קראנץ שמרים שוקולד

קראנץ שמרים שוקולד הכי טעים והכי עסיסי שתאכלו. בצק רך ונעים עם טעם של עוד.

המילוי הוא כל מילוי שתבחרו, החל ממרח שוקולד ועד תוספות שונות ומגוונות שתרצו.

אני הלכתי הפעם על ממרח שוקולד נוטלה ופיזרתי גם שוקולד קצוץ.

בסיום המתכון הוספתי לכם מתכונים לממרחים ביתיים שתוכלו להכין עם איזה טעם שתרצו.

שיהיה בהצלחה ואל תשכחו לשתף אותי בתוצרים.

כדי לראות את סירטון הכנת עוגת הקראנץ ולעוד סירטונים רבים ואחרים, כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם, כאן בלחיצה על הקישור: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

קראנץ שמרים שוקולד/קראנצ'ית:

לבצק:
1 קילו קמח
כף ורבע שמרים יבשים -15 גרם
200 גרם חמאה-לחלק לקוביות בינוניות
1 שמנת חמוצה -200 גרם
1/2 כוס סוכר- 100 גרם
3 ביצים L – 170 גרם
כוס ורבע חלב (בין 300-350 גרם תלוי בקמח)
מלח-6 גרם

למילוי:
ממרח שוקולד שאוהבים

תוספת אפשרית (לא חובה): שוקולד קצוץ דק

לסירופ סוכר:
1 כוס סוכר לבן
1 כוס מים
לבשל יחד עד המסה מלאה של הסוכר.

הכנה:
בקערת המיקסר לערבב עם כף קמח ושמרים. להוסיף את כל השאר חוץ מהחמאה שאותה נוסיף בהמשך. כל החומרים צריכים להיות קרים.
ללוש את הבצק, אל תתפתו להוסיף מים על ההתחלה, כשמתגבש להיות בצק להוסיף את החמאה בהדרגה (לחלק את החמאה לקוביות), כל פעם להוסיף חמאה עד הטמעה, ככה עד שנגמרת החמאה.
להמשיך לישה עד קבלת בצק חלק , בערך 6-8 דקות.
להעביר את הבצק לקערת התפחה/קערה כלשהי ולכסות. להכניס למקרר להתפחה כל הלילה או ל 8 שעות.
להוציא מהמקרר ולחלק את הבצק. לרדד כל חלק למלבן דק וארוך, למרוח מהמלית על כל הבצק ולגלגל לרולדה. את הרולדה לחתוך לאורך כך שיצאו 2 רצועות ארוכות. את שתי הרצועות שיצאו להניח בצורת פלוס + וללפף כל זוג רצועות. להעביר לתבנית אינגליש קייק.

לכסות ולהתפיח עד שהם מרגישים קצת יותר קל ממה שהתחילו את זמן ההתפחה  (אין זמן מוגדר, זה תלוי בטמפרטורה).
למרוח מעל חלב/ביצה טרופה/מים/ מה שתבחרו.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 175 מעלות טורבו לאפיה של כ 30 דקות (כמובן שכל תנור והזמן שלו).
כשיוצא חם מהתנור לשפוך מסירופ הסוכר הפושר/קר על המאפה החם.

תזללו בהנאה.
בהצלחה ובתיאבון, אתי.

תוספת מתכונים לממרחים אפשריים של קראנצ'ית:

למילוי קינמון:
150 גרם חמאה רכה מאוד
2 כפות שטוחות קינמון
80 גרם סוכר חום כהה דביק
40 גרם סוכר לבן
לערבב יחד למשחה חלקה.

מילוי שוקולד בייתי:
כוס וחצי סוכר – 300 גרם
חצי כוס מים  –  120 גרם
150 גרם חמאה/ מרגרינה
80 גרם אבקת קקאו (3/4 כוס)
4 כפות קורנפלור (40 גרם)
2 סוכר וניל (20 גרם)

להמיס הכל יחד על הגז או לערבל עם וו גיטרה הכל יחד במיקסר.
לא משנה באיזו דרך בחרתם תכינו מראש ושימו במקרר לפחות ל 4 שעות. ממליצה להכין יחד עם הבצק ולתת לשניהם לנוח לילה במקרר.

מילוי קקאו:
4 כפות מלאות קקאו
1/2 כוס סוכר
כפית קינמון
לערבב הכל יחד.
לפתוח חתיכת בצק למלבן, למרוח שמן על הבצק הפתוח, לפזר מהמלית על הבצק עם השמן ולגלגל לרולדה.

למילוי שקדים:
150 גרם שקדים טחונים דק מאוד
100 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס סוכר חום
1 ביצה m
לערבב הכל יחד למרקם משחתי. מומלץ לתת קירור של כמה שעות במקרר.

בהצלחה מקראנצ'ית 

דירוג
recipe image
שם המתכון
קראנץ שמרים שוקולד
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *