מתכון למעמול / אוראל אליהו

חברים במטבח – אוראל אליהו עם מתכון למעמול במילוי אגוזי מלך, דבש וקינמון. המעמול קל ומהיר להכנה.

מתכון למעמול / אוראל אליהו :

 

לבצק:

125 גרם סולת

125 גרם קמח

150 גרם חמאה מומסת

קורט מחלב  (תבלין סורי – מקורו בחלב הוא תבלין שמיועד לעוגיות מזרחיות אך לא רק)

קורט וניל

1 פקק מי ורדים

למילוי:

200 גרם אגוזי מלך

30 גרם דבש

10 גרם קינמון

הכנה:

מערבבים הכל למסה אחידה מעבדים סולת, קמח, וחמאה (את החמאה מוסיפים כל פעם קצת ומעבדים), עד שנוצר קוסקוס ומאחדים לגוש אחד, שמים למנוחה 4 שעות במנוחה במקרר לאחר מכן מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים מחלקים את הבצק לכדורים קטנים. פותחים כל כדור בצק לצורה של קערה בעזרת האגודלים, ובכל קערה שנוצרה ממלאים בכדור קטן של מילוי, סוגרים ומגלגלים, לאחר הגלגול מעצבים לצורה שרוצים ובעזרת פינצטה (צובטן מעמולים של פעם ;-)) קורצים סביב לכדור.

אופים בחום של 185 מעלות כ15 דקות עד שהמעמול מזהיב מעט בקצוות.

 

מתכון למעמול | אוראל אליהו | Crunch it | אתי משה חביב | קראנצ'ית

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
מתכון למעמול
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *