עוגת תפוזים וקוקוס לפסח, רכה ועסיסית, תפוחה ואוורירית..לא יאומן שהיא כשרה לפסח.
עוגה מדוייקת במרכיבים, בטעם וניל משגע, קלה להכנה וטעימה בטירוף. אין מי שטעם ולא השתגע ממנה. לא יאמינו לכם שהיא כשרה לפסח, באחריות.
מתכון חובה בפסח! ממליצה בחום ואהבה 🙂
ספרו לי אחרי שתכינו כמה שהיא מוצלחת וטובה.. 🙂
****תיקון..בפסח 2019 הקמח תופח של פסח משום מה הסמיך קצת יותר את העיסה מהפעמים הקודמות.כנראה היה שינוי במרכיבים. לכן הוספתי חצי כוס מיץ תפוזים למתכון, במקום כוס כפי שהיה בעבר זה הפך לכוס וחצי. את הקמח הוסיפו אך ורק בסוף,ערבבו זריז ומיד לתנור. יש לקמח הזה נטייה להיות צמיגי אם מתמהמהים איתו ****
עוגת תפוזים וקוקוס לפסח/ אתי משה-חביב:
מרכיבים:
4 ביצים
כוס סוכר (200 גרם)
כוס וחצי מיץ תפוזים (360 גרם)
3/4 כוס שמן (150 גרם)
שקית קמח תופח של פסח (200 גרם)
2 כפות שטוחות אינסטנט פודינג וניל
כוס קוקוס (100 גרם)
הכנה:
להקציף את הביצים במהירות גבוהה עד שנוצרות בועות, מכניסים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד שהביצים הופכות לקצף תפוח וצהבהב.
להנמיך את מהירות המיקסר למהירות הכי נמוכה ולהכניס את השמן והמיץ בזרם דק.
לסיום להכניס את הפודינג והקוקוס וממש בסוף את הקמח עד איחוד בלבד.
להעביר ל 2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות או אחת גדולה ועמוקה לא חד פעמית. להכניס מיידית לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 45 דקות.
*ניתן להרטיב את העוגה עם סירופ סוכר שהעוגה יוצאת מהתנור ואז תהיה לכם עוגה כמו עוגת סולת 🙂
מתכון עוגת תפוזים וקוקוס לפסח
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂
תודה רבה- יצא מצויין! חוסל לחלוטין 🙂
איזה כייף לשמוע..תודה רבה. שמחה שאהבתם ❤
רציתי לשאול אם חייב להרטיב את העוגה או שאפשר להשאיר אותה ככה
אפשר להרטיב ואפשר שלא, מה שאתם אוהבים.
האם אפשר להחליף את הקמח התופח בקמח מצה לעוגות עם אבקת אפייה?
אפשר 🙂
מה אפשר לשים במקום הפודינג וניל?
קורנפלור באותה הכמות ולטעם וניל תוסיפי סוכר וניל. בהצלחה 🙂
לא משתמשת בקורונפלור
אז תוסיפי אותה כמות של קמח
אפשר לוותר על הקוקוס? שכחתי לקנות :/
אפשר לוותר. ואפשר להחליף לאגוזים או שקדים טחונים במקום.באותה הכמות.
איך ניתן להמיר את הקמח התופח של אוסם
בקמח מצות לעוגות מה הכמות בכוס ומה הכמות
של אבקת האפיה. תודה רבה
לא ניסיתי רק עם קמח מצות כך שלא רוצה להטעות אותך עם נתונים לא נכונים. מצטערת 🙂
הכנתי כבר פעמיים, יצא מעולה!!
עוגה ממש טעימה .
אני הכנתי עם 1/2 כוס קוקוס וחצי שקדים טחונים .
ושמתי סירופ מייפל מעל מיד אחרי שיצא מהתנור – מעולה!!
תודה:)
היי
תודה רבה על המתכון?
את יודעת אולי למה יצא לי עוגת מסטיק?
כמו ג׳לי שנמתח..?
ממש התבאסתי ועשיתי בדיוק לפי ההוראות?
אולי כי אפיתי בטורבו?
