פונדנט שוקולד ללא גלוטן

פונדנט ללא גלוטן וגם פרווה (לא סופלה כמו שרבים חושבים שקוראים לזה;)) פונדנט שוקולדי, נשפך ונמס מבפנים ורך ויציב מבחוץ, מעל שימו כדור גלידה וניל, קצת סירופ שוקולד ואיזו קצפת טעימה בצד ואתם מסודרים עם קינוח מטריף.  אההה, זה גם ללא גלוטן/ כשר לפסח וגם אין שום בעיה להמיר לפרווה.

כמובן שאפשר להכין גם לא בפסח.

הכנתי לכם גירסה בלי מיקסר, בלי קמח. ממש הכל בקערה, לשפוך לצלוחיות מתאימות ולתנור לאפיה ממש ממש קצרה.

מתכון לפונדנט שוקולד ללא גלוטן במהירות ובקלות.

כדי לראות את סירטון הכנת הפונדנט ולעוד סירטונים נוספים כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

פונדנט שוקולד ללא גלוטן/ קראנצ'ית:

מה צריך?
210 גרם שוקולד מריר
90 גרם חמאה או 80 גרם שמן
4 ביצים L
2 חלמונים L
80 גרם סוכר לבן
כף ברנדי (לא חובה)
1/2 כוס קורנפלור מסונן- 70 גרם

תוספת:
שוקולד לבן
שוקולד חלב
שוקולד מריר
מה שאוהבים

לקישוט:
אבקת סוכר

תוספות:
גלידת וניל
קצפת

הכנה:
מדליקים תנור ל 190 מעלות.
להכין את תבניות הפונדנט- לרסס עם תרסיס שמן/חמאה כל יחידה ולפזר בפנים קורנפלור ולנער החוצה את כל מה שנשאר. להניח בתבנית האפיה.

להמיס שוקולד עם חמאה או שמן במיקרוגל בפולסים של 20-30 שניות עד לקבלת תערובת חלקה. להוסיף את הברנדי ולערבב (לא חייב ברנדי,ילדים אולי פחות יתחברו).
להוסיף את הסוכר ולערבב היטב, להוסיף את הביצים והחלמונים ולטרוף מהר עד איחוד חומרים.
לסיום להוסיף את הקורנפלור (עדיף כמובן לסנן אותו פנימה) ולערבב עד שאין גושים.
לשפוך מהתערובת לכל כלי עד לגובה 3/4 מהכלי. להטמיע במרכז שוקולד שרוצים (לבן/מריר/חלב)
ולהכניס לתנור לאפיה קצרה של 15-18 דקות בלבד- תלוי בתנור שלכם. זה לא אמור להיות קשה במרכז, האפיה בעיקרה רק בשוליים של המאפה,המרכז נשאר מעט רך ורוטט.
כשיוצא לחכות 2-3 דקות. לפזר אבקת סוכר ולהניח כדור גלידה מעל או בצד, לזלף קצת סירופ שוקולד ולזלול.

לפרווה: את החמאה להמיר חמאה למחמאה/נטורינה/מרגרינה/שמן/ שמן קוקוס.   את הגלידה לגלידת וניל פרווה, את הקצפת לקצפת פרווה.

בהצלחה ובתיאבון, אתי.

דירוג
recipe image
שם המתכון
פונדנט שוקולד ללא גלוטן
תאריך פרסום
זמן הכנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *