בייגל'ה ב 10 דקות, כן כן קראתם נכון..
בייגלה חם, בייגלה חם.. מי לא אוהב את הבייגלה שמוכרים בחוץ? קשה וקריספי מבחוץ ורך מבפנים, עם זעתר או שומשום או מלח גס.. הכל הולך..קבלו מתכון קטלני שאני מבטיחה לכם שתכינו אותו כבר ברגעים אלה..
בלי התפחות ובלי בלבולים.. 10 דקות וזה מוכן.. מתכון לבייגלה זריז וממכר..מוכנים?
ולא, אין שמן במתכון! לא,אין ביצים!
כן, הבצק קצת קשוח! כן,צריך סודה לשתיה!
אל תשכחו גבינת שמנת בצד 🙂 ואל תשכחו מי נתן לכם את המתכון הנפלא הזה (שהוא אגב המקור..כל השאר חיקויים 🙂
כדי לראות את סירטון הכנת בייגל'ה ב10 דקות (ולעוד סירטונים רבים) כנסו אליי לאינסטגרם בקישור הזה: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
בייגל'ה ב 10 דקות/ אתי משה-חביב :
½ ק"ג קמח
1 כף שטוחה שמרים יבשים
2 כפות סוכר
כוס ורבע מים (להתחיל בכוס ואז לראות אם צריך עוד לפי הבצק) פושרים חמימים (כל כוס 240 מ"ל)-חשוב שיהיו נעימים אחרת הבצק יהיה קשה ולא נוח לעבודה.
לערבב הכל יחד למשך 5 דקות.
לסיום להוסיף כפית מלח ולהמשיך בערבול לעוד 2 דקות.
להעביר את הבצק על שיש מקומח מעט ולכסות במגבת. להתפיח למשך 10 דקות.
לאחר 10 דקות לקרוץ מהבצק 8-10 עיגולים.
מכל עיגול בצק להכין צורה של בייגלה.
איך מכינים צורה של בייגלה? מכל עיגול של בצק להכין נחש ארוך, לחתוך את הנחש לשני נחשים וללפף אחד סביב השני בצורה של בורג. לסגור לעיגול, לסגור היטב שלא יתפרק במים.


בסיר להרתיח מים, למלא את הסיר עד לגובה תחתית הידיות.
בזמן שהמים רותחים,להמיס במחבת ½ כוס סוכר לקרמל. לערבב כל הזמן שהסוכר לא ישרף. להשתמש בכף עץ.
לאחר שהמים רותחים להנמיך את האש ללהבה נמוכה ולהעביר את הקרמל למים- שימו לב- להתרחק מהסיר עם הפנים.. הקרמל קופץ ועף לכל הכיוונים, להשתדל להרחיק את הפנים והגוף. להעביר את הקרמל לאט ובזהירות.
לערבב (זה בהתחלה דביק וגושי אבל זה מסתדר עם הערבוב) ולהוסיף 2 כפות שטוחות אבקת סודה לשתיה. לערבב. להעלות את האש לגובה בינוני.
שיטה נוספת (במקום הקרמל) קלה יותר ומהירה יותר: לשים בסיר מים רותחים כף גדושה סילאן ושתי כפות אבקת סודה לשתיה. לערבב עד המסה של הסילאן.
להכניס את הבייגלה למים, כל פעם כמה שנכנסים. למשך 10 שניות.
להוציא את הבייגלה מהמים עם כף מחוררת לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
לפזר על הבייגלה מיד עם היציאה מהמים מה שאוהבים- מלח גס, זעתר, שומשום וכו'.
להעביר לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות למשך 20-30 דקות, עד להשחמה.
מתכון לבייגל'ה ב 10 דקות
בתיאבון ובהצלחה,אתי :).
ממליצה מראש להכפיל כמויות כי זה נחטף וממכר..


אולי יעניין אותך






הכנתי ופשוט יצא מדהים. כל הכבוד על המתכון
איציק
תודה רבה 🙂
למה אין שמן בבצק?
אין שמן. אין בו צורך במתכון הזה. 🙂
יצא פגז
תודה רבה, איזה כיייףףף:)
תודה יצא נדיר ❤️
איזה כייף. שמחה שאהבת .
אליפות.
תודה 🙂
מרשים ויפה .כל הכבוד ננסה בשבועות
המתכון ששיגע את הרשת 🙂 מבטיחה לך שתאהבו. אל תשכחי להכפיל כמויות 😉
בהצלחה 🙂
הטעם נהדר רק איך אפשר שהוא יצא קשה יותר?מה לעשות
למצב שהבייגל'ה יהיה ממש קשה צריך להפחית מכמות המים בבצק, קחי בחשבון שהעבודה עם הבצק הקשה יותר והמופחת נוזלים מאוד קשה ומקשה על עיצוב הבייגל'ה, כמו כן למיקסר קשה לעבד בצק כזה. לשיקולך.
שמחה שהיה לכם טעים 🙂
אפשר לוותר על הקרמל במים? כל בענין הזה של קרמל קופץ ללא עבר לא נראה לי. צודה
פשוט תשימי את הסוכר כפי שהוא בתוך המים. בלי לקרמל. תמיסי את הסוכר במים הרותחים ואז לסיום שימי את הסודה.
בהצלחה 🙂
חייב סודה לשתיה?
כן 🙂
הכוונה לאבקת סודה כמובן
שמתי 2 כפות סירופ מייפל ולא קפץ כלום
והביגלה קיבל צבע יפה
נהדר, שמחה שיצא לך טוב גם עם מייפל:)
היי,
מתכון ללא שמן וללא ביצים נכון?
נכון 🙂
יצא מעולה תודה
שאלה :האם צריךלהפוך בזמן השליקה הקלה?
תודה 🙂
לא חובה להפוך בזמן השליקה במים כי הבייגל'ה נרטב בכל מקרה מכל הכיוונים שמכניסים אותו למים.
בהצלחה 🙂
יאמי,טעים בטירוף..נחטף!!
תודה. שמחה לשמוע 🙂
יצא מעולה!! נחטף על המקום
תודה..שמחה לשמוע ❤
יצא מוששש, אפשר להוסיף סילאן למים ואז מקבלים צבע כמו באפקט של קרמל, כך עשיתי, טבעוני וטעיםםםם
איזה יופי..שמחה שאהבתם ? תודה ?
מעולה
רציתי שיהיה יותר קריספי
שמתי בתנור על 200
ומצב טורבו
מה עוד כדאי לנסות?
מה תפקיד הסוכר הקרמל?
תודה..:)
ליותר קריספי מזה ושיהיה מאוד קשה אפשר להפחית מכמות הנוזלים בבצק (טיפונת פחות), אפשר לאפות את ה 2 דקות אחרונות בחלק העליון של התנור.
לגבי הסוכר הוא נותן את הצבע ואת המתיקות. כמובן שאפשר להמיר אותו לסילאן/דבש/תה/סוכר חום וכיו"ב.
בהצלחה ❤
בוקר טוב
כאשר המים רותחים האם צריך לכבות את הגז ואז לטבול את הבייגלה
לא מכבים. כל עוד טובלים את הבייגלה במים אז הגז דולק על אש נמוכה. רק שמסיימים לטבול את כולם מכבים.
בהצלחה ❤
האם הבצק אמור דביק או קשה? כי יצא לי ביגל רך ברמות…
הבצק אמור להיות אלסטי אבל לא דביק..ממש לא דביק. אחרת לא ייצא לך בייגלה קשה,יצא רך.. וזאת לא המטרה בבייגלה הספציפי הזה.. 🙂
תפחיתי בנוזלים או תוסיפי קמח..
בהצלחה 🙂
פשוט מעולה ופשוט להכנה!! תודה רבה!!!!
איזה כייף לקרוא.. 🙂 תודה רבה <3
לשם מה נחוץ הבישול של הביגלה לפני האפיה ?זו עבודה כפולה אשמח לקבל הסבר
בכדי לקבל בייגל'ה קריספי מבחוץ עם קרם קשה ורך מבפנים צריכים לעבור את שלב הבישול. זאת לא עבודה כפולה, זה חלק מהתוצר וחלק משלבי ההכנה. לבייגלה פשוט ורגיל ללא בישול יש אופן הכנה שונה ותוספת מרכיבים בבצק.
זה בייגל'ה שונה מהרגיל.
בהצלחה 🙂
אפשר גם אם קמח מלא
לא ניסיתי. מאמינה שכן אבל אז היחס של הנוזלים שונה וגם יצא בטעם שונה. קח בחשבון.
