פשטידת קישואים

פשטידת קישואים פשוטה, מהירה להכנה, פרווה, מעט מצרכים ולא דורשת מאמץ. הכל בקערה אחת מערבבים ואופים. קל פשוט וטעים ממש! כל מה שאתם צריכים ללכלך מבחינת כלים זה קערה, מזלג, פומפייה וסכין.

את המתכון לפשטידה לקחתי מדודה אושרת שהיא אלופה בפשטידות וזאת בהחלט אחת הפשטידות הטעימות שתאכלו. יש הרבה מתכונים לפשטידות אבל רובן חלביות, עם שמנת, עם בצק, בלי בצק.. אבל זאת פרווה, בלי שמנת או חמאה,בלי בצקים,רידודים או הקפאות ולכן הייתי חייבת לשתף אתכם במתכון שגם אתם תהנו ממנה.

אפשר כמובן לשלב אותה כתוספת על השולחן, גם אם זאת ארוחה בשרית (לשומרי הכשרות) היא תמיד תשתלב מצוין בין כל התבשילים.

פשטידה קלילה ואוורירית ומאוד טעימה.

10 דקות הכנה והיא שלכם.. (וזה רק בגלל גירוד הקישואים,אחרת זה 5 דקות.. חחח…)

אחרי אפיה

פשטידת קישואים: 

מה צריך? 
לגרד 5 קישואים בינוניים ולסחוט.
3 ביצים L או m
כוס וחצי קמח תופח (210 גרם)
חצי כוס שמן (100 גרם)
חצי כוס מים  (120 גרם)
2 בצל בינוני קצוץ דק מאוד
פלפל שחור
מלח
כף אבקת מרק עוף

הכנה:

לגרד קישואים ולסחוט אותם מהנוזלים. בקערה לשים את כל המרכיבים כולל הקישואים הסחוטים מלבד הקמח, לערבב הכל עם מזלג. לערבב היטב שימו לב שהביצים מקושקשות היטב. להוסיף בסיום את הקמח ולערבב עם המזג עד שאין גושים. אם אין קמח תופח אפשר להשתמש בקמח רגיל+חצי שקית אבקת אפיה. לחמם תנור מראש. לשמן תבנית ולפזר סולת (אני שמתי פירורי לחם כי לא היה לי סולת באותו הרגע, שמים שכבה דקה בתחתית) לשים את הבלילה ומעל לפזר שומשום.
לאפות בחום 200 מעלות, בערך 50 דק כשהיא בצבע חום כהה.

מתכון פשטידת קישואים 

בהצלחה ובתיאבון, אתי:)

תחתית פירורי לחם או סולת ולשפוך את תוכן הבלילה מעל
לפזר מעל שומשום ולתנור

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
פשטידת קישואים
תאריך פרסום
ממוצע
31star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *