עוגת וניל, תותים, קצפת וג'לי נוסטלגית, רק שהפעם היא עם בסיס בחושה וניל ללא הקצפות, ללא הפרדת ביצים וללא מיקסר כמו הבסיס בעוגה המקורית שעשוי מעוגת טורט.
עוגה נוסטלגית של ילדות שהיתה כמעט בכל בית בישראל במיוחד בעונת התותים. אחת העוגות האהובות.
בקיצור, תכינו ותהנו. אין מי שלא יתאהב בה.
כדי לראות את סירטון הכנת העוגה (ולעוד סירטונים רבים) כנסו אליי לאינסטגרם בקישור הזה: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
עוגת וניל, תותים,קצפת וג'לי נוסטלגית/ קראנצ'ית:
לבסיס העוגה:
כוס סוכר- 200 גרם
2 שקיות סוכר וניל
300 גרם שמנת חמוצה או יוגורט טבעי (בשמנת יוצא שמנת גדולה+קטנה,יחד זה 300 גרם)
2 ביצים L
1/2 כוס שמן -100 גרם
כוס וחצי קמח מנופה-210 גרם
1 שקית א. אפיה
לקצפת:
1 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כף סוכר
להקציף הכל יחד לקצפת יציבה אבל לא קשה
לתותים:
קופסת תותים פרוסים לעיגולים
שקית סוכר וניל או כף סוכר לבן
להשרות את התותים בסוכר עד המסה של הסוכר.
לג'לי:
להכין לפי הוראות השימוש שעל האריזה
הכנה:
הכנת הבסיס:
לערבב את כל הרטובים יחד במטרפה ידנית. להוסיף את היבשים ולערבב. להעביר לתבנית מלבנית עמוקה או עגולה גדולה ועמוקה.
לאפיה בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות לכ 45-50 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
כשהעוגה יוצאת לעטוף בניילון נצמד ולחכות שתתקרר.
לאחר שהעוגה התקררה, למרוח את הקצפת מעל, מעל הקצפת לסדר את התותים (ללא הנוזל שיצא מהתותים המושרים. עם הנוזל ניתן להשתמש כדי להרטיב את בסיס העוגה במידה ואתם אוהבים בסיס לח ורוצים גם טעם של תותים בבסיס).
אחרי סידור התותים להכין את הג'לי ולשפוך מעל הכל.
להכניס למקרר ולא לחתוך את העוגה עד היקרשות מלאה של הג'לי. לא חותכים את העוגה לפחות כמה שעות.
לכן אם אתם צריכים אותה לאירוח תכינו אותה יום קודם, הטעמים אגב נספגים והעוגה אפילו טעימה יותר יום או יומיים אחריי.
לזלול בהנאה.
שיהיה לכם טעם נוסטלגי וטעים.
בהצלחה ובתיאבון, אתי.
אולי יעניין אותך






תודה רבה על המתכון. האם הבנתי נכון: כשהתחתית יוצאת מהתנור עוטפים מיד? עוגה חמה עוטפים בנילון נצמד?
נכון. העיטוף שומר על הלחות בעוגה.