קרפ שמנת הוא קרפ צרפתי בטעם עשיר ואיכותי יותר. מתאים כארוחת ערב/קינוח שווה במיוחד..שרוצים להתפנק במשהו מתוק, זריז, מהיר וקל להכנה זה המתכון האידיאלי.. שלא נדבר על זה שקרפ גם עושה רושם על האורחים 😉 10 דקות וסיימתם להכין.. כל כך טעים שלא תפסיקו להכין.. 🙂
ממש דומה לקרפ צרפתי שמוכרים בקניון, רק נקי איכותי וטעים הרבה יותר.. 😉
קרפ שמנת / אתי משה-חביב:
(כמות של 10-12 קרפים בינוניים)
1 ביצה
1 כוס קמח רגיל
כפית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
1 כפית תמצית וניל
1 גביע שמנת של פעם 27% או 200 גרם שמנת מתוקה
3 כפות סוכר
1/2 כוס חלב
אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים בקערה עם מטרפה ידנית עד לבלילה חלקה ללא גושים.
לחמם מחבת של פנקייק/ קרפים / מחבת טפלון, לרסס לחיצה אחת תרסיס שמן/חמאה ולצקת למחבת מעט מהבלילה, לפזר את הבלילה בתנועה מעגלית במחבת כדי לפזר את הבלילה בצורה אחידה, מחממים כדקה עד שנראה שהחלק העליון נקרש וכבר לא נוזלי, הופכים עם מרית ומחממים עוד 10-20 שניות.
להמשיך באותו אופן עם שאר הבלילה.
ניתן לאכול ללא מילוי וניתן למרוח שוקולד נוטלה,השחר,שוקולד לבן,ריבה וכל העולה על רוחכם..
*ניתן להמיר את השמנת החמוצה (שמנת של פעם) לשמנת מתוקה באותו היחס- 200 מ"ל.
מתכון לקרפ שמנת
בתאבון ובהצלחה,אתי 🙂
מעולה