קיש בטטה ובצל סגול

קיש בטטה ובצל סגול הוא אחד הקישים האהובים עליי.. שילוב מתקתק של הבטטה והבצל המטוגן עם מליחות של בצק פריך ותבלינים פשוט מושלם. נפלא לארוחת ערב ,להביא איתכם לארוחה חלבית שמוזמנים אליה וכמובן על שולחן שבועות.. בכלל את הקיש הזה אפשר לאכול תמיד, הוא נראה מרשים והטעם מדהים.

 

קיש בטטה ובצל סגול /אתי משה-חביב:

לבצק/לבסיס-

350 גרם קמח (2.5 כוסות)

1 ביצה

200 גרם חמאה חתוכה לקוביות

1/2 כפית מלח

2-3 כפות מים קרים

לערבל הכל במיקסר עם וו גיטרה עד קבלת בצק (מתחיל כפירורים עד שמתגבש בצק).

לעטוף בניילון נצמד ולמקרר לחצי שעה. ניתן להעביר ישירות לתבנית הפאי- גודל 26 ולהדק את הבצק בכל צידי התבנית ולהכניס למקרר לשעה. ניתן להכין מהבצק 2 קישים בגודל 20 או 22.

קיש בטטה ובצל סגול
קיש בטטה ובצל סגול

למלית הקיש-

2 בטטות קטנות פרוסות לעיגולים (לא דקים מידיי ולא עבים מידיי).

1 בצל סגול גדול פרוס לעיגולים.

50 גרם חמאה.

1 שן שום טרי- לכתוש במקום.

3 ביצים

250 גרם גבינה צהובה מגורדת.

1 שמנת מתוקה/לבישול.

1/2 כוס חלב(כוס חד פעמית של שתיה קרה).

1 כפית שטוחה מלח.

1/2 כפית פלפל שחור.

1/4 כפית אגוז מוסקט.

כפית שטוחה לקט עשבי תיבול.

הכנה-

לטגן את הבטטה החתוכה ב 25 גרם חמאה.לטגן משני הצדדים.דקה מכל צד,להוסיף את שן השום הכתוש ל 5 שניות,לתבל בטיפת מלח וטיפת פלפל שחור (1/4 כפית מכל אחד) ולהעביר את הבטטה עם השום לקערה.

באותה המחבת לשים 25 גרם חמאה ולטגן את הבצל הסגול חצי דקה מכל צד.להשאיר בצלחת בצד.

לערבב את כל שאר המצרכים בקערה נוספת חדשה (לא בקערה של הבטטה).

הרכבת הקיש:

לאחר הוצאת התבנית עם הבצק מהמקרר, לחורר את תחתית הבצק עם מזלג,להניח נייר אפייה ועל הנייר משקולת של תבנית נוספת שנכנסת בפנים או קטניות (לא בשימוש ולא משתמשים בהן יותר מלבד לתפקיד המשקולת) ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 220 מעלות ל 15 דקות.

לאחר הוצאת הבצק האפוי מהתנור,להוציא את המשרולת ונייר האפיה ולשפוך פנימה את המילוי ומעל המילוי את הבטטות המטוגנות והבצלים (ניתן כמובן להפריד ולהכין שני קישים שונים-אחד של בטטה ואחד של בצל או כרישה, לא חיב בטטה ובצל יחד).

(כמובן שאפשר לשים הכל יחד או לשנות את הסדר.אין חשיבות לסדר).

להכניס לתנור ב 180 מעלות למשך 50 דקות.

לא לחתוך את הקיש שהוא יוצא מהתנור וחם. יש לחכות 15 עד 20 דקות לפני החיתוך.

*לי נשאר קצת בצק אז קישטתי עם השאריות מעל הקיש. יצאה סלסלת קיש 😉

אפשר גם להכין קישים אישיים מהשאריות (אולי יצאו 3 אישים מהשאריות).

מתכון לקיש בטטה ובצל סגול.

בהצלחה ובתיאבון,אתי 🙂

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
קיש בטטה ובצל סגול
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

2 thoughts on “קיש בטטה ובצל סגול

  1. היי, תודה על שיתוף המתכון. האם הכפית של עשבי התיבול לא אמורה להיות בבצק ולא במילוי? לפי התמונה של הבסיס שצרפת נראה שעשבי התיבול אמורים להיות בבצק. אודה לתשובתך.

    1. תודה.
      אפשר לשים בבצק וגם במילוי. ואפשר להשאיר את הבצק ניטרלי ולשים רק במילוי. אפשר לשחק עם זה איך שרוצים ואוהבים.
      אני מכינה לפעמים עם עשבי תיבול בבצק ולפעמים בלי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *