קציצות ירק או כמו שאבא שלי ז"ל היה קורא להן קציצות עיג'ה. לקציצות האלה יש מגוון גירסאות ואפשרויות. גם אני מכינה אותן בכל פעם אחרת בהתאם לירקות שיש במקרר,אבל עם המתכון הזה אני משתמשת בעיקר. הקציצות בריאות וטעימות, למרות הטיגון הן עדיין בריאות מבחינת התוכן שלהן ואם תחליטו ללכת על הגירסה הממש בריאה, ניתן לאפות אותן או לטגן במחבת עם תרסיס שמן או מעט שמן בכל פעם.
אני מכינה עם קורנפלור אבל בהחלט ניתן להכין עם קמח. בלי קמח זה גם ללא גלוטן.
בכל אופן, אני לא מוותרת עליהן מטוגנות כי הן בהחלט הכי טעימות ככה.
אז קבלו את הסנדוויץ' של שישי
קציצות ירק, מטבוחה,חצילים מטוגנים..
שתהיה שבת שלום
קציצות ירק /אתי משה-חביב:
3 ביצים L
3 תפוחי אדמה ענקיים מגורדים (או 5 בינוניים)-לסחוט מנוזלים בסיום הגירוד.
1 צרור פטרוזיליה קצוצה (העלים)
1 צרור כוסברה קצוצה (העלים)
1 חבילת בצל ירוק קצוצה
1 בצל לבן בינוני קצוץ
3 כפות קורנפלור (או קמח)
4 כפות גדושות פירורי לחם
כפית מלח
כפית פלפל שחור או לבן
הכנה:
את הבצל הירוק והלבן לקצוץ ולטגן עם 4 כפות שמן.
את כל השאר לערבב בקערה גדולה ונפרדת וללוש עם הידיים עד איחוד. להוסיף את הבצל המטוגן עם השמן שלו ואת התבלינים לתת ערבוב נוסף ולהתחיל לטגן.
לטגן במחבת גדולה. כמות השמן צריכה להגיע לגובה חצי קציצה,לא מעבר. לטגן עד שהצד למטה שחום ואז להפוך. להעביר לצלחת עם נייר סופג.
מתכון לקציצות ירק
בהצלחה ובתיאבון,אתי 🙂
עיג'ה טעים טעים חג שמח מוכשרת ???
תודה רבה סיגלי אהובה 🙂
תודה, מתכון מוצלח ביותר.
תודה רבה, שמחה שאהבת:)