עוגת גזר

עוגת גזר בחושה, קלה ופשוטה להכנה. לא תאמינו שאתם אוכלים גזר 🙂 . בהתחלה היה לי מוזר שירק נמצא בתוך עוגה ולא יכולתי אפילו לטעום מעוגה שנקראית עוגת גזר.. אבל הייתי חייבת לנסות להכין ולדעת על מה מדובר.. היום אני מצטערת שלא טעמתי קודם כי זאת אחת העוגות הטובות שיש. עוגה שלא מפסיקים ליישר. עוגה פרווה כך שאפשר להכין כקינוח לאחר ארוחה בשרית וגם מתאימה לאירוח או להביא איתכם שאתם באים להתארח. בהחלט אחת הטעימות והמרשימות. וממש ממש קלה להכנה.

rsz_etimoshehaviv_ugat_gezer22

עוגת גזר /אתי משה-חביב:

לחמם תנור ל 180 מעלות לפי הכל.
6 גזרים בינוניים קלופים ומגורדים
2 סוכר וניל
1 כפית קינמון
גרידת לימון (מחצי קליפת לימון)
לערבב הכל יחד בקערה ולשים בצד.
בקערה נוספת לערבב במטרפה ידנית לפי הסדר-
1 כוס שמן
2 כפות מים
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס סוכר לבן
3 ביצים
2 כוסות קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל+ 2 כפיות אבקת אפייה)
1/2 כוס אגוזים קצוצים (אגוזי מלך)
כפית אבקת סודה לשתיה
לערבב הכל יחד עד איחוד חומרים.
לאחד את 2 התערובות- להכניס את תערובת הגזר לקערה עם עיסת העוגה. לערבב.

להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 40-45 דקות.
תבנית 26 או 2 אינגליש קייק.

שהעוגה יוצאת מהתנור, לקרר היטב ולפזר מעל אבקת סוכר.

מתכון עוגת גזר

בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂 

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
עוגת גזר
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
3.51star1star1star1stargray Based on 17 Review(s)

4 thoughts on “עוגת גזר

  1. כדי שגם ילדים קטנים יאכלו אותה,
    חייבת לוותר על האגוזים.
    האם יש לך רעיון ל"במקום"?
    האם צריך לשנות משהו בכמויות?
    תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *