עוגת תפוזים וקוקוס לפסח

עוגת תפוזים וקוקוס לפסח, רכה ועסיסית, תפוחה ואוורירית..לא יאומן שהיא כשרה לפסח.

עוגה מדוייקת במרכיבים, בטעם וניל משגע, קלה להכנה וטעימה בטירוף. אין מי שטעם ולא השתגע ממנה. לא יאמינו לכם שהיא כשרה לפסח, באחריות.

מתכון חובה בפסח! ממליצה בחום ואהבה 🙂

ספרו לי אחרי שתכינו כמה שהיא מוצלחת וטובה.. 🙂

****תיקון..בפסח 2019 הקמח תופח של פסח משום מה הסמיך קצת יותר את העיסה מהפעמים הקודמות.כנראה היה שינוי במרכיבים. לכן הוספתי חצי כוס מיץ תפוזים למתכון, במקום כוס כפי שהיה בעבר זה הפך לכוס וחצי. את הקמח הוסיפו אך ורק בסוף,ערבבו זריז ומיד לתנור. יש לקמח הזה נטייה להיות צמיגי אם מתמהמהים איתו ****

עוגת תפוזים וקוקוס לפסח

עוגת תפוזים וקוקוס לפסח/ אתי משה-חביב:

מרכיבים:
4 ביצים
כוס סוכר (200 גרם)
כוס וחצי מיץ תפוזים (360 גרם)
3/4 כוס שמן (150 גרם)
שקית קמח תופח של פסח (200 גרם)
2 כפות שטוחות אינסטנט פודינג וניל
כוס קוקוס (100 גרם)

הכנה:
להקציף את הביצים במהירות גבוהה עד שנוצרות בועות, מכניסים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד שהביצים הופכות לקצף תפוח וצהבהב.
להנמיך את מהירות המיקסר למהירות הכי נמוכה ולהכניס את השמן והמיץ בזרם דק.
לסיום להכניס את הפודינג והקוקוס וממש בסוף את הקמח עד איחוד בלבד.
להעביר ל 2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות או אחת גדולה ועמוקה לא חד פעמית. להכניס מיידית לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 45 דקות.

*ניתן להרטיב את העוגה עם סירופ סוכר שהעוגה יוצאת מהתנור ואז תהיה לכם עוגה כמו עוגת סולת 🙂

מתכון עוגת תפוזים וקוקוס לפסח
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
עוגת תפוזים וקוקוס לפסח
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
3.51star1star1star1stargray Based on 16 Review(s)

47 thoughts on “עוגת תפוזים וקוקוס לפסח

  1. איך ניתן להמיר את הקמח התופח של אוסם
    בקמח מצות לעוגות מה הכמות בכוס ומה הכמות
    של אבקת האפיה. תודה רבה

  2. הכנתי כבר פעמיים, יצא מעולה!!
    עוגה ממש טעימה .
    אני הכנתי עם 1/2 כוס קוקוס וחצי שקדים טחונים .
    ושמתי סירופ מייפל מעל מיד אחרי שיצא מהתנור – מעולה!!

    תודה:)

  3. היי
    תודה רבה על המתכון?
    את יודעת אולי למה יצא לי עוגת מסטיק?
    כמו ג׳לי שנמתח..?
    ממש התבאסתי ועשיתי בדיוק לפי ההוראות?
    אולי כי אפיתי בטורבו?

    1. אויש,איזה מבאס 🙁
      נראה לי השנה הקמח תופח של פסח מסמיך יותר מידיי את הבלילה, קרה לי ככה עם עוגת שוקולד שהכנתי ויצא ממש גומי. לדעתי יש צורך להוסיף נוזלים לקמח הזה, אולי אפילו חצי כוס מיץ. אני אכין אותה שוב עם הקמח של השנה ואראה אם יש צורך בעדכון המתכון.
      תודה על התגובה.
      המשך חג שמח 🙂

  4. אם אין לי אינסטינקט פודינג ולא תמצית וניל… אפשר בלי רק קמח במקום? (אין לי קורנפלור)

  5. יצא לי מושלםםם!!!
    עשיתי כבר שתי עוגות וחיסלו.
    טיפ- אני עשיתי עם קמח תופח של אוסם וחברה כשתה עם של מאסטר שף וזרקה כי יצא לה ג'לי.

    1. גם אני עשיתי עם קמח תופח של מאסטר שף והעוגה יצאה במרקם ג׳לי. מאד מאכזב. אני אף פעם לא מצליחה עם קמח תופח כשלפ

  6. עוגה פשוט מושלמת !!!! יצאה תפוחה וגבוהה בטעם תפוזי משגע ממש לא להאמין שהיא כשרה לפסח

  7. נראית מעולההה אני רוצה להכין בתבנית מלבנית גדולה, פשוט להכפיל כמויות? כמה ביצים?

  8. הי, לא מצאתי אם כתבת כמויות לסירופ סוכר..
    אשמח אם תוכלי בבקשה לכתוב לי שוב,תודה רבה!

  9. היי אתי
    האם השנה (2024) עדיין צריך לשים כוס וחצי מיץ תפוזים או רק כוס? אני אשתמש בקמח תופח כשר לפסח של אסם.
    ועוד שאלה – לאיזה קוטר תבנית עגולה העוגה מתאימה? 24?
    תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *