קובה ברוטב אדום, בטעם חמוץ מתוק..פשוט מושלם. טעם ילדות נפלא.. זוכרת שהייתי חוזרת מבית הספר בתור ילדה ביום שישי והבית היה מלא בריח הקובה האדומה.. כמובן שהלכתי להציץ בסירים, טעמתי וחיסלתי צלחת מלאה ותמיד היה טעם של עוד..
קובה בצבע משגע, רוטב אדום, חמוץ ומתוק ביחד, עם דלעת, גזר וקישואים..פשוט מושלם.
המתכון מבוסס על המתכון של אמא שלי האלופה כמובן..שלימדה אותי את כל הבסיס של מה שאני יודעת במטבח..
קובה אדומה /אתי משה-חביב:
לבצק הקובה-
1 כוס בורגול דק (גרישה)
2+ 3/4 כוסות סולת
3 כוסות מים רותחים בסך הכל. 1 בהתחלה+ 2 אחר כך (ראו הוראות בהכנת המתכון)
כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל
כפית שטוחה מרק עוף
הכנת הבצק–
להשרות את הבורגול בכוס מים רותחים.
להמתין חצי שעה ולהוסיף עוד 2 כוסות מים רותחים..לערבב ולהוסיף 2 3/4 כוסות סולת ,להתחיל ב 2.5 כוסות ולראות אם צריך עוד ולהוסיף בהתאם. ללוש היטב ולהוסיף 4 כפות שמן+ תבלינים. ללוש לבצק. לעטוף בניילון נצמד ולהניח בצד.
ניתן להכין את הבצק מסולת בלבד, ללא בורגול:
2 כוסות סולת
כף שמן
מלח
פלפל שחור
לערבב עם היד.
להוסיף
3/4 כוס מים פושרים בהדרגה..להתחיל עם חצי כוס וללוש עד למרקם של בצק רך.
להניח בצד מכוסה בניילון נצמד (כאשר הניילון נוגע בבצק) למשך 15 דקות בערך ואז לעבוד עם הבצק.
מילוי הקובה-
1 בצל גדול קצוץ דק מאוד
1/2 קילו בשר טחון
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה דק
כפית פלפל שחור
כפית מלח
כף פפריקה מתוקה (לא חובה)
כפית כמון או בהרט לקובה (תלוי בטעם האישי)
הכנת המילוי-
לטגן את הבצל עד הזהבה קלה, להוסיף את הבשר הטחון ולפורר עם מזלג להמשיך לטגן יחד עם הבצל ולפורר ולערבב כל הזמן עד שהבשר משנה את הצבע שלו. להוסיף תבלינים ואת הפטרוזיליה ולערבב.
לכבות את האש ולהניח בצד לצינון על מנת שיהיה נוח למילוי.
למרק-
1 דלורית קטנה לחתוך לקוביות או חתיכת דלעת
2 גזרים חתוכים לרצועות עבות
1 קישוא גדול חתוך לחצאי עיגול
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
מים-למלא את הסיר (אין כמות מדוייקת כי זה תלוי בסיר שבחרתם)
1 רסק עגבניות קטן (100 גרם)
כף גדושה סוכר
מיץ מלימון שלם (אם אוהבים חמוץ יותר להוסיף עוד לימון)
כף מלאה מלח
טיפת פלפל שחור
הכנת המרק-
לטגן את הבצל עד שקיפות, להוסיף את שאר הירקות ולטגן קלות. להוסיף את המים לערבב ולסגור מכסה. לבשל על אש בינונית למשך 20 דקות. לאחר 20 דקות להוסיף את הרסק והתבלינים, לערבב היטב שלא יהיו גושים של רסק ולהמשיך לבשל עם מכסה סגור לעוד 20 דקות. לבסוף להוסיף את הלימון ולערבב. לבשל עוד 2 דקות ולהכניס את הקובה למרק. לסגור מכסה ולבשל 20 דקות בערך.
מתכון לקובה אדומה
בהצלחה ובתיאבון, אתי ?
היי, נראה ונשמע טוב! כמה קובות אמורות לצאת מהכמות הזאת?
תודה רבה 🙂
לא זוכרת בדיוק אבל זה גם תלוי בגודל הקובה שתכיני. יוצא בסביבות 30 קובות. ניתן כמובן להקפיא.