מתכון קובה חמוסטה, קובה כורדית אסלית חמצמצה עם מנגולד, בצל ירוק, סלרי,שום, קישואים ועוד. בריא מאוד וטעים במיוחד. מתכון מיוחד ומוסבר היטב של סבתא אסתר ז"ל.
אם יש מתכון שמרגש אותי יותר מכל זה המתכון הזה. הפעם הראשונה שהכנתי חמוסטה של סבתא אסתר ז"ל רעדו לי הידיים מהתרגשות, בביס הראשון שלקחתי מהחמוסטה שהכנתי בכוחות עצמי היו לי דמעות של אושר.. הטעם היה כמעט דומה לשל סבתא שזה היה מרגש מאוד,זה העלה בי זיכרונות וגעגועים לסבתא.
לצערי לא זכיתי לקבל ממנה ישירות את המתכון ולא זכיתי לשאול אותה ולהתייעץ איתה, לבקש שתטעם,שתכוון..לצערי התאהבתי במטבח מאוחר מידיי ולא הבנתי את כוחו של מתכון מסבתא, החשיבות ללמוד ממנה ולדעת ולקבל את הטיפים הנכונים והטובים,לצערי התפספסו.
תודה רבה ללילך בת דוד שלי שנתנה לי את המתכון של סבתא,עזרה וכיוונה אותי..
סבתוש, זה בשבילך 🙂
קובה חמוסטה של סבתא אסתר <3
קובה חמוסטה /אתי משה-חביב:
לבצק-
1 כוס גרישה (בורגול דק). מידת כוס חד פעמית שקופה לשתיה קרה.
3 כוסות סולת. מידת כוס חד פעמית שקופה לשתיה קרה.
3 כוסות מים פושרים. מידת כוס חד פעמית שקופה לשתיה קרה.
כפית מלח.
הכנה-
להשרות את הגרישה עם 2 כוסות מים ולהניח בצד למשך 30 דקות.
לאחר מכן להוסיף עוד כוס מים ולערבב. להוסיף 3 כוסות סולת וללוש היטב.להוסיף מלח ולהמשיך ללוש עד קבלת בצק רך מגובש ונעים.חשוב ללוש היטב! להניח בצד או במקרר למשך 15 דקות. כמובן שאת המים מוסיפים בהדרגה ועוצרים ברגע שמתגבש בצק. ולהפך אם יש/ יותר מידיי נוזלים, מוסיפים סולת או קמח. צריך להרגיש את הבצק.

למילוי-
1/2 קילו בשר טחון- מס'2.
1 בצל גדול מאוד- קצוץ דק דק.
5 כפות שמן קנולה
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
לטחון יחד: 4 שיני שום, חצי צרור קטן של פטרוזיליה, גבעול מכרפס/סלרי(עלים+גבעול). לטחון דק,לא למשחה.
הכנה-
לטגן את הבצל בשמן. לאחר הזהבה קלה להוסיף את הבשר ולפורר אותו עם מזלג עד שמשנה את הצבע ומוציא מעט נוזלים.
להוסיף את התערובת הטחונה והתבלינים ולערבב. להמשיך לטגן לעוד דקה-שתיים.
להניח בצד להתקררות שיהיה נוח וקל למילוי.
הכנת הקובה:
לפתוח חתיכת בצק ולהכין ממנה מעין פיתה קטנה,ליצור בור בבצק ולמלא בפנים מהמילוי של הבשר ולסגור היטב לצורה של כדור. לשים לב שהבצק עוטף היטב את הבשר. ללחוץ על הכדור להכנת צורה של עיגול שטוח- הצורה של קובה חמוסטה.
למרק-
1 ראש שום קלוף ומופרד לשיניים.
2 חבילות של בצל ירוק
1 בצל לבן קטן
1/2 חבילת כרפס/סלרי
לטחון הכל במג'ימיקס (לא לעיסה אלא שיהיו קצוצים דק).
בסיר גדול לטגן את התערובת עם 1/2 כוס שמן (כוס חד פעמית לשתיה קרה). לטגן במשך 2-3 דקות לערבב כל הזמן.
להוסיף 2 קישואים חתוכים לחתיכות גסות וחצי חבילת מנגולד (עלי סלק) חתוכים גס.
לטגן קלות.
להוסיף לסיר 4 כוסות מים חמים (כוסות מידה)
לתבל בכף מלח ומיץ מלימון שלם (או 1/2 כף מלח לימון).
לתת רתיחה ואז להנמיך את האש לבשל עד שהכל מתרכך (בערך 40 דקות).
לאחר שהמרק מוכן להכניס את הקובה לתוך המרק ולבשל לעוד 15-20 דקות. להוסיף מלח ולימון לפי הטעם.
***במקור מכינים את הקובה עם בשר מטוגן ואז טוחנים אותו. לקיצור התהליך ולהכנה פשוטה יותר משתמשים בבשר טחון***
מתכון לקובה חמוסטה.
בהצלחה ובתיאבון,אתי 🙂
אולי יעניין אותך






אתי יקרה,
כפולנייה שמעריצה את המטבח הכורדי, הכנתי את מרק הקובה של סבתך אסתר.
יצא מ ע ו ל ה!!!!
גם האורחים ליקקו את האצבעות.
מתכון מדוייק.
תודה
יפעת
תודה רבה 🙂 שמחה ומתרגשת לשמוע 🙂 הקובה המועדפת עלינו בבית..
תודה
אתי,
כרגיל כל המתכונים שלך מוצלחים ברמות.
לפני כמה ימים ישבתי וגילגלתי מלאא קובות (גם לבישול וגם לטיגון- שני מתכונים שונים) והקפאתי.
היום החלטתי להכין את זה, אף פעם לא טעמתי את זה.
מתמוגגת מכל ביס!!
תודה!
וואאוו..כל כך משמח ומרגש.. 🙂 תודה רבה <3
זה הקובה האהוב עלי, שנים שאני מכינה קובה ונמנעת מלהכין את הקובה החמוסטה,עד שהחלטתי להכין,מבין כל המתכונים לשלך הכי התחברתי,
יצא מעולה ממש,קובה אליפות
תודה
תודה רבה..מרגש ממש ❤? 🙂 שמחה לשמוע
קובה חמוסטה מכינים מבשר חתוך לקוביות שמבושל שעות עד שמתפורר.
לא מכינים מבשר טחון….
אני יודעת וגם כתבתי את זה במתכון..