בהצלחה 🙂
האם אפשר להכין את הבצק יום לפני ולשמור במקרר?
תודה
כל הרעיון של המאפה הוא שיש התפחה קלה של 10 דקות בלבד. לא הכנתי אף פעם את הבצק מראש,אבל מאמינה שאין בעיה, רק להפחית מכמות השמרים.
בהצלחה 🙂
מכינה קבוע את הבייגלה ניפלא קל וטעים גם ילדיי מכינים תודה לל נהדר
תודה רבה, שמחה לקרוא 🙂 ❤
אין לי מספיק סודה לשתייה.
זה משמעותי?מה אפשר לשים במקום?
אם כבר הכנת אז שימי מה שיש לך כרגע, אם לא אז מומלץ לקנות שיהיה לך לפעם הבאה.
בהצלחה 🙂
מה אפשר לשים במקום סודה לשתיה ?
אין לזה תחליף 🙂 אבל אם זה קריטי פשוט לא לשים. בהצלחה ❤
האם ניתן להשתמש בקמח שמרים
מאמינה שכן. אני אישית לא משתמשת בקמח כזה אבל אין סיבה שלא יצליח.
שלום,
באיזה שלב בתנור אופים את הבייגלה?למטה או באמצע?
באמצע 🙂
מתכון מנצח
החלפתי את הקמח בקמח ללא גלוטן וזה יצא פצצה
תודה רבה
איזה כייף, תודה רבה 🙂
מתכון פשוט והטעם מושלם!!
תודה, שמחה ממש שאהבת 🙂 אין על בייגל'ה בעולם!
מתכון מושלם הכנתי עכשיו עם הבנות שלי יצא מדהים תודה לך !
איזה כייף.. שמחה לקרוא..תודה שהכנת 🙂
מניסיוני בישול של 10 שניות אינו מספיק. כמו כן חייבים להפוך את הביגלה בזמן הבישול בכדי שיתבשל בשני הצדדים.אני מבשל כל צד כ דקה וחצי. סה"כ 3 דקות ליחידה במשקל 100 גרם.
תודה על הטיפ, אני מבשלת 10 שניות מכל צד, זה עובד לי מצוין 🙂
האם הבייגלה נשאר קריספי גם למחרת או שצריך להקפיא ולחמם שוב בתנור
עדיף להקפיא ולהפשיר למחרת, חימום ממש קל קל והוא כמו חדש 🙂 הוא אפילו יותר טעים למחרת.
היי, האם ניתן להשתמש בשמרים טריים במקום ביבשים? ואם כן, מה יחס ההמרה לשקית שמרית?
בטח שאפשר.
שמרים טריים, 1 שקית (50 גרם) "שמרית" = 2 כפות (22 גרם) שמרים יבשים.
לפני השליקה הנחתי את הבייגלה המוכנים על נייר אפיה והם נדבקו, יש לך רעיון?
הם גם לא התפוצצו למעלה כמו שלך 🙂 יצאו קצת מקומטים אבל טעימים מאוד.
לקמח מעט את נייר האפיה לפני שמניחים את הבייגל'ה או להניח את הבייגל'ה על שיש מקומח לפני הטבילה במים.
הם התקמטו כי "התפנצ'רו" אחרי שיצא להם האוויר ששיחררת אותם מהנייר שנדבקו אליו.
הכי חשוב שיצא טעים. עם הזמן וכמות הפעמים שתכיני הם יצאו יותר ויותר טובים:)
תודה רבה רבה ,יצאה מאולה מפעם הראשונה.מתקון מדוייק.
תודה רבה, בהחלט מתכון מעולה שלא מחליפים:)
הי,
כאשר מרתיחים את הביגלה עם הסוכר על הגז הסוכר לא הופך את הביגלה למתוק מידי?
לא, אל תשכחי שיש גם תוספות מעל. זה לא מתוק מידיי.
כמה ביגלה זה יוצא?
תלוי בגודל שמכינים. בגדול מחצי קילו יוצאים 8 בייגל'ה.
למנ צריך להרתיח במים לפני האפייה ?
לקבלת המרקם של הבייגל'ה, אחרת זה יוצא סתם לחמניה:)
יצא מעולה, באמת מתכון קל..והתוצאה מעבר למצופה…elk
איזה כייף,שמחה שאהבת 🙂