פיתות זעתר של קראנצ'ית

פיתות זעתר של קראנצ'ית הכי רכות מבפנים וקראנציות מבחוץ, שמנמנות ורכות, כאלה שאי אפשר להפסיק לנשנש. אם אתם אוהבים זעתר אלה הפיתות בשבילכם.

חשוב לקנות זעתר איכותי וטוב וכנל גם לגבי שמן הזית, זה עושה את כל ההבדל בטעם. שהחומרים איכותיים אי אפשר ליפול בטעם.

ממליצה לכם להכין מטבל של שמנת חמוצה בצד או גבינת שמנת, זה שידוך משמיים.

יאללה פחות דיבורים ויותר מעשים, קומו להכין.

כדי לראות את סירטון הכנת פיתות הזעתר (ולעוד סירטונים רבים) כנסו אליי לאינסטגרם בקישור הזה: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

פיתות זעתר של קראנצ'ית:

מה צריך לבצק:
500 גרם קמח רגיל או לחם
כף שמרים יבשים (10 גרם)
3 כפות סוכר (36 גרם)
1 כף שטוחה מלח (20 גרם)
6 כפות שמן (30 גרם)
כוס מים מהברז ( 240 גרם)

למריחה מעל:
2 כפות זעתר
1/4 כוס שמן זית
לערבב יחד

לטאץ קראנצ'י:
מלח גס

הכנה:
לערבב קמח עם שמרים , להוסיף את השאר מלבד המלח והשמן.
לישה של דקה שתיים ואז להוסיף מלח לישה של דקה ולסיום שמן בזילוף דק. לא לפחד שהבצק מתפרק, הוא חוזר לעצמו.
ללוש עד שהבצק מתגבש ונהיה חלק.
להתפיח. לאחר התפחה להוריד נפח ולחלק לכדורים שווים של 50 גרם. להניח בתבנית האפיה במרווחים גדולים, יוצאים 9 יחידות במגש תנור סטנדרטי.
אחרי שמסיימים לחלק את כל הכדורים, חוזרים לכדור הראשון ומועכים אותו לפיתה עם כף היד או עם האצבעות, אפשר גם עם מערוך. לא פתיחה דקה, שישאר מעט עבה.
ככה לעשות עם כולם. לתת מנוחה של 15 דקות פחות או יותר ואז למרוח על כל פיתה מהזעתר המהול בשמן הזית, לפזר מעט מלח גס ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 175 מעלות טורבו לאפיה של כ 20 דקות או עד שמוכן. מומלץ למרוח ביציאה מהתנור את מה שנשאר לכם בצלוחית של הזעתר ושמן הזית, ממש מריחה קלה, זה נותן רכות נהדרת. (אם נגמרה לכם התערובת, תוסיפו רק מעט שמן זית על הקיים)
בהצלחה ובתיאבון, אתי.

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
פיתות זעתר של קראנצ'ית
תאריך פרסום
זמן הכנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *