד עד לקבלת בצק שהוא לא ממש מעובד.
להניח על ניילון נצמד את בצק ולעבד לגוש בעדינות רבה, לעטוף בניילון הנצמד ולהניח במקרר לחצי שעה מנוחה.
לרדד את הבצק על נייר אפייה מקומח לגודל גדול יותר מתבנית הפאי .
להפוך את הבצק על תבנית הפאי והדק היטב בשוליים בזוית ישרה כך שלא יהי מרווח, לישר עם סכין את השוליים מלמעלה לקו ישר להכנס את התבנית להקפאה.
את הבצק שנותר לאסוף לגוש לעטוף ולהקפיא.
מצרכים למלית התפוחים
8 תפוחים ירוקים חמוצים קלופים וחתוכים לקוביות
1 כוס סוכר
מעט מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל
1 כפית מחוקה קינמון
2 כפות פירורי לחם או פירורי בסקוויטים.

אופן ההכנה
להניח בסיר רחב את התפוחים והסוכר ולבשל עד לריכוך את התפוחים להוסיף את הוניל וקינמון והמיץ לימון לערבב ולהוסיף את פירורי הלחם לערבב ולכבות את האש להניח לצנון מוחלט.
להוציא את תבנית הפאי מהמקפיא ולשטח את תערובת התפוחים ומעל לגרד בפומפיה גסה את הבצק שנותר
לאפות בחום של 180 מעלות עד להזהבה יפה.
לצנן ולפזר אבקת סוכר.
בהצלחה רבה ממני מזל גרשון.

 

פאי תפוחים | מזל גרשון | קראנצ'ית | אתי משה חביב | Crunch it

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
פאי תפוחים / מזל גרשון
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *