מתכון עוגת תפוחים בחושה, קלה מאוד להכנה שכל אחד יכול להכין. כי אם יש עוגה שהיא ממכרת ברמות אחרות, עוגה שהיא קלה מאוד להכנה, פשוטה ומהירה, פחות מ 3 דקות, כולל שטיפת כלים 😉 , ללא מיקסר ובלי הקצפות. תפוחים,אגוזים,קינמון והכל ביחד נותנים ריח וטעם מושלם. עוגה שקוצרת כל כך הרבה מחמאות וגורמת לכולם לבקש מתכון, זאת העוגה הזאת.
רוב הפעמים שאני מתארחת אני מגיעה בידיים מלאות, מלאות בדרך כלל עם עוגת התפוחים המושלמת הזאת..
ממליצה לכם להכין, הצלחה מובטחת..:)
****למטה תמצאו את העוגה בגרסה לפסח****

עוגת תפוחים בחושה /אתי משה-חביב:
3/4 כוס שמן (150 גרם)
3 ביצים L
גרידת לימון מלימון אחד + כפית מיץ לימון
כפית תמצית וניל
1/2 כוס סוכר חום – 100 גרם
1/2 כוס סוכר לבן (פחות כפית)-90 גרם
1 כוס קמח תופח או קמח רגיל + אבקת אפיה (140 גרם)
2 כוסות תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות גסות.
כפית קינמון, 100 גרם אגוזים קצוצים גס – לערבב יחד ולהוסיף.

הכנה:
לערבב עם מטרפה ידנית את כל החומרים לפי הסדר הכתוב. להעביר ל 2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות או אינגליש קייק אחת עמוקה לא חד פעמית או תבנית עגולה 22.
ניתן להכין את העוגה ב 2 אופנים: האחת עם תוספת הקינמון והאגוזים מעל העוגה והשנייה כאשר האגוזים והקינמון בתוך העוגה:
לאופציה הראשונה- לפזר מעל עיסת העוגה שבתבנית 100 גרם אגוזים, כפית קינמון, 2 כפות סוכר חום (לדחוף עם האצבע את האגוזים טיפה פנימה) ולהכניס לתנור.
לאופציה השנייה – במקום לשים את התוספת של האגוזים והקינמון מעל-ניתן לקצוץ את האגוזים ולהכניס אותם לתוך תערובת העוגה יחד עם הקינמון ולערבב עם שאר מצרכי העוגה, לדוגמת קישוט- לפרוס תפוח אחד למניפה ולפזר עליו סוכר חום וטיפונת אגוזים ולהניח מעל העוגה לקישוט לפני האפייה. לבחירתכם.
להכניס לתנור שחומם מראש בחום 180 כ- 40 דקות.
***לגרסת הפסח: להפחית מכמות השמן ל 1/2 כוס ואת הקמח להמיר לקמח תופח לפסח.זה הכל. כל השאר נשאר אותו הדבר.גם הטעם 🙂 ***
מתכון לעוגת תפוחים בחושה.
בתיאבון ובהצלחה,אתי 🙂


אולי יעניין אותך






אתר מדהים אהבתי מאוד מתכונים טובים יש קלילים שזה חשוב למי שלא מוכשר כמוך ומרכיבים שיש בכל בית לא םלצני מושלם ותודה לך
תודה רבה, שמחה שאהבת 🙂
תודה על המתכון, אעשה לשישי. כל המתכונים סוף הדרך, עשיתי את האושפלו ליקלקו את האצבעות. תודה ושבת שלום
תודה רבה..שמחה לשמוע 🙂
היי אתי נראת נהדר
כמה תפוחים צריך לשתי כוסות ו איזה זן את משתמשת
תטדה
2-3 תפוחים, זה תלוי בגודל התפוחים.
ניתן להשתמש בכל סוג של תפוח שאוהבים.
לעוגה פחות מתוקה תשתמשי בתפוחי עץ הירוקים החמוצים. לעוגה מתוקה יותר כדאי להשתמש בשאר סוגי התפוחים.
בהצלחה 🙂
היי אפשרי להקפיא את העוגה לארבעה ימים?
אפשר להקפיא ואפשר גם לשמור שבוע במקרר.
ניראה טעים וקל האם אפשר לעשות עם תחליף סוכר?
תודה. לא ניסיתי עם תחליף אבל אם עשית פעם עם עוגה בחושה והצליח לך לטעמך אז אין סיבה שלא יצליח גם כאן.
ניראת טוב אפשר מקמח כוסמין מלא ותחליף סוכר?
לא ניסיתי.