פאי דובדבנים הורס, כל כך טעים שאי אפשר להפסיק לנשנש. פאי איכותי, בצק פריך ונמס בפה, ממש במרקם מעולה, חמאתי וטעים. הדובדבנים המקורמלים ביחד עם הפריכות של הבצק יוצרים שילוב מעולה וכל כך כל כך טעים.
אני השתמשתי בדובדבנים טריים שגלענתי (עבודה מלכלכת קחו בחשבון.. חחח.. אבל תשתמשו בכפפות). ניתן להשתמש בקפואים אבל קחו בחשבון שהם מוציאים הרבה נוזלים ותצטרכו לסנן אותם או להוסיף קורנפלור בהתאם.
סוכר-לגבי כמות הסוכר במילוי זה תלוי בטעם הדובדבנים, אם קניתם דובדבנים מתוקים בשיא העונה אז תפחיתו מהסוכר, אם קניתם דובדבנים חמוצים מאוד תוסיפו סוכר.
לגבי הקורנפלור – גם כאן זה טריקי, ששמים מעט קורנפלור הדובדבנים מוציאים מלא נוזלים ואז ירטיבו את הבצק של הפאי. אם שמים הרבה קורנפלור תקבלו מרקם ג'לטיני אבל יציב מאוד.
לימון- אוהבים טעם קצת חמצמץ בפאי עם פירות, תוסיפו גרידת לימון ומיץ לימון. זה גם שומר על הצבע והפרי, אל תוותרו.
המתכון של המילוי מבוסס על המתכון של סאלי מקיני המוכשרת.
כדי לראות סרטון להכנת פאי דובדבנים או סרטונים אחרים, כנסו לעקוב אחרי הדף שלי באינסטגרם:
https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/







פאי דובדבנים /אתי משה-חביב:
לבצק:
350 גרם קמח
קורט מלח
2 כפות סוכר לבן
1 כף גדושה אבקת סוכר
200 גרם חמאה
60 מל מים קרים או שמנת מתוקה
למילוי:
קילו דובדבנים – להוציא חרצנים (ניתן להשתמש גם בקפואים, אבל לסנן מנוזלים)
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
4 כפות שטוחות קורנפלור (35-40 גרם)
גרידת לימון ו/או 3 כפות מיץ לימון
כפית תמצית וניל איכותית
50 גרם חמאה
תוספת מעל:
30 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
להברשה מעל הפאי:
4 כפות חלב או שמנת מתוקה
לפיזור מעל:
סוכר גבישי או גרגרי סוכר לבן
הכנה:
הכנת הבצק:
במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את היבשים-קמח, מלח, סוכר, אבקת סוכר.
מוסיפים קוביות חמאה עד קבלת מרקם פירורי. לאט לאט מוסיפים מים/שמנת.
מחלקים את הבצק ל 3/4 ועוד 1/4, החלק הגדול לתחתית והחלק הקטן לסגירה או עיצוב מעל. עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למינימום שעה (אפשר גם יום במקרר או חודשיים במקפיא אם תרצו לשימוש עתידי). ניתן לא לחלק לפני הקירור ולשמור את הבצק בשלמותו ורק בזמן הכנת העוגה לחלק.
הכנת המילוי:
בסיר לבשל את הדובדבנים, סוכר, קורנפלור, לימון, מבשלים יחד עד הסמכה קלה. מערבבים כל הזמן. מכבים את האש ומכניסים את החמאה ומבשלים עד שהחמאה נמסה ומוטמעת.
מצננים היטב.עדיף כמה שעות במקרר.
הרכבת הפאי:
מסדרים 3/4 מהבצק בתחתית ובשוליים של התבנית/רינג (קוטר 20 עד 22) ומקפיאים את התבנית עם הבצק בתוכה, הקפאה לשעה. מוציאים ושופכים פנימה את המילוי, מעל מסדרים 30 גרם חמאה חתוכה לקוביות.
מרבע הבצק שנותר חותכים רצועות ומסדרים מעל כשתי וערב או כחתיכה אחת אבל לקרוץ בתוכה כמה פתחים. אפשר לעצב צורות מהבצק העליון ולקשט, לשיקולכם.
מורחים את הבצק מלמעלה בחלב או שמנת מתוקה, מפזרים סוכר גבישי ומכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות.
אופים תחילה ב200מעלות בשליש התחתון של התנור למשך 20 דקות לאחר מכן מנמיכים את המעלות ל180 להמשך אפיה לעוד 40 דקות. לאחר מכן מעבירים לאמצע התנור וממשיכים לאפות עוד כ 5-6 דקות. חשוב לחמם את התנור מראש.
שהפאי יוצא, לחכות שיתקרר ורק אז לחתוך אותו.
ניתן לפדר באבקת סוכר ולהגיש עם גלידת וניל.
מתכון פאי דובדבנים
בהצלחה ובתיאבון, אתי:)
אולי יעניין אותך






האם אפשר להשתמש בדובדנים משומרים? כתוב עליהם שהם חמוצים
אם כן, האם צריך לבשל אותם?
אפשר, לבשל ממש מעט זמן עם סוכר רק כדי להמיס את הסוכר ולהמתיק את דובדבנים.
אני מתכננת להכין בתבנית פאי קוטר 24 גובה סטנדרטי ללא שוליים גבוהות,האם יש צורך להכפיל כמויות של בצק או מלית?
אין צורך להכפיל.