בצק חש"ק במילוי גבינות ומנגולד

שוב אני מביאה לכם בצקים ללא התפחה, בעבודה זריזה ותוצאות נפלאות..

בצק חש"ק= חמאה,שמנת,קמח. כן,כן קראתם נכון- חש"ק ולא שק"ם.. הבצק הזה יביא לכם חשק ליצור עוד ועוד מאפים..מתוקים ומלוחים.. בצק נדיר וממכר. הצלחה מובטחת!

אז קדימה..תכינו את בצק החש"ק וספרו איך יצא..

אני הכנתי את הבצק במילוי גבינות ומנגולד – שילוב נפלא וטעים מאוד. שבאים אורחים ורוצים להכין ארוחה חלבית זה המאפה האידיאלי שיחכה על השולחן לנשנוש עם הסלט..וכמובן יכול לשמש כארוחת ערב זריזה ויעילה.. 🙂

בצק חש"ק במילוי גבינות ומנגולד /אתי משה-חביב:

כמות- 3 מאפים גדולים.

לבצק החש"ק:

קמח תופח- אריזת נייר (350 גרם)

חמאה-  (200 גרם)

שמנת חמוצה 15% שומן- גביע (200 מ"ל)

המילוי:

250 גרם גבינה צהובה מגורדת

250 גרם מוצרלה מגורדת

קופסת קוטג' (250גרם)

2 כפות גבינה לבנה

ביצה L

חבילת עלי מנגולד (סלק)

כפית שטוחה מלח

כפית שטוחה פלפל שחור

כפית שטוחה אבקת שום

הציפוי:

ביצה טרופה עם כפית חלב

שומשום

בצק חש"ק במילוי גבינות ומנגולד
בצק חש"ק במילוי גבינות ומנגולד

הכנה:

  • לערבב את מצרכי הבצק עם וו לישה במיקסר עד שנהיה בצק אחיד, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה מינימום (אפשר לשים במקרר גם שבוע אבל המינימום זה חצי שעה כדי שיהיה אפשר לעבוד עם הבצק). הבצק רך ונוח לשימוש. הוא לא דביק אלא משומן היטב בגלל החמאה. חשוב לקרר אחרת הבצק הולך לאיבוד.
  •  להרתיח את המנגולד במים עד לריכוך ושינוי צבעו, לסנן, לסחוט ולקצוץ (מהרגע שהמים רתוחים ומבעבעים רק אז להכניס את המנגולד למים ל-  5-6 דקות).
  • לערבב את כל מצרכי המילוי יחד בקערה.
  • לחלק את הבצק ל- 3 עיגולים. לפתוח ולרדד כל עיגול למלבן, למלא במילוי בקצה אחד ולגלגל כמו רולדה. לשים בתבנית עם נייר אפייה, למרוח ביצה טרופה עם חלב ולפזר שומשום, לאפות בתנור בחום של 180 מעלות למשך 20-30 דקות. ניתן גם לגלגל ולעשות חיתוך מעל כמו שעושים ללחם עם סכין.
  • מתכון לבצק חש"ק במילוי גבינות ומנגולד.
    בתיאבון ובהצלחה,אתי 🙂

הערה:

  •  יוצאים 3 מאפים גדולים מאוד. אפשר לעשות אותם קטנים יותר ואז יוצא 6 או אפילו להכין כבורקסים קטנים.
  • לאחר שממלאים את הבצק נשאר קצת מילוי. את המילוי שנותר ניתן לגלגל לכדורים בתוך פירורי לחם ושומשום ולטגן בשמן (אילתור מוצלח). אפשרות נוספת,במקום לטגן את המילוי שנותר ניתן גם להקפיא ולהשתמש בפעם אחרת.

 

דירוג
recipe image
שם המתכון
בצק חש
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
3.51star1star1star1stargray Based on 8 Review(s)

10 thoughts on “בצק חש"ק במילוי גבינות ומנגולד

  1. שלום אתי
    מתכון "בצק חש"ק במילוי מנגולד"
    מרשים מאד
    אפשר למלא בעלי בזילקום במקום מנגולד ?

  2. אם אכין אותם בורת וגודל של
    סמבוסקים(כמו שמוכרים במאפיות בטאבון,מנה אישית גדולה)כמה יחידות ייצאו לי לדעתך??

  3. שלום רב, נראה מתכון נפלא. שאלה לגבי החמאה. האם צריכה להיות מומסת? קרה מהמקרר או בטמפרטורת החדר?
    האם ניתן להחליף בנטורינה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *