שמרים במילוי קינמון קינמונים סינרול

שמרים במילוי קינמון, רכים ושמנמנים פשוט תענוג. אנחנו קוראים להם בבית קינמונים. סינרול זה רק אם הוספנו את קרם השמנת מעל שהילדים לא תמיד אוהבים..חחח.. החלטנו לא להוסיף אותו הפעם. אבל בכל זאת כתבתי לכם מתכון לתוספת הסינבון המושלם עם הגלייז שמנת שאתם אוהבים.

אין כמו מאפה שמרים חם וטרי שיצא הרגע מהתנור, במיוחד כשיש לו ריח קינמון שמופץ בכל הבית יחד עם חמאה וסוכר,פשוט קרמל קינמוני בפה. אין אושר שכזה.

רוצים לראות את סירטון ההכנה של המאפה השמרים במילוי קינמון/סינרול ועוד סירטונים רבים ואחרים, כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם, כאן בלחיצה על הקישור: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

שמרים במילוי קינמון, קינמונים,סינרול/קראנצ'ית:

לבצק:
1 קילו קמח
כף ורבע שמרים יבשים -15 גרם
200 גרם חמאה-לחלק לקוביות בינוניות
1 שמנת חמוצה -200 גרם
1/2 כוס סוכר- 100 גרם
3 ביצים L – 170 גרם
כוס ורבע חלב (בין 300-350 גרם תלוי בקמח)
מלח-6 גרם

למילוי:
150 גרם חמאה רכה מאוד
2 כפות שטוחות קינמון
80 גרם סוכר חום כהה דביק
40 גרם סוכר לבן
לערבב יחד למשחה חלקה.

לסירופ סוכר:
1 כוס סוכר לבן
1 כוס מים
לבשל יחד עד המסה מלאה של הסוכר.

ציפוי גלייז שמנת (רק אם אוהבים,ממש לא חובה):
100 גרם גבינת שמנת טבעית
100 גרם אבקת סוכר
50 גרם חמאה רכה מאוד
לערבב הכל יחד.

הכנה:
בקערת המיקסר לערבב עם כף קמח ושמרים. להוסיף את כל השאר חוץ מהחמאה שאותה נוסיף בהמשך. כל החומרים צריכים להיות קרים.
ללוש את הבצק, אל תתפתו להוסיף מים על ההתחלה, כשמתגבש להיות בצק להוסיף את החמאה בהדרגה (לחלק את החמאה לקוביות), כל פעם להוסיף חמאה עד הטמעה, ככה עד שנגמרת החמאה.
להמשיך לישה עד קבלת בצק חלק , בערך 6-8 דקות.
להעביר את הבצק לקערת התפחה/קערה כלשהי ולכסות. להכניס למקרר להתפחה כל הלילה או ל 8 שעות.
להוציא מהמקרר ולחלק את הבצק. לרדד כל חלק למלבן דק וארוך, למרוח מהמלית על כל הבצק ולגלגל לרולדה. את הרולדה לחתוך לחלקים שווים ועבים. לסדר את השבלולים שנוצרו בתבנית עם מרווחים כדי שיהיה להם לאן לתפוח.
לכסות ולהתפיח עד שהם כבר ניהים שמנמנים (אין זמן מוגדר, זה תלוי בטמפרטורה).
למרוח מעל חלב/ביצה טרופה/מים/ מה שתבחרו.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 175 מעלות טורבו לאפיה של כ 30 דקות (כמובן שכל תנור והזמן שלו).
כשיוצא חם מהתנור לשפוך מסירופ הסוכר הפושר על המאפה החם.

אם בחרתם לשפוך מעל את גלייז השמנת, זה הזמן לעשות את זה.
תזללו בהנאה.
בהצלחה ובתיאבון, אתי.

דירוג
recipe image
שם המתכון
שמרים במילוי קינמון קינמונים סינרול
תאריך פרסום
זמן הכנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *