עוגות שמרים פרווה/כרמית דהאן
קילו קמח מנופה
קובית שמרים טריים או לחילופין 10 גרם שמרים יבשים (2כפות)
4 חלמונים+2 ביצים
רבע כוס סוכר
כוס שמן
כף תמצית וניל
פחית קרם קוקוס (לא לוותר עליו)
קורט מלח
שמים בקערת המיקסר את הקמח מפוררים פנימה קוביית שמרים מערבבים מוסיפים את הסוכר,
תוך כדי ערבול איטי מוסיפים את החלמונים והביצים השמן והקרם קוקוס
כשהבצק מתאחד מוסיפים קורט מלח
לשים לבצק נוח
מעבירים לקערה ומתפיחים לילה במקרר(ממולץ להתפיח לילה שלם)
מחלקים את הבצק לכדורים
פותחים כל כדור למלבן ממלאים במה שאוהבים מעבירים לתבנית משומנת קלות מברישים בביצה
מכסים בניילון נצמד ומתפיחים מספר שעות במקרר
אופים בחום של 175 מעלות עד שהעוגות מזהיבות והריח מטריף את כל הרחוב?
מברישים מעל סירופ
לסירופ
כוס סוכר
כוס מים
כף תמצית רום
מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כעשר דקות מצננים
מברישים את העוגות כשהם יוצאות מהתנור חמות והסירופ קר
* אפשר לשמור את העוגות בהקפאה להפשיר כחצי שעה לחמם מעט בתנור ולהגיש חם מעט זה טעים בטירוף
המלצה שלי לא לוותר על התפחות במקרר
ולא לוותר על קרם קוקוס
זה עושה פלאים לבצק
הצעות למילוי
סוכר קינמון ואגוזים
חלבה ונטיפי שוקולד
סוכר ואבקת קקאו
ממרח לוטוס
ממרח שוקולד פרווה
לפני שמפזרים סוכר וקינמון או סוכר וקקאו מומלץ להבריש את מלבן הבצק במעט מחמאה מומסת
בהצלחה