פלפל שושקה במילוי אורז וירקות בתנור

פלפל שושקה במילוי אורז וירקות בתנור, צמחוני, פשוט וקל להכנה. מכניסים לתנור וזהו. החלק הכי קשה זה לחכות שיהיה מוכן..

כמובן שמי שרוצה את הממולאים עם בשר יכול להכניס בשר טחון לתערובת האורז.

אפשר למלא כל ירק שרוצים עם אותו מילוי ורוטב.

כדי לראות את סירטון הכנת הפלפל הממולא (ולעוד סירטונים רבים) כנסו אליי לאינסטגרם בקישור הזה: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

פלפל שושקה במילוי אורז וירקות בתנור/קראנצ'ית:

מה צריך?
למילוי:
7-8 גמבות צבעוניות (לא חובה צבעוני אפשר צבע אחיד)
כוס ורבע אורז (נקי, שטוף ומסונן).
3 כפות פטרוזיליה קצוצה (אפשר יותר כמובן).
2 עגבניות מגורדות.
1 בצל קטן מגורד.
1 גזר גדול מגורד.
תיבול- כפית מלח, כפית פלפל שחור,כפית שטוחה כמון,כפית סוכר, כף שטוחה פפריקה מתוקה, כפית מרק עוף,טיפונת כורכום, 3 כפות שמן

לרוטב:
2 שיני שום קצוצות דק
5 כפות שמן
1 קופסת רסק עגבניות (100 גרם)
חצי קופסת שימורים עגבניות חתוכות דק
2-3 כוסות מים רותחים (בערך,תלוי בגודל הסיר.בעיקרון צריך שהמים יגיעו עד לגובה 3/4 מגובה השושקה).
תיבול- כפית מלח, כפית שטוחה ומחוקה פלפל שחור, כף שטוחה סוכר, כפית מרק עוף,כפית פפריקה מתוקה,טיפונת כורכום.
לסיום-זילוף כף רכז רימונים.לא חובה.

הכנה:
לממולא
לחתוך את החלק שקרוב לגבעול של השושקה,לרוקן את תוכן השושקה מגרעינים, לשטוף ולהניח בצד.
לערבב בקערה את רכיבי המילוי (עגבניות מגורדות,בצל מגורד,גזר מגורד,פטרוזיליה קצוצה,אורז ותבלינים). לערבב היטב ולמלא את השושקות עד הסוף.
לסדר אותן בסיר/תבנית שאפשר להכניס לתנור.

לרוטב
לערבב את כל החומרים בקערה ולערבב. לסדר את השושקות הממולאות בתוך הסיר ולשפוך מעל את הרוטב.
אם נשאר מילוי אורז אפשר להכניס אותו לתוך הרוטב ואפשר לשמור במקרר במשך 4 ימים לפעם הבאה או לבישול אחר.
לעטוף את הסיר/תבנית בנייר אפיה רטוב ומעל נייר כסף.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות לחצי שעה ואז להנמיך ל 170 מעלות לשעה וחצי.
להשחמה בסיום להוריד כיסוי ולאפות בחום 220 מעלות ל 15 דקות.

מתכון פלפל שושקה במילוי אורז וירקות בתנור
בהצלחה ובתיאבון,אתי.

דירוג
recipe image
שם המתכון
פלפל שושקה במילוי אורז וירקות בתנור
תאריך פרסום
זמן הכנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *