רול בייגל'ה שוקולד מבצק שמרים ללא התפחה, שילוב של מרקם קריספי מבחוץ ורך מבפנים, שילוב טעמים של בייגל'ה מצד אחד ומצד שני של מתיקות עדינה. משהו מיוחד כזה שלא טעמתם קודם.
הרעיון לטבול בביצה ואז בפירורי לחם הוא של ליבי שלי שהיא רק בת 11 ואוהבת מאוד את המטבח, היה לה רעיון להכין מאפה שהוא יהיה טבול בביצה ואז בפירורי לחם אז כמובן שזרמתי עם הרעיון והוא התגלה כמאפה טעים כל כך שפשוט אימצנו אותו אלינו הביתה.
את הבצק אתם כבר מכירים ממזמן, זה אותו בצק של הסהרונים שלי שאתם אוהבים. בצק שמרים ללא התפחה, מחלקים לחלקים קטנים עד 50 גרם בלבד, פותחים אותו דק ,ממלאים במה שאוהבים ולתנור.
רוצים לראות את סירטון ההכנה של המאפה הזה ועוד סירטונים רבים ואחרים, כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם, כאן בלחיצה על הקישור: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
רול בייגל'ה שוקולד מבצק שמרים ללא התפחה/אתי משה-חביב:
600 גרם קמח
כף ורבע שמרים יבשים
100 גרם חמאה רכה (לא מומסת)
25 גרם שמן
80 גרם סוכר
200 גרם שמנת חמוצה
135 גרם מים פושרים (חשוב פושרים ולא קרים או חמים מידיי)
לטבילה 1:
ביצה טרופה עם כפית סילאן
לטבילה 2:
חופן פירורי לחם מוזהבים
הכנה:
בקערת המיקסר מנפים קמח ושמים שמרים ומערבבים עם כף. מוסיפים את כל שאר המצרכים ומתחילים ללוש במשך 8-10 דקות. להוציא מהקערה לתת מנוחה 10 דקות ואז לחלק לכדורים שווים, כל כדור 50 גרם (לא יותר מזה). יוצאים כ 22 יחידות.
אחרי חלוקה לכדורים לתת מנוחה ל 5 דקות ולהתחיל מהכדור הראשון שגילגלנו וככה את כולם לפי הסדר מהראשון לאחרון.
לפתוח כל כדור לאליפסה על ידי רידוד הבצק עם מערוך קטן ולהניח אצבע שוקולד בקצה ולגלגל לרולדה, יוצא צורה של לחמניה. להניח בתבנית עד שכולם מוכנים. ככה לעשות עם כולם. אפשר גם למרוח שוקולד במקום לשים אצבע שוקולד.
לאחר שכולם מגולגלים לרולים, לטבול כל אחד בביצה ואז להעביר לטבילה בפירורי לחם. (שוב, להתחיל מהראשון שהכנתם וכן הלאה).
ככה לעשות לכולם ולהניח בתבנית התנור.
לתת מנוחה של 10 דקות. בזמן הזה תחממו את התנור ל 175 מעלות טורבו.
אפיה של כ 20 דקות. שימו לב לצבע ולמרקם.
שימו לב!! המתכון מיועד למאפים קטנים בלבד, עד 50 גרם. ולכן הם ללא התפחה. אם תרצו להכין מהמתכון הזה עוגת שמרים תצטרכו להתפיח את הבצק, אחרת הוא לא יאפה לכם מבפנים.
מתכון רול בייגל'ה שוקולד מבצק שמרים ללא התפחה
בהצלחה ובתיאבון, אתי.