אויש,איזה מבאס 🙁
נראה לי השנה הקמח תופח של פסח מסמיך יותר מידיי את הבלילה, קרה לי ככה עם עוגת שוקולד שהכנתי ויצא ממש גומי. לדעתי יש צורך להוסיף נוזלים לקמח הזה, אולי אפילו חצי כוס מיץ. אני אכין אותה שוב עם הקמח של השנה ואראה אם יש צורך בעדכון המתכון.
תודה על התגובה.
המשך חג שמח 🙂
האם אפשר להחליף את הקמח לקמח תפוחי אדמה?
לא ניסיתי. בכל אופן קמח תפוח אדמה צריך עוד קמח שיוכל להחזיק אותו באפיית עוגות.
שלום אשמח לדעת כמה כוסות מיץ תפוזים אכן צריך להוסיף 2?
כוס וחצי כמו שכתוב במרכיבים. בהתחלה זה היה כוס ואחרי השינוי זה הפך לכוס וחצי 🙂
אם אין לי אינסטינקט פודינג ולא תמצית וניל… אפשר בלי רק קמח במקום? (אין לי קורנפלור)
אפשר גם בלי.
בהצלחה 🙂
היי אין לי מיץ תפוזים. מה אפשר במקום? אפשר שמנת מתוקה ? חלב?
אפשר מים ויוגורט (חצי חצי), אבל זה לא ייצא כמו המקור.. למרות שגם ייצא טעים.
יצא לי מושלםםם!!!
עשיתי כבר שתי עוגות וחיסלו.
טיפ- אני עשיתי עם קמח תופח של אוסם וחברה כשתה עם של מאסטר שף וזרקה כי יצא לה ג'לי.
איזה כייףף שיצא מושלם, הכי שמחה בשבילך 🙂 הקמח בהחלט משפיע על האפיה.
גם אני עשיתי עם קמח תופח של מאסטר שף והעוגה יצאה במרקם ג׳לי. מאד מאכזב. אני אף פעם לא מצליחה עם קמח תופח כשלפ
תנסי את של אוסם, זה מה שאני מכינה.
נראית טוב, איך אפשר להפוך אותה ללא גלוטן, באיזה קמח ניתן להשתמש?
יש מתכון אחר באתר שהוא ללא גלוטן, נקרא: עוגת תפוזים ושקדים ללא קמח.
http://crunchit.co.il/עוגת-תפוזים-ושקדים-ללא-קמח
עוגה פשוט מושלמת !!!! יצאה תפוחה וגבוהה בטעם תפוזי משגע ממש לא להאמין שהיא כשרה לפסח
איך אני שמחה לקרוא, תודה שאהבת והיה לך טעים ומוצלח 🙂
ואוו יצא מוצלח וטעים! תודה על מתכון מעולה לפסח:)
איזה כייףףףף.. שמחה שאהבת 🙂
יצא לי מושלםםםםם!! תודה
איזה כייףףף.. שמחה שאהבת:)
האם אפשר שמן זית במקום קנולה
לא ניסיתי, מצטערת.
יצא ממש טעימה תודה רבה
תודה רבה, ממש שמחה לקרוא:)
נראית מעולההה אני רוצה להכין בתבנית מלבנית גדולה, פשוט להכפיל כמויות? כמה ביצים?
כן, הכל כפול. יכול להיות שזמן האפיה ישתנה בגלל הכמות, לעקוב לפי שיטת הקיסם-אם יוצא יבש אז העוגה מוכנה. בהצלחה.
הי, לא מצאתי אם כתבת כמויות לסירופ סוכר..
אשמח אם תוכלי בבקשה לכתוב לי שוב,תודה רבה!
1/2 כוס מים + 1/2 כוס סוכר. להרתיח יחד על הגז עד שהסוכר נמס.
היי אתי
האם השנה (2024) עדיין צריך לשים כוס וחצי מיץ תפוזים או רק כוס? אני אשתמש בקמח תופח כשר לפסח של אסם.
ועוד שאלה – לאיזה קוטר תבנית עגולה העוגה מתאימה? 24?
תודה
כוס וחצי מיץ תפוזים.
עוגה בקוטר 22 או אינגליש קייק רגילה. בקוטר 24 היא יוצאת נמוכה מאוד.