עוף עם שעועית ירוקה, מנה שמכילה בתוכה גם בשר וגם ירק. מצוינת לשבת, חג וכמובן ובעיקר ליום יום, אחלה ארוחת צהריים.. אצלי מאוד אוהבים את המנה הזאת, מנה שמתאימה לילדים, היא קלה מאד מאוד ופשוטה להכנה וכל הילדים אוהבים אותה כי היא בלי התחכמות ומרכיבים "מוזרים", השעועית עדינה ומתקתקה ואיזה ילד לא אוהב עוף? בקיצור מנה קלה להכנה שכולם אוהבים ומרוצים ממנה 🙂
עוף עם שעועית /אתי משה-חביב:
6 או 8 שוקיים של עוף
1/2 חבילת שעועית ירוקה של סנפרוסט
6-8 שיני שום חתוכים לחצאים
5 כפות שמן
כפית מלח
כפית פלפל שחור
כפית מרק עוף
כפית כורכום
מים רותחים שמגיעים ל 3/4 מגובה העוף.
הכנה-
לטגן קלות את העוף בשמן לסגירה קלה. (אני מרתיחה את העוף בנפרד ל 5 דקות להוצאת הלכלוך והעור ואז מכניסה לסיר..אבל זה בהחלט לשיקולכם. כך או כך זה לא פוגע בטעם ואיכות המנה).
מכניסים את כל המרכיבים יחד. מנערים את הסיר מעט כדי שכל החומרים יתאחדו.
להגיע למצב רתיחה (שהמים מבעבעים בסיר) ואז להנמיך את האש למצב הכי נמוך. מידי פעם לנער את הסיר ולהפוך את השוקיים שיקבלו צבע מכל הכיוונים.
לבשל במשך שעה. לשים לב למצב המים שלא יתאדו לגמרי והכל ישרף. אם מתאדה מוקדם מהרגיל להוסיף מים. חשוב להישאר על אש נמוכה ולתת בישול איטי. כך העוף יוצא רך מאוד.
מתכון לעוף עם שעועית
בהצלחה ובתיאבון, אתי ?