חמוצים סינים

חמוצים סינים, בטעם מתוק,חמוץ וטיפה פיקנטי. אלה חמוצים שאני מאוד אוהבת, אי אפשר להפסיק לאכול אותם. בכלל, אני וחמוצים זה סיפור אהבה, אוהבת להחמיץ ירקות ויותר מזה אוהבת לאכול אותם 🙂

בכל מקום נתנו לחמוצים האלה שם אחר, חמוצים סינים, חמוצים יפנים, קימצ'י, קימצ'ה,חמוצים אסיאתים.. אני מכירה אותם בתור חמוצים סינים וככה אני נשארת עם השם הזה. איך שלא תקראו להם,הם טעימים בכל מצב 🙂

חמוצים סינים/אתי משה-חביב:

כמות לצנצנת גדולה מאוד!
לרוטב החמוצים-
כוס וחצי סוכר  (300 גרם)
כוס ושלושת רבעי חומץ 5% (420 גרם)
3 כוסות מים (720 גרם)
3 כפות מלח (45 גרם)
2 פלפל צ'ילי

ירקות:
2 מלפפונים ירוקים חתוכים לעיגולים דקים
2 גזרים בינוניים חתוכים לעיגולים דקים
3 כוסות כרוב לבן חתוך לרצועות דקות
1 כרובית קטנה מאוד חתוכה לפלחים (להרתיח קודם במי מלח,רתיחה קלה בלבד!)
1 גמבה אדומה גדולה חתוכה לרצועות

סידור החמוצים בצנצנת,לפני מילוי הרוטב

 

לאחר מילוי הרוטב המבושל

הכנה:
לבשל את הרוטב של החמוצים, עד שהסוכר נמס.
לסדר את הצנצנת עם הירקות.
שהרוטב מוכן לשפוך על הירקות שבצנצנת, לסגור מכסה ולהשאיר סגור למשך 2-3 ימים על השיש. להשאיר בחוץ על השיש עד שמוכן. שמוכן להעביר למקרר ולנשנש להנאתכם 🙂
קלי קלות.

מתכון חמוצים סינים
בהצלחה ובתיאבון,אתי 🙂

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
חמוצים סינים
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
3.51star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *