פאי רועים

פאי רועים, שילוב של תפוחי אדמה מרוסקים ומתובלים (פירה) ובשר טחון עשיר ומתובל היטב.

שכבות של טעמים נפלאים, שכבת תחתית של פירה, באמצע בשר טחון ומעל שוב שכבת פירה.

הפאי נראה מרשים ויפה, בטעם נפלא, פשוט להכנה וההגשה שלו נראית מצויין!

מתכון קצת שונה מהרגיל, הכנתי תוספת נהדרת ומתקתקה לפירה של בטטה ולבשר הוספתי פטריות ועשבי תיבול נהדרים. השילוב בין כולם פשוט מושלם!

מתאים לאירוח, לארוחת צהריים, ארוחת ערב ועוד. לצד סלט טרי ורענן פשוט מושלם.

מומלץ לא לחתוך את הפאי מיד שיוצא מהתנור, אלא לתת לו להיספג בטעמים ולהתגבש בצורתו, ככה הוא לא מתפורר ונשאר יציב בצורתו.

מומלץ ביותר.

מתחילים?

 

פאי רועים
פאי רועים

פאי רועים /אתי משה-חביב:

לבשר-
500 גרם בשר טחון
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום קצוצות
1/2 סלסלת פטריות טריות קצוצות
4 כפות שמן לטיגון
2 עלי בזיליקום קצוצים
3 עלי מרווה קצוצים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 עגבניה קטנה בשלה (רכה) ומגורדת
כף שטוחה מלח
כפית שטוחה פלפל שחור
כפית סוכר
טיפה אגוז מוסקט

הכנה:
לטגן בשמן את הבצל עד שקיפות, להוסיף את השום ולטגן קלות בלבד (10 שניות בערבוב תמידי).
להוסיף את הבשר הטחון ולמעוך עם מזלג עד שאין גושים והבשר מחליף צבע. להוסיף את הפטריות ולאדות מנוזלים.
להוסיף את העגבניה המגורדת ולערבב היטב עד שמעט מצטמצם הרוטב.
להוסיף את התבלינים ולסיום את העלים הקצוצים (מרווה,פטרוזיליה ובזיליקום). לטגן קלות ולהניח בצד שיתקרר מעט.

פאי רועים

לפירה-
קילו וחצי תפוחי אדמה (6 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים)
1 בטטה בינונית
2 כפות שמן לעיסה
2 כפות שמן לטיגון
1 בצל בינוני קצוץ
1 שן שום קצוצה
3 ביצים
1 כף פטרוזיליה קצוצה
כפית מלח
כפית פלפל גרוס

הכנה:
לבשל במים רותחים את תפוחי האדמה והבטטה עד ריכוך.
לקרר,לקלף מקליפה ולמעוך עם מועך פירה או עם מזלג את תפוחי האדמה והבטטה.
להוסיף תבלינים ולתקן לפי הטעם.
להוסיף שמן, את הביצים והפטרוזיליה. לערבב היטב עד שאין גושים והעיסה אחידה.

הרכבת המנה:
בתבנית פיירקס 23×30 לשמן מעט את התבנית.
שכבה ראשונה 1/3 מהמלית של הפירה.
שכבה אמצעית את כל הבשר.
לשכבה העליונה את 2/3 הפירה הנותר.
לסיום ניתן לפזר מעט פירורי לחם לקריספיות (2-3 כפות).
להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 40-50 דקות (צריך לקבל הזהבה יפה).

מתכון פאי רועים

בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂 

פאי רועים

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
פאי רועים
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
41star1star1star1stargray Based on 10 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *