מאפינס בננה

מאפינס בננה משגע, קל להכנה, פשוט וטעים ממשששש.. הילדות שלי פשוט מאוהבות במאפינס הזה, אפילו ביקשו אותו יומיים ברציפות מרוב שהיה טעים הוא פשוט חוסל.

הכנתי את המאפינס בשלוש גירסאות: אחת עם תותים, בעצם יצא טעם תות-בננה. השני עם שוקולד צ'יפס, שילוב של שוקולד לבן וחלב. יצא טעם שוקו-בננה. השלישית עם תוספת שקדים טחונים מעל שבעיניי הייתה הכי טעימה.

הילדות העדיפו את הגירסה של השוקולד עם הבננה כמובן..

ממליצה להכין את שלושת הגירסאות ותראו למה אתם הכי מתחברים.. מאמינה שהילדים שלכם כמובן יבחרו את השוקולד.

המאפינס רכים מאוד, אווריריים כמו עננים וקלילים ממש. הצבע המתקבל הוא צבע חום בגלל השימוש בסוכר החום, הוא גם תורם למרקם הנימוח והרך של המאפה.

באתר יש עוגת בננות שוקולד בחושה נהדרת שגם עליה הילדים לא מוותרים, יוצאת רכה ועסיסית.

הכנתם? אהבתם? שלחו לי תמונות לאינסטגרם / פייסבוק שלי.

מאפינס בננה /אתי משה-חביב:

3 בננות בשלות
3/4 כוס שמן -150 גרם
3 ביצים L
1/2 כוס סוכר +כף חום כהה דחוס ודביק- 130 גרם
3 כפות סוכר לבן -30 גרם
כוס וחצי קמח תופח (210 גרם). או 210 גרם קמח רגיל+10 גרם אבקת אפיה.
100 גרם שמנת מתוקה (לפרווה להמיר לשמנת צמחית)

תוספות אפשריות:
תותים:
10-15 תותים חתוכים לרבעים או קוביות, להשרות 10 דקות קודם ב 2 שקיות סוכר וניל.
שוקולד:
שוקולד צ'יפס (אפשר לשלב חלב/לבן/מריר)

אופציה לפיזור מעל:
מעט שקדים טחונים
הכנה:
להקציף את הביצים שלמות יחד עם הסוכר הלבן לקצף צהבהב ובהיר.
בקערה נפרדת למעוך את הבננות עם מזלג, להוסיף את השמנת, הסוכר החום והשמן. לערבב היטב עם המזלג. להוסיף את הקמח והאפייה ולטרוף עם מטרפה ידנית. ערבול קל בלבד.
לחבר את קצף הביצים יחד עם תוכן הקערה בתנועות קיפול.
להעביר לתבניות מאפינס או קוקוטים לסדר מעל את התותים המושרים (ללא הנוזל) לפזר מעל מעט שקדים טחונים. אפשר במקום תותים לפזר מעל שוקולד צ'יפס.
להכניס לתנור שחומם מראש ל170 מעלות למשך 40 דקות.
מתכון מאפינס בננה
בהצלחה ובתיאבון, אתי.

לפני האפייה
מבט פנימה. מרקם אוורירי.

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
מאפינס בננה
תאריך פרסום
ממוצע
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *